Keystone logo
© ©FCH-Católica
CATOLICA - Faculty of Human Sciences

CATOLICA - Faculty of Human Sciences

CATOLICA - Faculty of Human Sciences

Invoering

Welkom bij de Faculteit Humane Wetenschappen!

Bekend om het cultiveren van een interdisciplinaire onderzoeks- en onderwijsomgeving, biedt de Faculteit Humane Wetenschappen (hierna Portugees acroniem FCH) een breed scala aan bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's die zijn verankerd rond vijf wetenschappelijke kerngebieden: communicatiewetenschappen, sociale wetenschappen, Cultuurwetenschappen, filosofie en psychologie - en twee instituten: het Instituut voor Gezinswetenschappen en het Instituut voor Oriëntaalse Studies.

De kwaliteit van onze educatieve diensten wordt vandaag evenzeer erkend door de privésector - wat goed tot uiting komt in de inzetbaarheid van onze studenten - als door de posities die zijn behaald in de prestigieuze internationale ranglijsten die de verschillende FCH-opleidingen tot de beste ter wereld beoordelen. .

Opgericht in 1972, heeft de faculteit momenteel in totaal 6 bachelor-, 9 master- en 5 doctoraatsopleidingen naast het educatieve aanbod van de School of Post-Graduate and Advanced Training, bestaande uit meer dan een dozijn studies op middellange en korte termijn programma's.

De FCH is vandaag een faculteit die openstaat voor de wereld: naast het ontvangen van een groeiend aantal internationale studenten die uit elk van de vijf continenten komen, nemen veel van onze studenten deel aan mobiliteitsprogramma's, zowel in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië als in China. . Bovendien verwelkomen we jaarlijks internationale onderzoekers om de resultaten van hun projecten te delen met zowel studenten als collega's in een permanent klimaat van debat en uitwisseling van ideeën.

Missie

Als referentie-school in de Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen heeft de Faculteit Humane Wetenschappen de missie om rigoureuze en innovatieve kennis te produceren naast de integrale opleiding en voorbereiding van haar studenten. Daartoe brengt de faculteit geavanceerde kennisniveaus over in haar studierichtingen, evenals technische competenties en vaardigheden, terwijl ze een kritische geest stimuleert om hen in staat te stellen gewetensvol te handelen en als burger te dienen.

De activiteiten van de Faculteit Humane Wetenschappen, in alle complementaire gebieden van onderzoek en onderwijs, worden gestimuleerd door de waarden van het christelijk humanisme; degenen die ons ertoe aanzetten om bij te dragen aan het beantwoorden van de vele uitdagingen waarmee hedendaagse samenlevingen worden geconfronteerd.

Opgericht in 1972, bevestigt de faculteit nu haar missie in een geglobaliseerde wereld onder het motto «Value For Life».

Campusfuncties

Lissabon biedt een breed scala aan studentenhuisvesting, van universiteitsresidenties tot kamers of gedeelde huizen.

Naast de Vrouwelijke Universitaire Residentie die beschikbaar is voor de Katholieke Universiteit, heeft de Faculteit der Menswetenschappen partnerschappen met residenties in het hart van de stad, die kortingen geven aan studenten van de Faculteit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons personeel.

  Campusleven & Faciliteiten

  • Careers Office: ondersteunt studenten bij het ontwerpen van een professioneel ontwikkelingsplan;
  • International Office: helpt inkomende en uitgaande studenten bij mobiliteitsprocessen;
  • Social Responsibility Office: geeft informatie over economische steun en persoonlijke en professionele waardering;
  • Bureau Communicatie en Marketing: biedt ondersteuning bij vraagstukken die verband houden met het aanmeldingsproces en het dagelijks leven op de campus.

  Wilt u meer weten? Bezoek onze website!

  De Faculteit der Humane Wetenschappen bevordert het delen van ervaringen uit verschillende hoeken van de wereld. Naast dat we meer dan 42 verschillende nationaliteiten op de campus hebben, willen we studenten aanmoedigen om betrokken te raken bij een reeks activiteiten zoals conferenties, seminars en workshops waaraan ze kunnen deelnemen en nieuwe vaardigheden kunnen verwerven.

  We dagen onze studenten uit om de stad Lissabon, een van de meest gastvrije steden ter wereld, te verkennen. Naast het enorme historische, culturele en gastronomische erfgoed biedt de stad verschillende activiteiten om de essentie van het land te ontdekken.

  Ben jij klaar om deze reis met ons te beginnen?

  Locaties

  • Lisbon

   Lisbon, Portugal

   Vragen