Keystone logo
CEPT University

CEPT University

CEPT University

Invoering

CEPT University richt zich op het begrijpen, ontwerpen, plannen, bouwen en beheren van menselijke habitats. De onderwijsprogramma's zijn bedoeld om doordachte professionals op te bouwen en de onderzoeksprogramma's verdiepen het begrip van menselijke nederzettingen. CEPT University onderneemt ook adviesprojecten om het doel van het leefbaarder maken van habitats te bevorderen. Door middel van haar onderwijs-, onderzoeks- en adviesactiviteiten streeft de CEPT ernaar de impact van habitatberoepen te verbeteren om het leven van mensen in de dorpen, steden en dorpen van India te verrijken.

De universiteit bestaat uit vijf faculteiten. De Faculteit Bouwkunde is in 1962 opgericht als de 'School of Architecture'. Zij richt zich op vormgeving in de particuliere sfeer. De Faculteit Planning, gericht op planning in de openbare ruimte, werd in 1972 opgericht als de 'School of Planning'. De Faculteit Techniek, die zich toelegt op techniek en constructie, werd in 1982 opgericht als de 'School of Building Science and Technology. De Faculteit Design is in 1991 opgericht als de 'School of Interior Design'. Het gaat over habitatgerelateerde interieurs, ambachten, systemen en producten. Faculteit Management is opgericht in 2013 en richt zich op Habitat en Project Management.

CEPT University ontleent zijn naam aan het 'Centre for Environmental Planning and Technology'. CEPT en de verschillende scholen die het omvat, zijn opgericht door de Ahmedabad Education Society met de steun van de regering van Gujarat en de regering van India. De regering van Gujarat heeft CEPT in 2005 als universiteit opgericht. In 2007 erkende de University Grants Commission de CEPT University onder sectie 2(f) van de UGC Act, 1956. Het Department of Scientific and Industrial Research (DSIR) van de regering van India erkent de universiteit als een wetenschappelijke en industriële onderzoeksorganisatie (SIRO).

Locaties

  • Ahmedabad

    University Road, 380009, Ahmedabad

    Vragen