Master of Arts in de wijsbegeerte (1 jaar)
Vienna, Oostenrijk
DUUR
1 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 12.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1
Invoering
De programma's bestrijken de meeste belangrijke gebieden van de filosofie, vanuit een voornamelijk analytisch perspectief. Voor kandidaten met een vierjarige Bachelor of Arts-graad wordt het mogelijk om in één jaar de masteropleiding te volgen.
Waarom kiezen voor filosofie?
De afdeling Filosofie van CEU wordt internationaal erkend als een van de beste analytische filosofieprogramma's in continentaal Europa. De faculteit heeft gepubliceerd in de beste tijdschriften en persen ter wereld.
Programmaaccreditatie/registratie
- Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
- Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)
toelatingen
Beurzen en financiering
Aan masterkandidaten kennen we financiële steun toe op basis van academische verdiensten. Financiële ondersteuning voor masterstudies kun je aanvragen in het onderdeel Financiering van het online aanvraagformulier.
leerplan
Eenjarig MA-programma Filosofie, overzicht van het geplande curriculum (voorbeeld)
1e termijn
- Academisch schrijven (credits 2)
- Departementaal colloquium (credits 1)
- Logica (credits 2)
- Keuzevakken (credits 6)
2e termijn
- Departementaal colloquium (credits 1)
- MA-scriptieseminarie (credits 2)
- Keuzevakken (credits 8)
- MA-scriptie (credits 8)
Verdiende credits: 30 CEU -credits. Het voorjaarsseizoen is vooral bedoeld voor het schrijven van scripties. Het MA-scriptiewerk begint echter al in het tweede jaar in de herfst.
De structuur van het programma
Eenjarig programma
Om af te studeren in het eenjarige MA-programma moeten studenten in totaal 30 CEU credits (gelijk aan 60 ECTS) behalen, waarvan ze het volgende verdienen:
- In totaal 8 studiepunten uit de verplichte cursussen (Logica, Academisch Schrijven, Departementaal Colloquium en MA Thesis Seminar)
- 14 studiepunten uit keuzevakken
- 8 studiepunten voor de scriptie (in totaal 12.000–15.000 woorden (exclusief referenties); minimaal cijfer C+)
Hoewel het minimumcijfer voor alle cursussen C+ is, moeten studenten een cumulatief Grade Point Average (GPA) van ten minste 2,66 (B–) behalen om af te studeren.
Logica
Deze cursus wordt aangeboden op basis van slagen/niet slagen en is verplicht voor alle MA-studenten.
Academisch schrijven
De cursus wordt aangeboden op basis van pass/fail door het Centre for Academic Writing en is verplicht voor alle MA-studenten. Na de eerste drie bijeenkomsten kan de docent academisch schrijven adviseren een student vrij te stellen van deelname aan de cursus. De beslissing over het al dan niet verlenen van de vrijstelling wordt genomen door de MA-directeur en het hoofd van de afdeling.
Departementale colloquiumserie
De serie bestaat uit papers die worden ingesproken door uitgenodigde sprekers en faculteitsleden, gevolgd door een vraag-en-antwoordsessie. Het bijwonen van deze colloquia is een sleutelcomponent bij het behalen van de programmadoelstelling, namelijk het ontwikkelen van een grotere bekendheid met actuele debatten in de filosofie. Alle MA-studenten schrijven zich elk herfst- en wintersemester in voor de cursus met één studiepunt, getiteld 'Departmental Colloquium'. Een voldoende wordt behaald als de student minimaal 70% van de colloquia bijwoont.
Begeleiding MA-scriptie
Eénjarige MA-studenten schrijven zich in voor de verplichte scriptiebegeleidingscursussen I, II en III in respectievelijk de herfst-, winter- en lentetermen, op basis van slagen/niet slagen. Een voldoende wordt behaald door studenten die regelmatig met hun begeleiders overleggen en de nodige voortgang boeken met hun scriptie. Hoewel verplicht, zijn deze cursussen in het Amerikaanse programma nul studiepunten.
MA-scriptieseminar
MA-studenten schrijven zich in op basis van voldoende/niet-geslaagd in voor het scriptieseminarie in de winterperiode vóór hun verdediging. Studenten geven presentaties van hun werk en wonen presentaties van anderen bij.
Keuzevakken
Studenten in het eenjarige programma verdienen 14 studiepunten uit andere vakken naar keuze. Deze cursussen worden gevolgd voor een cijfer. Maximaal 4 van deze studiepunten kunnen worden verdiend met cursussen die worden aangeboden door andere programma's van CEU of University Wide Courses (cursussen die op de kruislijst staan van het Departement Wijsbegeerte tellen niet mee voor deze limiet). De rest is afkomstig van master- of doctoraatscursussen die worden aangeboden door het Departement Wijsbegeerte of daarmee worden vermeld. (Doctoraatskeuzevakken staan doorgaans ook open voor MA-studenten, en studenten wordt geadviseerd deze ook aan te vinken.) Keuzevakken kunnen over de periodes worden verdeeld op basis van de voorkeuren van de student.
Opnieuw nemen
Studenten die tijdens een tentamen of bij blokopdrachten niet het minimale voldoende halen, krijgen één herkansing (zowel voor verplichte vakken als voor keuzevakken). Het maximale cijfer dat bij een herkansingsbeoordeling wordt toegekend is “RP” (2,33 punten; equivalent aan C+, minimale voldoende). Voor details over herkansingen, zie de respectievelijke secties in het document over "Studentenrechten, regels en academische regelgeving"
Scriptie
MA scriptiebegeleider
Bij het kiezen van het onderwerp voor hun MA-scriptie specificeren studenten potentiële begeleiders. De afdeling doet haar best om studenten de begeleider van hun keuze te geven. In het belang van zowel studenten als docenten kan de afdeling echter het aantal supervisanten per faculteitslid beperken.
