Keystone logo
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Invoering

Centro Studi Panta Rei

Voor de integratie tussen psychologie, geneeskunde en neurowetenschap

De beroepsvereniging van het Centro Studi Panta Rei werd in 1997 in de provincie Como (Italië) opgericht door de wil van Foglia Manzillo Maria Cristina (psycholoog, psychotherapeut en arts) die was ingeschreven in het register van psychologen van Lombardije (nr. 03/4845) en zich registreerde van de doktoren van de provincie Como (nr. 6539) en Nasti Nunzio (psycholoog en psychotherapeut) ingeschreven in het register van psychologen van Lombardije (nr. 03/4998) Het centrum is ontstaan ​​door de wil van twee psychotherapeuten (Nasti Nunzio en Foglia Manzillo Maria Cristina) groeide samen in de jaren van de universiteit en de volgende 4 jaar van de graduate school en die intussen trouwt.

De naam van het Studiecentrum is niet toevallig gekozen. De uitdrukking "Panta Rei" verwijst onmiddellijk naar de oude Griekse filosofie en naar een bepaalde filosoof, Heraclitus. De zin wordt meestal vertaald in het Italiaans als "Alles stroomt" of "Alles wordt." Het werd gekozen omdat het goed past bij zowel onze levenskeuzes als ons onderwerp.

We hebben "Alles verandert" een referentiepunt gemaakt voor ons leven. Sterker nog, we zijn het hierover eens geworden: "Als iets in ons leven ons niet bevredigt, is het de moeite waard om het te proberen." We wilden geen spijt hebben omdat we niet de moed hadden gehad.

Als jonge mensen die niet tevreden waren met de plaats waar we woonden (de voormalige "Campania Felix"), besloten we naar het noorden te komen, we kozen voor Como, een volkomen onbekende plaats: we wisten dat we voor die beslissing betaald of verdiend zouden hebben In het begin betaalden we veel, op bepaalde momenten te veel, maar toen, met het verstrijken van de tijd, waren we blij zowel met de genomen beslissing als met het gelukt zijn de pijn te verduren en ons Centrum op te bouwen. na steen, met oneindig geduld, groeit ons kleine project. Onze ervaring is niet anders geweest dan een psychotherapiepad met de voorzienbare moeilijkheden om een ​​aantal wortels te doorbreken om nieuwe te planten, met de pogingen om te slopen en opnieuw te bouwen, om te transformeren en te transformeren. Verander, verbreden en verander je horizon. We denken dat we onszelf niet aan patiënten konden voorstellen zonder de moed te hebben om te veranderen wat we niet leuk vonden. of hadden we iemand anders mogen begeleiden op een reis die we zelf hadden vermeden?

En dus proberen we te belichamen wat ons beroep ons heeft geleerd en om de instrumenten die het ons heeft geschonken goed te gebruiken.

De manier waarop we naar verandering kijken is niet extreem, zoals niets dat ons kenmerkt. Geen extreem perspectief behoort ons toe. We zijn ervan overtuigd dat te veel veranderen niet veranderen is.

Onze missie

We houden van de wetenschappelijke geest omdat het potentieel democratisch is, een collectieve ziel heeft, open staat voor verandering in het belang van kennis. We schrijven "potentieel" omdat wetenschap wordt gemaakt door wetenschappers die menselijke wezens zijn en onze zwakheden op wetenschappelijk gebied introduceren.

We houden van psychologie, medicijnen en neurowetenschappen. We voelen ons erg aangetrokken door het vermogen van de man om moeilijke situaties het hoofd te bieden, om op te staan ​​na een zware dreun. We houden van veerkracht (het vermogen van de mens om de onvermijdelijke moeilijkheden van het leven met een constructieve geest onder ogen te zien). Daarom hebben we de hierboven genoemde onderwerpen bestudeerd en zijn vol bewondering voor de nieuwe ontdekkingen van onvoorstelbare neurowetenschap voor veel van de oude wetenschap die ertegen is en nog steeds niet de nieuwe ontdekkingen in de dagelijkse klinische praktijk integreert.

We willen graag voor anderen zorgen (niet gemanipuleerd of uitgebuit worden door anderen, of de advocaten van de oorzaken verloren bij het begin, let op!). We denken dat sociale relaties van goede kwaliteit een mooie vruchtbare grond zijn voor menselijke sereniteit. Dit is voor ons.

De natuur is een andere van onze interesses. We proberen minder te vervuilen, beter te recyclen, composteren bij ons thuis, "nul km" voedsel van lokale producenten te kopen, biologische landbouwmethoden aan te moedigen, voordeel te halen uit een wandeling om een ​​pad schoon te maken (pijn in de terug toestaan).

Onze belangrijkste interesses:

psychologie

Hoewel we ons specialiseren in cognitieve gedragstherapie, die de basis vormt voor onze professionele voorbereiding, zijn we toegewijd om hun waardige plaats in psychologische klinieken voor vele andere benaderingen te erkennen. Dit maakt onze counselingpaden zowel voor de studenten als voor de leraren "stimulerend" en "betrokken" maar ook "uitdagend".

geneeskunde

Een passie die zowel door beide als door psychologie wordt gevoeld.

De onderzoeken waren en zijn nog steeds fascinerend voor Maria Cristina, die betrokken is bij een lange reis vanwege ernstige gezondheidsproblemen die haar hebben gezien als een student en een zieke die in verschillende afdelingen is opgenomen in een ziekenhuis.

Dit is de reden voor het lijden als we soms een houding in de geneeskunde waarnemen die niet helemaal in overeenstemming is met wat men zou willen zijn "de elegantie en professionaliteit van de medische professie".

Neuroscience

De liefde voor het functioneren van het lichaam en de geest zien hun hoogste expressie in het belang van de neurowetenschappen, aan de basis waarvan moderne studies zijn over de vorming van hersencircuits in de loop van het leven en over de plasticiteit daarvan. Er zijn eeuwenlang onvermoede en gecontrasteerde scenario's in de geneeskunde en 'klassieke' neurologie te openen over het vermogen van de hersenen om de tegenslagen die zich voordoen opnieuw te programmeren en aan te pakken, zelfs als het een resultaat is van een beroerte die jaren geleden is gebeurd. De vooruitzichten zijn veelbelovend voor de toekomst van ziekten en neurologische aandoeningen die al eeuwenlang als onveranderd worden beschouwd.

Locaties

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Vragen