Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts in economie, data en beleid (2 jaar)
Central European University (CEU)

Master of Arts in economie, data en beleid (2 jaar)

Vienna, Oostenrijk

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Het doel van het MA in Economics, Data, and Policy (2-jarige) programma is om studenten een scala aan vaardigheden en specialisaties te bieden die verband houden met economie, die ze na hun afstuderen effectief kunnen toepassen in verschillende loopbanen. Op data gebaseerde benaderingen en de nadruk op het economische beleidsproces zijn twee kenmerken van het programma. Meer specifiek is het programma ontworpen om studenten te voorzien van:

 • Een op vaardigheden gebaseerde en interdisciplinaire benadering van het bestuderen van economische problemen;
 • De analytische vaardigheden die nodig zijn om deze problemen te analyseren;
 • De datawetenschapsvaardigheden die nodig zijn om deze problemen te analyseren;
 • De schrijf- en presentatievaardigheden die nodig zijn om deze problemen aan een breed publiek te communiceren.

Volgens haar missie streeft CEU PU “naar uitmuntendheid in de beheersing van gevestigde kennis, de moed om de creatie van nieuwe kennis in de geesteswetenschappen, de sociale wetenschappen, het recht en het management na te streven, en betrokkenheid bij het bevorderen van toepassingen voor elk van hen, in het bijzonder door hun beleidsimplicaties [nadruk toegevoegd].'' Door dus de beleidsrelevante aspecten van de modernste economische en datawetenschap naar voren te brengen en te benadrukken, is het programma “MA in Economics, Data, and Policy” rechtstreeks bevorderlijk voor de vervulling van de missie van de universiteit.

Interdisciplinariteit is een ander centraal principe van de CEU PU-missie. Naast de verschillende aangeboden specialisaties, elk met de nadruk op een andere reeks vaardigheden, is de multidisciplinaire aanpak in het programma ingebouwd via een groot aantal kruisvermelde cursussen die worden aangeboden door andere academische eenheden van CEU PU, zoals het Department of Openbaar beleid, de afdeling Netwerk- en Datawetenschap en de afdeling Internationale Betrekkingen. Studenten die het programma doorlopen, krijgen dus de kans om te worden blootgesteld aan een breed scala aan perspectieven, ongeacht welk traject ze kiezen.

Facultaire expertise wordt geleverd door een diverse, permanente onderzoeksgerichte faculteit van wereldklasse met Ph.D. graden van enkele van de toonaangevende universiteiten ter wereld, zoals Harvard, Princeton, LSE en Cambridge. Hun expertise wordt aangevuld met praktische kennis door de inzet van praktijkhoogleraren en gastdocenten met relevante werkervaring in het bedrijfsleven, de overheid en het beleid.

Waarom studeren voor een MA in Economie, Data en Beleid aan CEU?

Belangrijkste redenen:

 • Modern leerplan. Nadruk op het begrijpen van de samenleving en de economie en het verwerven van essentiële kwantitatieve vaardigheden voor de toekomst.
 • Flexibiliteit. Afgestemd op uw vaardigheden en unieke ambities --- of het nu gaat om data-analyse, beleidswerk, advies of onderzoek. Kies de track die bij je past in je tweede jaar, je hoeft je niet van tevoren vast te leggen.
 • Geaccrediteerd in de VS en Oostenrijk.
 • Carriere vooruitzichten. Er is veel vraag naar onze afgestudeerden op de arbeidsmarkt, en we hebben ook een uitstekend plaatsingsrecord in PhD-programma's van wereldklasse.
 • Beurzen. Topaanvragers krijgen een volledige vrijstelling van collegegeld en een studiebeurs van 10.000 euro per jaar; aanvullende substantiële vrijstellingen van collegegeld en kleinere stipendia zijn ook beschikbaar.
 • Internationaal divers. Culturele diversiteit is een zeer gewaardeerd onderdeel van de CEU-ervaring. Landen van herkomst van recente studenten zijn onder meer Afghanistan, Oostenrijk, Bangladesh, Brazilië, Bulgarije, Hongarije, Italië, Kazachstan, Mongolië, Portugal, Rusland, Thailand, Vietnam, Oekraïne, de Verenigde Staten en vele andere.
 • Topfaculteit. Cursussen gegeven door onderzoekers met een PhD van Harvard, Princeton, Cambridge, LSE, enz., en praktijkmensen van centrale banken en toonaangevende bedrijven zoals Meta, Morgan Stanley, enz.
 • Studeren in Wenen. Consequent beoordeeld als de meest leefbare stad ter wereld.
 • Volledig Engelstalige universiteit. Kennis van het Duits is bij CEU niet vereist.

Kies een van de vier nummers:

 • De Data Science- track geeft je geavanceerde datawetenschapsvaardigheden om economische gegevens te analyseren en correct te interpreteren. Het bereidt je voor op een business intelligence-analist, datawetenschapper, data-ingenieur of bedrijfsconsulent.
 • Het Research (pre-PhD) traject legt speciale nadruk op kwantitatieve vaardigheden en stelt je bloot aan de grenzen van economisch onderzoek. Deze track bereidt je voor op een Ph.D. of voor banen in technisch onderzoek in de publieke en private sector. Als je besluit door te gaan naar een Ph.D. in Economie aan de CEU telt het grootste deel van je cursussen mee.
 • Het Global Economic Policy- traject geeft een breed beeld van de economie en een diep inzicht in het economische beleidsproces. Het biedt u ook het analytische vermogen om het economisch beleid te evalueren. De track is een ideale opstap als je een baan wilt bij de overheid (ministeries, centrale banken), bij internationale organisaties of in de private sector (banken, adviesbureaus, etc.).
 • De track Finance geeft een gedetailleerd beeld van het financiële systeem op basis van de principes van de economie. Je zult begrijpen hoe financiën de samenleving kunnen dienen en je voorbereiden op analistenbanen bij centrale banken, commerciële banken en adviesbureaus.

Programmaaccreditatie/registratie

 • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
 • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen