Keystone logo
Carpigiani Gelato University

Carpigiani Gelato University

Carpigiani Gelato University

Invoering

Carpigiani Gelato University , geboren in 2003 uit de behoefte om de cultuur van Italiaans ambachtelijk ijs te verspreiden, is vandaag de eerste ijsschool in Italië en in de wereld. Een referentiepunt voor ijsmakers, ondernemers, chef-koks en banketbakkers, een solide en avant-gardistische realiteit, voor degenen die de kunst van het Italiaanse ijs willen leren of verdiepen.

Dankzij de jarenlange ervaring van Carpigiani op het gebied van technologieën en machines voor het maken van ijs, beschikt Carpigiani Gelato University over het grootste ijslaboratorium ter wereld, waar studenten kunnen oefenen met het maken van de recepten die samen met het meest deskundige ijs worden gemaakt. meesters.​ Het team van ijsmeesters bestaat uit de grootste experts in de ijssector en daarbuiten. Het curriculum van elke leraar is in feite rijk aan nationale en internationale ervaringen, in alle voedselspecialiteiten.

Elk jaar kiezen meer dan 2000 mensen ervoor om de cursussen bij te wonen die Carpigiani Gelato University in Bologna aanbiedt, in verschillende talen: Italiaans, Engels, Frans, Spaans, Duits, Japans en Russisch, zijn de belangrijkste. Dankzij een internationaal team van gecertificeerde ijsmeesters zijn er meer dan 4000 studenten op 10 internationale locaties.

In de loop der jaren heeft de school belangrijke academische samenwerkingen opgezet en ontwikkeld met vooraanstaande scholen, instituten en universiteiten op gastronomisch gebied.

Locaties

  • Anzola dell'Emilia

    Via Emilia,45, 40011, Anzola dell'Emilia

    Vragen