Keystone logo
© Ecole Centrale Méditerranée
Centrale Méditerranée

Centrale Méditerranée

Centrale Méditerranée

Invoering

Centrale Méditerranée , we hebben een wereld die moet transformeren. Centrale Méditerranée is een van de meest prestigieuze openbare technische scholen in Frankrijk en behoort tot de Ecoles Centrale-groep, een internationaal gereputeerde groep voor hoger onderwijs met een krachtig mondiaal netwerk van 35.000 alumni. Werkgevers erkennen de sterke wetenschappelijke en technische vaardigheden van de afgestudeerden van Ecoles Centrale en hun vermogen om complexe en innovatieve projecten te ontwerpen en te leiden. Onderzoeksomgeving: De faculteitsleden van Centrale Méditerranée behoren tot 8 laboratoria op het gebied van scheikunde, natuurkunde, fotonica, mechanica, chemische technologie en computerwetenschappen. Deze hoog aangeschreven laboratoria zijn verbonden aan het Nationaal Wetenschappelijk Onderzoekscentrum (CNRS) en staan bekend om hun hoogwaardige wetenschappelijk onderzoek in Frankrijk en in het buitenland. Studentenleven: Studentenclubs maken deel uit van de studentenervaring: internationale studenten, Ingenieurs zonder Grenzen, Sport&Zeilen, Kunst, Fablab Marseille, Ginfo (IT) en E-Gab (robotica)... onder anderen. Tijdens je studentenleven ontwikkel je een geest van wederzijds succes en menselijk respect, de vastberadenheid om oplossingen te initiëren en problemen op te lossen, en een gevoel van ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Studeer in Marseille of Nice en ontdek Zuid-Frankrijk 300 zonnige dagen per jaar!

Bestuur

Centrale Méditerranée voert een bestuur in dat in staat is te anticiperen op de toekomst, te reageren op alledaagse uitdagingen en open te staan voor de collectieve intelligentie en creativiteit van de mensen die dagelijks op de campus lopen: studenten, docenten en personeel.'

Visie, missie, waarden

Het merk Centrale Méditerranée is ons gemeenschappelijke steunpunt om richting te geven aan de manier waarop we over de school en het project Centrale Méditerranée praten. Het komt tegemoet aan onze behoefte aan samenhang rond wat ons samenbrengt. De nieuwe identiteit weerspiegelt het merk en ondersteunt onze boodschappen.

Onze visie

De mensheid wordt geconfronteerd met ongekende uitdagingen in een wereld die steeds complexer en onderling afhankelijker wordt.

Om hierop te reageren moeten wetenschap en technologie ten dienste staan van het algemeen welzijn.

Organisaties hebben daarom behoefte aan nieuwe generaties innovatieve ingenieurs en managers, open voor samenwerking en internationaal en doordrenkt met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Onze missie

 • Het formulier
 • Zoeken
 • Innoveren

Om onze leerlingen in staat te stellen wetenschappelijke managers te worden die betrokken zijn bij de transformatie van organisaties en de wereld.

Onze waarden

 • De benodigdheid
 • Innovatie
 • De zoektocht naar het algemeen belang
 • Openheid voor anderen en de wereld

Campusfuncties

Marseille

Marseille, een Phocaeïsche stad, rijk aan 2600 jaar geschiedenis, op het kruispunt van de Middellandse Zee, heeft vele troeven: de zee, de zon, de natuur en de cultuur .
Geclassificeerd als een stad van kunst en geschiedenis, ontwikkelt het zijn economische en culturele dynamiek, die momenteel enorm bloeit.

Vaak gestigmatiseerd, ervaart het vandaag de dag een sterke heropleving van de aantrekkelijkheid en wordt het gezien als een long voor creatieve jongeren. De stad Marseille en de Metropolis, winnaar van het Europese label ‘100 koolstofneutrale steden tegen 2030’, werken samen aan het structureren van projecten om naar koolstofneutraliteit te evolueren .

