
Master of Arts in de wijsbegeerte (2 jaar)
Vienna, Oostenrijk
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 12.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1
Invoering
De programma's bestrijken de meeste belangrijke gebieden van de filosofie, vanuit een voornamelijk analytisch perspectief. Voor kandidaten met een vierjarige Bachelor of Arts-graad wordt het mogelijk om in één jaar de masteropleiding te volgen. Cursussen die verband houden met alle belangrijke perioden in de geschiedenis van de filosofie zijn beschikbaar voor het tweejarige programma.
Waarom kiezen voor filosofie?
De afdeling Filosofie van CEU wordt internationaal erkend als een van de beste analytische filosofieprogramma's in continentaal Europa. De faculteit heeft gepubliceerd in de beste tijdschriften en persen ter wereld.
Programmaaccreditatie/registratie
- Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
- Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)
toelatingen
leerplan
Tweejarig MA-programma Filosofie, overzicht van het geplande curriculum (voorbeeld)
1e jaar, 1e termijn
- Academisch schrijven (credits 2)
- Departementaal colloquium (credits 1)
- Logica (credits 2)
- Filosofie van de geest of taalfilosofie (credits 2)
- Epistemologie (credits 2)
- Oude filosofie (credits 2)
- Keuzevakken (credits 4)
1e jaar, 2e termijn
- Departementaal colloquium (credits 1)
- Ethiek (credits 2)
- Metafysica (credits 2)
- Vroegmoderne filosofie (credits 2)
- Continentale filosofie sinds Kant (Credits 2)
- Keuzevakken (credits 6)
2e jaar, 1e termijn
- Departementaal colloquium (credits 1)
- Keuzevakken (Credits 10)
2e jaar, 2e termijn
- Departementaal colloquium (credits 1)
- MA-scriptieseminarie (credits 2)
- Keuzevakken (credits 8)
- MA-scriptie (credits 8)
Credits verdiend in de twee jaar: 60 CEU credits (elk jaar 30 CEU -credits). De voorjaarstermijnen zijn vooral bedoeld ter voorbereiding op examens of het schrijven van scripties. Het MA-scriptiewerk begint echter al in de herfst van het tweede jaar.
De structuur van het programma
Tweejarig programma
Om af te studeren in het tweejarige MA-programma moeten studenten in totaal 60 CEU credits behalen (gelijk aan 120 ECTS), waarvan ze het volgende verdienen:
- 24 studiepunten uit verplichte cursussen (alle MA-kerncursussen, Logica, Academisch Schrijven, Departementaal Colloquium en MA Thesis Seminar)
- 28 studiepunten uit keuzevakken
- 8 studiepunten voor de scriptie (in totaal 12.000–15.000 woorden (exclusief referenties); minimaal cijfer C+)
Hoewel het minimumcijfer voor alle cursussen C+ is, moeten studenten een cumulatief Grade Point Average (GPA) van ten minste 2,66 (B–) behalen in de beoordeelde cursussen die worden gevolgd om te kunnen afstuderen.
Kerncursussen, vereist in het eerste jaar
Een aanzienlijk deel van het cijfer voor de kerncursussen wordt bepaald door de prestaties in een reeks eindexamens die gepland zijn voor het einde van de lenteperiode van het eerste jaar. De examens zijn gegroepeerd onder twee hoofdrubrieken: "Theoretische en praktische filosofie", waaronder epistemologie, filosofie van de geest of taalfilosofie, metafysica en ethiek; en 'Geschiedenis van de filosofie', die de drie geschiedeniscursussen omvat: oude filosofie, vroegmoderne filosofie en continentale filosofie. Dit zijn klassikale, schriftelijke examens. Studenten krijgen tegen het einde van het winterseizoen de vragen van hun docenten en gebruiken het voorjaarsseizoen om zich voor te bereiden op de examens. Per cursus beantwoorden zij één willekeurig getrokken vraag. De antwoorden worden beoordeeld door de docenten van de desbetreffende cursussen. (Voor studenten buiten het tweejarige programma die deze cursussen volgen, wordt indien nodig een apart examen georganiseerd).
Logica
Deze cursus wordt aangeboden op basis van slagen/niet slagen en is verplicht voor alle MA-studenten.
Academisch schrijven
De cursus wordt aangeboden op basis van pass/fail door het Centre for Academic Writing en is verplicht voor alle MA-studenten. Na de eerste drie bijeenkomsten kan de docent academisch schrijven adviseren een student vrij te stellen van deelname aan de cursus. De beslissing over het al dan niet verlenen van de vrijstelling wordt genomen door de MA-directeur en het hoofd van de afdeling.
Departementale colloquiumserie
De serie bestaat uit papers die worden ingesproken door uitgenodigde sprekers en faculteitsleden, gevolgd door een vraag-en-antwoordsessie. Het bijwonen van deze colloquia is een sleutelcomponent bij het behalen van de programmadoelstelling, namelijk het ontwikkelen van een grotere bekendheid met actuele debatten in de filosofie. Alle MA-studenten schrijven zich elke herfst- en winterperiode in voor de cursus met één studiepunt, getiteld 'Departmental Colloquium'. Een voldoende wordt behaald als de student minimaal 70% van de colloquia bijwoont.
Begeleiding MA-scriptie
Tweedejaars MA-studenten schrijven zich respectievelijk in voor de verplichte tweedejaars scriptiebegeleidingscursussen I, II en III in de herfst-, winter- en lentetermen, op basis van slagen/niet slagen. Een voldoende wordt behaald door studenten die regelmatig met hun begeleiders overleggen en de nodige voortgang boeken met hun scriptie. Hoewel verplicht, zijn deze cursussen in het Amerikaanse programma nul studiepunten.
MA-scriptieseminar
MA-studenten schrijven zich vóór hun verdediging in voor het scriptieseminarie op basis van slagen/niet slagen in de winterperiode. Studenten geven presentaties van hun werk en wonen presentaties van anderen bij.
Keuzevakken
Studenten in het tweejarige programma verdienen 28 studiepunten uit andere vakken naar keuze. Deze cursussen worden gevolgd voor een cijfer. Hiervan kunnen maximaal 4 studiepunten per jaar worden gekozen uit cursussen die worden aangeboden door andere programma's van CEU of universiteitsbrede cursussen die niet op de kruislijst staan (cursussen die op de kruislijst staan van het Departement Wijsbegeerte tellen niet mee voor dit quotum). De rest komt uit master- of doctoraatskeuzevakken, aangeboden door het Departement Wijsbegeerte of daarmee gecombineerd. (Doctorale keuzevakken staan doorgaans ook open voor MA-studenten, en studenten wordt geadviseerd deze ook aan te vinken.)
Keuzevakken kunnen volgens de voorkeuren van de student over de periodes worden verdeeld, zolang er in het eerste jaar maar 10 studiepunten aan keuzevakken worden gevolgd, en de rest van de 28 vereiste studiepunten aan keuzevakken in het tweede jaar.