Keystone logo
China Europe International Business School

China Europe International Business School

China Europe International Business School

Invoering

Toonaangevende Business School in Azië

China Europe International Business School (CEIBS) , een joint venture voor managementeducatie, werd in 1994 mede opgericht door de Chinese regering en de Europese Unie (EU), met de Shanghai Jiao Tong University en de EFMD als uitvoerende partners. CEIBS heeft campussen in Shanghai, Peking, Shenzhen, Accra in Ghana en Zürich in Zwitserland.

Als de enige businessschool in China die voortkomt uit samenwerking op regeringsniveau, CEIBS zich in om verantwoordelijke leiders op te leiden die vertrouwd zijn met 'China Depth, Global Breadth' in overeenstemming met zijn motto 'Conscientiousness, Innovation, and Excellence'. Leiders van de Chinese centrale regering en de EU hebben respectievelijk CEIBS geprezen als "een bakermat van uitstekende leidinggevenden" en "een rolmodel voor de samenwerking tussen de EU en China".

CEIBS biedt MBA, Finance MBA, EMBA, Global EMBA, Hospitality EMBA, Executive Education en Ph.D. programma's. CEIBS staat bekend om zijn academische nauwkeurigheid en is de eerste business school op het Chinese vasteland die is geaccrediteerd door zowel EQUIS als AACSB en de enige business school in Azië die tegelijkertijd de top 5 van MBA- en MBA-lijsten van de Financial Times heeft bereikt. EMBA-programma's.

CEIBS' faculteitsteam, een van de beste in Azië, is uniek toegerust om een combinatie van China Depth en Global Breadth te leveren in zowel onderwijs als onderzoek. Bijna 70 fulltime faculteitsleden, experts in vijf disciplines, vertegenwoordigen wereldwijd meer dan 10 landen en regio's. Ze brengen een schat aan ervaring mee op het gebied van lesgeven in het buitenland, onderzoek en zakelijke praktijk. Elk jaar nodigt de school ook bijna 100 bezoekende faculteitsleden van over de hele wereld uit om de meest actuele kennis van zowel binnen als buiten China te delen en uit te wisselen.

Tot op heden heeft CEIBS meer dan 22.000 alumni uit meer dan 80 landen over de hele wereld en heeft het een breed scala aan managementprogramma's geboden aan meer dan 160.000 executives in binnen- en buitenland.

Mimi Thian / Unsplash

126681_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpg

Terwijl we voortbouwen op buitenlandse ervaring, is CEIBS toegewijd aan een diepgaande analyse van de Chinese zakelijke praktijken. Onder de 2018-lijst van meest geciteerde onderzoekers van Chinese instellingen waren 9 van de academici in de categorie bedrijfskunde, management en boekhouding afkomstig uit CEIBS . Dit is het vijfde achtereenvolgende jaar dat CEIBS een prominente plaats inneemt in deze categorie, een indicator van de onderzoekscapaciteiten van de school op deze gebieden.

Het Global Platform of China Cases, geïnitieerd door CEIBS , heeft meer dan 1200 op China gerichte cases verzameld, waarmee een solide basis is gelegd voor het verstrekken van China-specifieke kennis. Het onderzoek van de school, dat bovenaan de gezaghebbende ranglijsten staat, combineert de nieuwste theorie met praktische kennis. De onderzoekscentra zijn op de hoogte van de steeds veranderende bedrijfspraktijken op vitale gebieden zoals globalisering van Chinese ondernemingen, innovatie en ondernemerschap, fintech, enz.

CEIBS in tientallen grote steden in Azië, Europa en Afrika gebruik van wereldwijde inzichten en wijsheid om hoogwaardige academische en industriële forums te hosten. Deze evenementen richten zich op belangrijke industrieën en actuele thema's zoals auto, gezondheidszorg, internet, prestigieuze merken, familiebedrijf en erfgoed, innovatie en ondernemerschap, en meer. In lijn met de huidige trends in de richting van 'massaal ondernemerschap en innovatie', heeft CEIBS het Entrepreneurship Platform (E-Platform) gelanceerd om een ecosysteem van ondernemerschap en innovatie tot stand te brengen via het sterke alumninetwerk van de school en wereldwijde middelen, met integratie van educatieve programma's, ondernemerscoaching en diensten, incubatie en financiële diensten in een organisch systeem dat CEIBS ondernemers begeleidt bij elke stap die ze zetten, om uiteindelijk bij te dragen aan China's strategie van 'massaal ondernemerschap en innovatie' en zijn economische transformatie.

In de afgelopen 25 jaar is CEIBS meegegroeid met de Chinese economie. In de komende jaren zal de school de nadruk blijven leggen op innovatie, transformatie en globalisering van de Chinese economie om wereldwijde economische samenwerking te vergemakkelijken.

126682_Info.png

Visie en missie

De missie van CEIBS : verantwoordelijke leiders opleiden die vertrouwd zijn met 'China Depth, Global Breadth'.

De CEIBS -visie: de meest gerespecteerde internationale businessschool worden door Oost en West met elkaar te verbinden op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijfspraktijken en door de sociale en economische ontwikkeling van China te bevorderen door middel van het creëren en verspreiden van hoogwaardige kennis.

CEIBS Partners

Bij de oprichting van CEIBS waren de ondertekenende partijen van het officiële oprichtingscontract de Shanghai Jiao Tong University en de European Foundation for Management Development (EFMD). Deze organisaties blijven de institutionele garanties bieden die van CEIBS een kenniscentrum maken op het gebied van bedrijfsbeheer en onderzoek in Azië en wereldwijd.

De meer dan honderd jaar oude Shanghai Jiaotong University is een van de toonaangevende universiteiten in China. Het heeft uitgebreide en langdurige contacten met bedrijven in het land en is dus in staat om CEIBS '-relaties met het Chinese bedrijfsleven te vergemakkelijken.

EFMD, gevestigd in Brussel, België, is een wereldwijde, non-profit, lidmaatschapsgerichte organisatie die zich toelegt op managementontwikkeling. Wereldwijd erkend als een accreditatie-instantie voor business schools, business school-programma's en bedrijfsuniversiteiten. Met de steun van meer dan 900 leden in meer dan 90 landen en regio's, fungeert EFMD als een katalysator om uitmuntendheid in managementontwikkeling wereldwijd te bevorderen en te verbeteren.

Locaties

 • Pudong

  Hong Feng Lu,699号, 201203, Pudong

 • Beijing

  Building 20, Zhongguancun Software Park, 8 Dongbeiwang West Road, Haidian District, 100193 , Beijing

 • Shenzhen

  Suite 10A, Taihua Wutong Industrial Park, Gushu Development Zone, Hangcheng sub-district, Baoan, 518026 , Shenzhen

 • Zürich

  Zurich Institute of Business Education, Hirsackerstrasse 46, P.O. Box, CH-8810, , Zürich

 • Accra

  5 Monrovia Road, East Legon, , Accra

Vragen