De regio is het op één na grootste openbare onderzoekscentrum van Frankrijk en herbergt ook het op één na grootste contingent CNRS-personeel.
Tegelijkertijd wordt het gebied ook gekenmerkt door de ontwikkeling op het hoogste niveau van talrijke industriële sectoren, met name op het gebied van de luchtvaart, de micro-elektronica, het transport, de energie, de chemie, enz.

Leuk

Leuk, het is Promenade des Anglais, het heeft ongeveer 300 dagen zon en de met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond.

Een dynamische stad en regio met een rijk cultureel aanbod, onderbroken door een van de beroemdste carnavals ter wereld, verschillende internationaal gerenommeerde jazzfestivals en ook het Festival van Cannes.

Nice Côte d'Azur brengt 2.700 onderzoekers samen voor ongeveer 26.000 studenten in geavanceerde sectoren zoals

 • Microelectronics
 • Telecommunicatie en netwerken
 • Software engineering
 • De ruimte- en luchtvaartindustrie
 • Levens- en milieuwetenschappen
 • Gezondheid-biotechnologie-agrochemie
 • De aromatische industrie.

Nice is tevens het tweede nationale conferentiecentrum na Parijs en een van de allereerste Europese centra op medisch gebied.

Vandaag heeft dit gebied een nieuwe uitdaging gelanceerd : het bouwen van de Côte d'Azur van de 21e eeuw. Als onderdeel van de lopende Operatie van Nationaal Belang is de Varvlakte bedoeld om de ruggengraat te worden van dit nieuwe economische universum met een gloednieuw zakendistrict, een stedelijke technopolie en ecodistricten... waar Centrale Méditerranée zich bevindt.

  Beurzen en financiering

  Om ervoor te zorgen dat geen enkele technische student of student om financiële redenen wordt gestraft in zijn opleiding, zijn er talloze financieringshulpmiddelen in verschillende vormen.

  Financieringssteun

  Momenteel kan elke Franse student, afhankelijk van zijn gezinssituatie, het volgende verkrijgen:

  • Een nationale beurs voor hoger onderwijs (bcs), toegekend door het rectoraat,
  • Een departementale studiebeurs voor hoger onderwijs toegekend door bepaalde Algemene Raden (dossier af te halen op het gemeentehuis van het ouderlijk huis),
  • Een erelening toegekend door het Rectoraat,
  • Een reisbeurs (afhankelijk van het land van bestemming) door het Rectoraat,
  • Een mobiliteitssubsidie van het Ministerie van Nationaal Onderwijs.

  Andere financiering

  Er bestaan nog andere hulp en leningen, die met name worden verstrekt. Door de staat gegarandeerde studieleningen, zonder garantie- of financieringsvoorwaarden, worden aangeboden door banken (Société Générale, Crédit Mutuel, CIC, Banques Populaires en de Spaarbanken).

  Erasmus+ Toelage

  De Erasmus+-toelage wordt toegekend aan studenten die een deel van hun studie in Europa uitvoeren als onderdeel van een uitwisseling tussen vestigingen.

  Deze hulp kan worden gecombineerd met de BCS-beurs.

  Internationale mobiliteitsbijstand

  Internationale mobiliteitsbijstand, ten bedrage van € 400 per maand, is een aanvulling die onder meer wordt betaald aan BCS-bursalen voor studieverblijven in het buitenland van 2 tot 9 opeenvolgende maanden.

  U moet contact opnemen met de afdeling internationale betrekkingen van de school:

  • Ecole Centrale Marseille

  De pier, perceel 3

  Om je in staat te stellen je studie aan Centrale Méditerranée in de best mogelijke omstandigheden te voltooien, is de afgestudeerdenvereniging Centrale Méditerranée een samenwerking aangegaan met Crédit Agricole Alpes-Provence.

  Dit geeft toegang tot bankleningen onder zeer bevoorrechte voorwaarden.

  Locaties

  • Marseille

   Pôle de l'Etoile, Technopole de Château Gombert, 38 rue Joliot-Curie, Marseille Cedex 13. , 13451 , Marseille

  • Nice

   Bâtiment Premium Meridia, 61/63 Avenue Simone Veil Nice., 06200, Nice

  Vragen