Keystone logo
Catholic University Of Uruguay includes ISEDE and all schools

Catholic University Of Uruguay includes ISEDE and all schools

Catholic University Of Uruguay includes ISEDE and all schools

Invoering

Geïnstalleerd in Montevideo en in verschillende steden in het binnenland, is de Universidad Católica del Uruguay de oudste privéuniversiteit van het land en geografisch gezien het meest verspreid.

Oorspronkelijk opgericht in 1882 door de eerste aartsbisschop van Montevideo, Bergen. Mariano Soler heropende en toevertrouwd aan de Sociëteit van Jezus in 1985, de Katholieke Universiteit van Uruguay is het belangrijkste werk van de Katholieke Kerk op het gebied van Uruguayaans hoger onderwijs. Haar toewijding aan academische excellentie, ideologisch pluralisme, oecumene en interreligieuze dialoog hebben haar tot een van de fundamentele actoren in het culturele leven van het land gemaakt.

Vanaf haar geboorte stelde de Katholieke Universiteit van Uruguay zichzelf de uitdaging om een andere optie te zijn in het universitair onderwijs. Dit bracht haar ertoe om in voorheen verwaarloosde gebieden te werken en een innovatieve rol te spelen bij de ontwikkeling van nieuwe onderwijsmethoden en bij de evangelisatie van cultuur. Tegenwoordig, met achtduizend studenten in zijn klaslokalen en enkele tientallen academische programma's aan de gang, maakt het een fase van consolidatie door en staat het voor de uitdaging om te reageren op de nieuwe eisen van de Uruguayaanse samenleving.

De communicatie van kennis, menselijke vorming en de verspreiding van cultuur zijn onze universitaire manier van dienen.

Locaties

  • Montevideo Department

    Avenida 8 de Octubre,2738, 11600, Montevideo Department

    Vragen