Ieder lid van de faculteit van de afdeling komt in aanmerking om supervisor te zijn. In uitzonderlijke gevallen kan een CEU faculteitlid buiten het Departement Wijsbegeerte als promotor worden aangesteld.
Studenten hebben slechts één begeleider. Andere faculteiten kunnen op vragen reageren of andere hulp bieden, maar er kan niet van hen worden verwacht dat zij scriptieconcepten lezen.
Regelgevende limiet voor het indienen van MA-scripties
De masterproef moet binnen maximaal twee jaar na het afronden van de cursus van een opleiding worden ingediend, met voorafgaande toestemming van de MA-directeur als dit niet tijdig is gebeurd.
MA-scriptieschrijfproces en deadlines
Scriptiebegeleiding cursus stap I (najaar):
Begin november (zie de academische kalender voor de exacte datum) moeten studenten een scriptietitel en abstract (400-600 woorden) en een gerangschikte lijst van drie potentiële begeleiders indienen. Op basis van deze inzendingen zullen de MA-directeur en het afdelingshoofd, in overleg met de faculteit, supervisors aanwijzen. Het besluit wordt eind november aan de studenten gecommuniceerd.
Scriptiebegeleiding cursus stap II (winter):
Studenten moeten tijdens de winterperiode minstens één keer per maand hun begeleiders ontmoeten, en tijdens de lenteperiode minstens één keer per twee weken.
Elk van de volgende formele inzendingen, inclusief de inzending van de definitieve scriptie, wordt verzameld via opdrachten via de Moodle-pagina (e-learning) van het MA Thesis Seminar. Andere scriptiestukken (bijvoorbeeld concepthoofdstukken) kunnen rechtstreeks naar uw begeleider worden gemaild.
Scriptiebegeleiding cursus stap III (voorjaar):
In het voorjaarsblok werken studenten het deelconcept uit tot een volledige scriptie.
Begin mei (zie de academische kalender voor de exacte datum) wordt een volledige versie van de algehele scriptie ingediend via de Moodle-site. De promotor beslist op basis daarvan of de student mag slagen voor de verdedigingsfase van juni. Als de promotor dit aanbeveelt, is het verplicht om een lid van het Centrum voor Academisch Schrijven te raadplegen voor de gedeeltelijke of de volledige versie van de scriptie, om ervoor te zorgen dat de normen voor academisch schrijven worden gevolgd.
Beoordelingscriteria voor MA-scripties
De scriptie wordt beoordeeld door de supervisor en een tweede lezer, toegewezen door het afdelingshoofd en de MA-directeur (de tweede lezer is normaal gesproken een ander lid van de faculteit Wijsbegeerte). Aan de promotor en de tweede lezer wordt gevraagd een schriftelijk verslag van één pagina over het proefschrift in te dienen, dat (minimaal 24 uur vóór de mondelinge verdediging) naar de MA-coördinator moet worden gestuurd. Het rapport wordt afgesloten met een voorstel voor het cijfer voor de scriptie, rekening houdend met de beoordelingscriteria. Het voorgestelde cijfer kan naar aanleiding van de mondelinge verdediging worden gewijzigd. De MA-coördinator deelt de rapporten van de examinatoren voorafgaand aan de verdediging met de andere leden van de examencommissie en daarna met de kandidaat (zonder voorgestelde cijfers). De evaluatiecriteria zijn als volgt:
- Het proefschrift is opgemaakt in een algemeen erkende academische stijl met een samenhangend systeem van citaten en bibliografie.
- Het proefschrift is logisch opgebouwd.
- De taal is vloeiend en vrij van fouten.
- De student heeft een welomschreven onderzoeksproject geformuleerd en dit in een bredere filosofische context geplaatst.
- De presentatiewijze en onderzoeksmethodologie zijn passend bij het onderwerp.
- De student heeft een oordeelkundige selectie gemaakt van primaire en secundaire literatuur voor discussie en analyse.
- De student heeft een goed inzicht in de huidige debatten en theorieën over het onderzochte onderwerp.
- De student heeft gespecialiseerde filosofische terminologie duidelijk en accuraat gebruikt.
- De argumentatie van het proefschrift is duidelijk, grondig en rigoureus.
- De leerling heeft zijn of haar ideeën onderscheiden van de ideeën van anderen.
MA-verdediging
De MA-verdediging is het eindexamen. De supervisor en de tweede lezer vormen de examencommissie van de student, die wordt voorgezeten door een derde lid van de faculteit - normaal gesproken de MA-directeur. Ten minste één van de aanwezige faculteitsleden is een senior faculteitslid. Bij de verdediging wordt aan de studenten gevraagd een samenvatting van hun scriptie van 10 minuten te presenteren en vervolgens gedurende ongeveer een half uur vragen over de scriptie en vragen over het onderwerp van de scriptie te beantwoorden die door leden van de commissie worden gesteld.
Daarna beraadslaagt de commissie onder vier ogen en beslist over het cijfer voor de scriptie, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de geschreven scriptie als de prestaties van de student tijdens de mondelinge verdediging. Het cijfer wordt bekend gemaakt na goedkeuring door de afdeling.
Studenten die niet slagen voor de verdediging (gecombineerd cijfer scriptie en verdedigingsprestatie lager dan punt 2,33, gelijk aan C+) hebben het recht om deze één keer te herkansen. Het maximale cijfer dat bij een herkansing wordt toegekend is “RP” (2,33 punten; is gelijk aan C+).
Bij een onvoldoende cijfer ontvangt de student een studieoverzicht, maar geen MA-diploma.