Keystone logo
Centrale Nantes MSc Marine Technology (M-TECH)
Centrale Nantes

MSc Marine Technology (M-TECH)

Nantes, Frankrijk

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 18.000 / per course *

Op de campus

* 18,000 euros in total for 2 years for non-European students. Scholarships available

Invoering

Dit specialisme in mariene technologie heeft tot doel studenten geavanceerde training te geven over typische problemen van de hydrodynamica toegepast op scheepsarchitectuur en oceaantechniek: scheepsweerstand, zeewaardigheid, scheepsgedrag in onregelmatige zeeën, water, golven en mariene omgeving... fysiek, modellering en numerieke aspecten worden bestudeerd.

Het programma omvat theoretische cursussen over typische hydrodynamische problemen: scheepsweerstand, door golven veroorzaakte bewegingen, modellering van golven en het mariene milieu ... en numerieke methoden die worden gebruikt om deze problemen op te lossen. Een groot deel van het programma is ook gewijd aan het praktische gebruik van software om de bovengenoemde problemen op te lossen door middel van een grote verscheidenheid aan numerieke methoden: grenselementen of spectrale methoden onder de potentiële stromingstheorie, eindige differentie- of eindige-volumetechnieken in oplossers voor viskeuze stromingen, Smooth Particle Hydrodynamics (SPH). Studenten worden ook betrokken bij praktisch werk met behulp van de oceaantestfaciliteiten (sleeptank, golftank uitgerust met een golfgenerator met meerdere flappen, enz.)

De opleiding duurt twee studiejaren, aangeduid met M1 en M2, en wordt in het Engels gegeven. Het omvat drie studiesemesters, gevolgd door een betaalde masterproef/stage in het laatste semester.

Onze masterprogramma's in maritieme technologie zijn volledig geaccrediteerd door het Franse Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek.

Studenten die voor dit specialisme solliciteren, kunnen zich ook aanmelden voor het Integrated Master-PhD-traject, dat de twee jaar van de masteropleiding en de drie jaar van PhD-studies samenbrengt. Het Integrated Master-PhD-traject is ontworpen om studenten met een hoog potentieel te laten kennismaken met onderzoeksactiviteiten zodra ze deelnemen aan het M1-jaar.

toelatingen

leerplan

Ranglijsten

Carrièremogelijkheden

Voorzieningen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen