Keystone logo
Catholic University Of Brasilia -- Universidade Católica de Brasília UCB

Catholic University Of Brasilia -- Universidade Católica de Brasília UCB

Catholic University Of Brasilia -- Universidade Católica de Brasília UCB

Invoering

De Katholieke Universiteit van Brasilia (UCB) is de enige particuliere universiteit in het Federaal District. Het is een katholieke, filantropische instelling voor hoger onderwijs in de gemeenschap. UCB wordt beheerd door de Braziliaanse Unie van Katholiek Onderwijs (UBEC), die werd opgericht in 1972, met als doel het behoud van katholieke onderwijsinstellingen en het verstrekken van een solide en kwalitatief hoogstaand onderwijsnetwerk.

Opgericht op 12 maart 1974, was de Katholieke Faculteit Humane Wetenschappen (FCCH), de naam die destijds aan het huidige UCB werd gegeven, de eerste onderwijseenheid die drie cursussen aanbood: Economie, Administratie en Pedagogiek.

In de loop van de jaren organiseerde de faculteit zich in 1980 in een onderwijs- en waardenstructuur, waarvan de basis steeds steviger werd, wat het mogelijk maakte om de Geïntegreerde Faculteiten van de Katholieke van Brasília (FICB) te installeren. In 1984, toen het aanbod van bacheloropleidingen toenam, lanceerde de instelling haar eerste masteropleidingen.

In 1994 begon de katholiek door het Ministerie van Onderwijs erkend te worden als een universiteit, waarbij in wezen de bevordering van kennis werd gehandhaafd, zonder de spiritualiteit op basis van de christelijke ethiek te verwaarlozen. In 1995 was er de plechtigheid van de installatie van de Katholieke Universiteit van Brasilia (UCB).

Na een exponentiële groei, begon de universiteit in 1999 met het aanbieden van de opleiding Tandheelkunde en in 2001 nam ze geneeskunde op in haar portfolio. In 2005 begonnen studentenactiviteiten bij agentschappen en juniorbedrijven, en de student werd het middelpunt van de actie. In 2019 heeft de instelling de opleiding Diergeneeskunde geïmplementeerd in haar portfolio.

Locaties

  • Formosinha

    Avenida Circular,75, 73813-170, Formosinha

    Vragen