Keystone logo
Centrale Nantes

Centrale Nantes

Centrale Nantes

Invoering

In overeenstemming met de tradities van de Franse ingenieursscholen ( grandes écoles d'ingénieurs ), leidt Centrale Nantes , opgericht in 1919, veelzijdige ingenieurs op tot een zeer hoog wetenschappelijk en technisch niveau. Uitgerust met een sterke managementcultuur, zijn ze in staat om wetenschappelijke onderwerpen in een mondiale context te plaatsen waarin milieu- en maatschappelijke kwesties zijn verwerkt.

Als lid van de Ecoles Centrales Group (Rijsel, Lyon, Marseille, Nantes en Parijs) levert Centrale Nantes een onderwijsprogramma van de hoogste kwaliteit aan streng geselecteerde studenten. Meer dan 2000 studenten zijn aanwezig op de campus van Nantes.

Onze uitgebreide banden met 's werelds beste universiteiten openen internationale studiemogelijkheden. De school behoort tot een van de meest exclusieve netwerken, die zich steeds verder uitbreidt, met name richting India, Japan, Brazilië en Rusland.

Naast deze gerenommeerde opleiding produceert Centrale Nantes , met de steun van talrijke sterke institutionele en industriële partnerschappen, academisch en toegepast onderzoek van wereldklasse. Onderzoek en onderwijs zijn op de school altijd hand in hand gegaan. De wetenschappelijke cursussen vallen binnen de onderzoeksgebieden van het onderwijzend personeel van de school en zij voeren hun onderzoek uit in de schoollaboratoria. Deze osmose tussen onderwijs en onderzoek zal waardevol, heilzaam en een kwaliteitsgarantie zijn in je studies aan Centrale Nantes .

Innovatie en ondersteuning

Bij Centrale Nantes ben je afgestemd op de economische wereld, in het hart van innovatie. In een geest van innovatieve verkenning, ondernemerschap en praktische toepassing, confronteert onze training u met de grote uitdagingen van de 21e eeuw, waarbij theorie en "doen" worden gecombineerd.


Centrale Nantes beschikt over twee belangrijke instrumenten voor innovatie en creatie : ongeëvenaarde onderzoeksplatforms (oceaantestfaciliteiten, dynamische en statische tests, snelle productie, motortestbanken, enz.) en een incubator met 20 jaar ervaring in het ondersteunen van start-upprojecten. Aangezien een ingenieur producten ontwikkelt voor de samenleving, leer je hoe bedrijven werken en ontwikkel je je vermogen om ze te creëren, ontwikkelen en beheren. Voor degenen onder u die uw eigen bedrijf willen starten, is de Centrale Audencia ensa Nantes Business Incubator er om u te helpen.

Het belangrijkste voor ons is, naast het overbrengen van kennis, om u te ondersteunen bij uw persoonlijke en loopbaanontwikkelingsplannen, of deze nu al goed gedefinieerd zijn of nog moeten worden uitgewerkt. Daarom is elk trainingsprogramma anders en de coaching die je hier krijgt, bevordert je persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Toegang tot de nieuwste technologieplatforms

Als bron van innovatie en openheid biedt Centrale Nantes sterke banden met de industrie en geniet het een uitstekende reputatie over de hele wereld. De onderzoekseenheden van de school beschikken over experimentele apparatuur die uniek is in hun respectieve vakgebieden, met name op het gebied van maritieme hydrodynamica, vloeistofmechanica, civiele techniek, crashtests, virtual reality, robotica en machinale bewerking. De onderzoekslaboratoria zijn volledig geïntegreerd in het onderwijsprogramma van de school om studie-door-onderzoek voor ingenieursstudenten te garanderen en hun opleiding te verrijken door hen toegang te geven tot inductieve pedagogiek in de laboratoria en degenen die hun loopbaan in R&D beginnen in staat te stellen zich voor te bereiden op hun toekomstige verantwoordelijkheden.

Hier is het aanbod van het eersteklas internationale masterprogramma Centrale Nantes : 6 International Masters (cursussen in het Engels) met 14 specialisaties:

Stad en stedelijke omgeving:

 • Sfeer, water en milieu
 • Architectuur, sferen, stedelijkheid

Machinebouw:

 • Geavanceerde composiet, engineering en wetenschap
 • Geavanceerde productie
 • Energetica en voortstuwing
 • Computationele mechanica

Controle en robotica:

 • Geavanceerde robotica
 • Signaal- en beeldverwerking
 • Controlesystemen

Civiele techniek:

 • Materialen en structuren in hun omgeving

Industrial Engineering:

 • Agile Factory Management
 • Slimme en verbonden onderneming

Marine Technology:

 • Hydrodynamica voor Ocean Engineering
 • Atlantic Master on Ship Operation and Naval Engineering

Campusfuncties

Praktische informatie

Het international office helpt de internationale studenten met het invullen van de administratieve vereisten en het vinden van huisvesting in de buurt van de campus. Centrale Nantes stelt ook tal van activiteiten voor via verschillende clubs en verenigingen.

  Beurzen en financiering

  HoeveelheidDeadline voor aanmelding
  Elite Scholarship3,000 EURFebruary 29, 2024

  Locaties

  • Nantes

   Ecole Centrale de Nantes International Relations Office 1 rue de la Noé BP 92101

  Vragen