Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts in de politieke wetenschappen (1 jaar)
Central European University (CEU)

Master of Arts in de politieke wetenschappen (1 jaar)

Vienna, Oostenrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Het eenjarige MA-programma in politieke wetenschappen biedt een uitgebreid en interdisciplinair curriculum in theorie en onderzoeksmethoden in de hedendaagse politieke wetenschappen. Amerikaanse normen op het gebied van onderzoek en onderwijs worden gecombineerd met de gevarieerde eisen van een internationale studentenorganisatie. Het programma is bedoeld voor studenten die een vierjarige BA-opleiding hebben afgerond.

Het programma nodigt studenten uit die de analytische vaardigheden willen ontwikkelen die nodig zijn om excellentie te bereiken op de volgende gebieden: politiek en economie van democratisering in een vergelijkend perspectief, internationale ontwikkeling, vergelijkende en Europese politiek, actuele kwesties in de theorie en praktijk van constitutionele democratie, politieke theorie , politieke sociologie en politieke economie. Het MA-programma richt zich zowel op toekomstige academici als op studenten die een carrière willen nastreven in niet-academische banen die aanzienlijke vaardigheden op het gebied van sociale en politieke analyse vereisen, doorgaans in het ambtenarenapparaat, de nieuwsmedia, NGO's, politieke en culturele organisaties en particuliere bedrijven.

specialisaties

Het is verplicht voor alle studenten om zich te specialiseren in een van de volgende vakgebieden:

  • Vergelijkbare politiek
  • Politieke economie
  • Onderzoeksmethoden en -technieken
  • Sociale en politieke theorie
  • Politiek gedrag
  • Democratie en sociale verandering

Programmaaccreditatie/registratie

  • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
  • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Over de school

Vragen