Keystone logo
Belgian-Italian Chamber of Commerce and the IEE of University of Louvain-La Neuve International Master in European Studies
Belgian-Italian Chamber of Commerce and the IEE of University of Louvain-La Neuve

International Master in European Studies

0 Months

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het IMES (www.europeanmaster.net) is een postdoctorale intensieve cursus over de Europese instellingen, het beleid en de financieringen met specifieke modules op financieringsprogramma's in details voorstel opstellen, beheer van de EU-project.

Deze intensieve Master wordt georganiseerd in een 3-maanden schema, zodat studenten om specifieke competenties en vaardigheden te verwerven in een korte periode van tijd. De Master vakdidactiek is een praktijkgerichte aanpak, die gericht is op het overdragen van kennis door middel van een leren-door-doen-proces. Ongeveer 30 studenten uit verschillende landen en diverse educatieve achtergronden hebben de mogelijkheid om de Master voor elke editie bij te wonen; Daarom worden alle klassen gehouden in het Engels en het is een multi-culturele leerervaring die ook een verrijking van de persoonlijke mogelijkheden om te werken in een Europese context.

Er is geen leeftijdsgrens, maar 80% van onze studenten zijn meestal tussen de 25 en 35 jaar. Ook is er geen limiet voor de achtergrond van de leerlingen, maar de meeste van de studenten houden een achtergrond in Europees-gerelateerde onderwerpen en zijn recent afgestudeerden en jonge professionals. Het doel van de selectie procedure is om een ​​groep waar verschillende leeftijd, nationaliteit en carrière kan verhogen zowel de persoonlijke en de professionele vaardigheden van de deelnemers te regelen.

De 21ste editie van de Master vindt plaats in Brussel van 13 april tot en met 10 juli 2015. De deadline voor aanvragen is op 13 maart 2015.

Het is een intensief, full-time, 3 maanden (400 uur) Master, zorgvuldig ontworpen om het proces te versnellen van de positionering of opnieuw positioneren in de job-markt.

Daarnaast is de Master in Brussel en het voorziet in ontmoetingen met deskundigen reeds werkzaam zijn in de "Brusselse arena". Daarom is direct na de Master studenten voeren meestal op een stage of een baan te vinden (ook op basis van hun eerdere ervaringen) en we organiseren een Job-Link-module, om studenten te ondersteunen in hun zoektocht naar een baan.

Alleen in de hoofdstad van Europa kan men echt ademen de EU sfeer en in staat zijn om elke kans op het gebied van Europese zaken te grijpen! Omdat deze master in Brussel gevestigde, zullen de studenten in staat zijn om te beginnen met het opbouwen van hun eigen Europese netwerk van contacten.

Toelating

Slechts 30 kandidaten worden toegelaten tot de masteropleiding. Een toelatingscommissie van de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel en het Instituut voor Europese Studies van de Universiteit van Leuven zal toepassingen te evalueren. Kandidaten die meer dan 75% te bereiken zal rechtstreeks worden toegelaten en per e-mail binnen 15 dagen gemeld (van ontvangst van de aanvraag).

Beoordelingscriteria: - motivatie (33%); - Universitair diploma (16%); - Graad merk (10%); - Werkervaring (8%); - Stages (8%); - Post-graduate opleidingen (7%); - Spreekvaardigheid in het Engels (8%); - Andere talen (6%); - Erasmus en andere internationale ervaringen (4%).

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • MSc in International Studies: Curriculum in European Studies
    • Siena, Italië
  • Master in Europese vergelijkende literatuur
    • Murcia, Spanje
  • Master in Oost-Europese en Russische studies
    • Vilnius, Litouwen