Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts in economie, data en beleid (1 jaar)
Central European University (CEU)

Master of Arts in economie, data en beleid (1 jaar)

Vienna, Oostenrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Het MA in Economie, Data en Beleid (1 jaar) programma is voor studenten met minimaal vier jaar universitair onderwijs en een stevige achtergrond in de economie die zich willen voorbereiden op een Ph.D. of zich in slechts één jaar specialiseren in economische beleidsvorming. Het traject “Research (pre-PhD)” bereidt de studenten voor op een rigoureus doctoraat in de economie of financiën, of op een baan in de publieke of private sector gericht op onderzoek en data-analyse. Het traject 'Global Economic Policy' geeft studenten een bredere kijk op economie en bereidt hen zo voor op banen in de publieke of private sector die verband houden met economisch beleid en ook op doctoraten in aanverwante gebieden zoals ontwikkelingseconomie, openbaar beleid, arbeidseconomie en politieke wetenschappen.

Waarom studeren in het 1-jarige MA-programma Economie, Data en Beleid aan CEU?

Belangrijkste redenen:

 • Snelle vooruitgang. Behaal je masterdiploma in slechts één jaar (voltijds). Waarom twee jaar besteden als je al een sterke economische achtergrond hebt?
 • Modern leerplan. Nadruk op het begrijpen van de samenleving en het verwerven van kwantitatieve vaardigheden voor de toekomst.
 • Geaccrediteerd in de VS en Oostenrijk (Oostenrijkse accreditatie in uitvoering).
 • Beurzen. Topaanvragers krijgen een volledige vrijstelling van collegegeld en een studiebeurs van 10.000 euro per jaar. Daarnaast zijn er substantiële vrijstellingen van collegegeld en kleinere stipendia beschikbaar.
  Internationaal divers. De studenten zijn de afgelopen jaren onder meer afkomstig uit vele andere landen: Afghanistan, Oostenrijk, Bangladesh, Brazilië, Bulgarije, Hongarije, Italië, Kazachstan, Mongolië, Rusland, Thailand, Vietnam, Oekraïne, Verenigde Staten.
 • Topfaculteit. Cursussen gegeven door onderzoekers met een PhD van Harvard, Princeton, Cambridge, LSE, enz., en praktijkmensen van centrale banken en toonaangevende bedrijven zoals Meta, Morgan Stanley, enz.
 • Studeren in Wenen. Consequent beoordeeld als de meest leefbare stad ter wereld.
 • Volledig Engelstalige universiteit. Bij CEU hoef je geen Duits te kennen.

Kies een van de twee nummers:

 • De Research (pre-PhD) track legt speciale nadruk op kwantitatieve vaardigheden en stelt je bloot aan de grenzen van het onderzoek, die je voorbereiden op een doctoraat of op technische onderzoeksbanen in de publieke en private sector. Je kunt het grootste deel van de cursussen voor een doctoraat in de economie aan CEU tijdens je master afronden om een voorsprong te krijgen.
 • Het Global Economic Policy- traject geeft een breed beeld van de economie en een diep inzicht in het economische beleidsproces en biedt u het analytische vermogen om economisch beleid te evalueren. De track is een ideale opstap als je een baan wilt bij de overheid (ministeries, centrale banken), bij internationale organisaties of in de particuliere sector (banken, adviesbureaus, etc.).

Programmaaccreditatie/registratie

 • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
 • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

Ideale studenten

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen