Keystone logo
Ca' Foscari University of Venice

Ca' Foscari University of Venice

Ca' Foscari University of Venice

Invoering

Over Ca' Foscari

Ca' Foscari Universiteit van Venetië, oorspronkelijk opgericht als de eerste business school van Italië in 1868, is nu een multidisciplinaire instelling die een breed scala aan studieprogramma's aanbiedt op het gebied van economie en management, moderne talen, geesteswetenschappen en wetenschappen.

Ca' Foscari is gevestigd in de ontzagwekkende stad Venetië. Met grachten en boten in plaats van straten en auto's , is het werkelijk unieke historische centrum van deze stad al meer dan een millennium een levendige plaats van culturele en economische uitwisseling, en de schoonheid van zijn kunst en architectuur heeft het tot een UNESCO-werelderfgoed gemaakt. Dankzij de stimulerende culturele erfenis van zijn dynamische kosmopolitische context, wordt Ca' Foscari gekenmerkt door de synergetische kruising van traditie en intellectuele innovatie , en biedt het zijn studenten en professoren de unieke lonende kans om te leren en te werken in een van 's werelds meest opmerkelijke steden.

Plaats

Ca' Foscari University is gevestigd in de wereldberoemde stad Venetië, een uniek stedelijk centrum gelegen in een lagune aan de noordoostkust van Italië dat direct verbonden is met de Adriatische Zee.

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië en de hoofdstad van de regio Veneto. Het is gebouwd op een archipel in een ondiepe lagune die bestaat uit meer dan 100 eilanden die met elkaar verbonden zijn door loopbruggen. Omdat kanalen de plaats van wegen innemen, verplaatsen mensen zich te voet en per boot door de stad. Venetië is zelfs Europa's grootste moderne stedelijke autovrije stad.

De stad wordt gekenmerkt door een schat aan verbluffende historische architectuur en kunst, omdat de historische Republiek Venetië een bloeiende handelshaven en een belangrijke maritieme macht was tijdens de middeleeuwen en de renaissance, dus sommige bezienswaardigheden van de stad staan op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties .

Naast een kleurrijk verleden heeft Venetië echter een even levendig heden, want het blijft een centrum van hedendaagse kunst en cultuur .

Wonen in het historische centrum van Venetië betekent een milieubewuste levensstijl. Vanwege de noodzaak om op de meeste plaatsen te lopen, worden de openbare ruimtes van de stad sociale hubs. Een van de momenten waarop een Venetiaanse student het meest uitkijkt, is de zogenaamde aperitivo in campo of buitenaperitief: van de middag tot de late avond veranderen gebieden zoals Campo Santa Margherita en de Erbarìa in Rialto in locaties waar mensen komen samen om te kletsen en naar muziek te luisteren terwijl ze spritz drinken en cicchetti eten - het traditionele lokale aperitief en snacks waar Venetië beroemd om is.

Studie ervaring

Het studieaanbod van Ca' Foscari University of Venice is verdeeld in 8 afdelingen die verantwoordelijk zijn voor onderzoeks- en onderwijsactiviteiten van bachelor- en masteropleidingen , 3 scholen en het prestigieuze Collegio Internazionale (International College). Naast deze bestaan er nog drie andere structuren:

 • Ca' Foscari Graduate School, die Research Doctorates (PhD's) coördineert.
 • Ca' Foscari Challenge School, die professionele masterprogramma's (1e en 2e niveau) en andere mogelijkheden voor executive education organiseert.
 • Ca' Foscari School for International Education, die intensieve zomer- en herfstcursussen, oriëntatieprogramma's, basisjaarprogramma's en andere buitenschoolse activiteiten voor Italiaanse en internationale studenten promoot.

Ca' Foscari is toegewijd om studenten stimulerend, competitief en baanbrekend onderwijs te bieden en heeft een uitgebreid academisch netwerk van partneruniversiteiten gecreëerd dat de hele wereld overspant, en als gevolg daarvan biedt het een verscheidenheid aan gezamenlijke en dubbele bachelor- en masteropleidingen en heeft meer dan 500 actieve internationale uitwisselingsovereenkomsten . Als gevolg van de toewijding van de universiteit aan het koesteren van een internationale academische gemeenschap, biedt Ca' Foscari ook een aanzienlijk aantal studieprogramma's aan die in het Engels worden gegeven.

Uitgaande mobiliteit

Dankzij meer dan 500 samenwerkingsovereenkomsten tussen internationale universiteiten en Ca' Foscari, kun je een tijdje in het buitenland studeren in meer dan 70 landen over de hele wereld . Het International Office bevordert de uitgaande mobiliteit van Ca' Foscari-studenten door deel te nemen aan de toonaangevende internationale mobiliteitsprogramma's, relaties te ontwikkelen met buitenlandse gastuniversiteiten en bedrijven, en stimulansen te bieden voor deelname door alle leden van de universitaire gemeenschap.

Voor meer informatie kunt u de webpagina bezoeken.

Studentenleven

Er zijn maar weinig andere universiteiten die de mogelijkheid bieden om te studeren en onderzoek te doen in een van de mooiste steden ter wereld, een zeer unieke stad, waar je uren kunt ronddwalen en zelfs kunt genieten van verdwalen, een Spritz drinken op een van de prachtige pleinen van Venetië, de wereldberoemde musea en tentoonstellingen, reis per boot door de kleinere eilanden van de lagune, geniet van de Lido-stranden en proef heerlijk eten.

Bij Ca' Foscari kunnen culturele traditie en intellectuele innovatie samenkomen: leven in Venetië is levende kunst, architectuur, ontwikkeling, onderzoek, aandacht voor het milieu en het ontdekken van oude tradities en verschillende culturen.

Bovendien garandeert Ca' Foscari studenten een veelzijdige studie-ervaring door het aanbieden van een grote verscheidenheid aan sportactiviteiten en studentenverenigingen :

 • Erasmus Student Network (ESN) – Met meer dan 12.000 leden uit 36 landen ondersteunt en bevordert het Erasmus Student Network internationale netwerken door studenten kansen te bieden op cultureel begrip en zelfontplooiing volgens het principe van studenten die studenten helpen.
 • Universitair Sportcentrum (CUS) – Het CUS biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een breed scala aan sporten dankzij de faciliteiten in het historische centrum van Venetië.
 • Radio Ca' Foscari - Het online radiostation van de universiteit, gemaakt door studenten van Ca' Foscari, is een immens populair communicatiemiddel. Interessante studenten kunnen op basis van hun individuele vaardigheden en ervaring deelnemen aan de werking ervan.
 • Universitair Koor en Orkest – Al meer dan vijfentwintig jaar bieden het koor en het orkest van Ca' Foscari studenten de mogelijkheid om hun liefde voor muziek te ontdekken en te koesteren. Het repertoire van de groepen verandert van jaar tot jaar en varieert van middeleeuwse tot hedendaagse stukken.
 • Shylock University Theatre Centre (CUT) – Shylock is een culturele vereniging gericht op het bevorderen van technisch-artistieke innovatie op het gebied van theatervoorstellingen. Het organiseert trainingen en experimentele workshops, organiseert bezoekende producties en shows en voert onderzoeks- en productieprojecten uit.

En als je ervoor kiest om in het historische centrum van Venetië te wonen, zul je zeker genieten van lokaal en duurzaam wonen dankzij het feit dat de afstanden beheersbaar zijn en er geen auto's of verkeer zijn om mee te concurreren.

Ca' Foscari helpt studenten tijdens hun hele universitaire carrière door een reeks leningen, beurzen en beurzen aan te bieden via het Financial Aid Office . Ondersteuning op maat is er voor internationale studenten, studenten die werken en studenten met een functiebeperking.

Beurzen

Als openbare universiteit in Europa houdt Ca' Foscari niet alleen het collegegeld laag, maar biedt het ook gerichte financiële steun aan goed presterende internationale studenten.

Ca 'Foscari University biedt goed presterende internationale studenten hernieuwbare studiebeurspakketten van verschillende groottes, variërend van 6.500 euro per jaar voor bachelorstudenten tot 8.000 euro per jaar voor masterstudenten.

Deze beurzenpakketten zijn ontworpen om ondersteuning te bieden voor de volledige duur van het diploma van een prijswinnaar. Om in aanmerking te komen om te solliciteren, hebt u minimaal 8,5 / 10 CGPA nodig. Volledige informatie over de benodigdheden op de speciale webpagina .

De regionale overheid biedt ook financiële steun voor internationale studenten uit gezinnen met een laag inkomen, die u na inschrijving kunt aanvragen.

Accommodatie

Het huisvestingsbureau van Ca' Foscari is een dienst voor Italiaanse en internationale studenten, onderzoekers, professoren en administratief personeel dat komt studeren of werken bij Ca' Foscari. Het biedt nuttige informatie en contacten om geschikte en handige accommodatie-oplossingen te vinden in Venetië en in de nabije omgeving.

Voor meer informatie kunt u de webpagina bezoeken.

Loopbaanbegeleiding & Loopbaandag

Het Career Office regelt stages en stages zowel in Italië als in het buitenland, het organiseert ook carrièrebeurzen, wervingscampagnes en workshops om huidige studenten en pas afgestudeerden te helpen de professionele vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om concurrerend te zijn op de arbeidsmarkt.

Carrièredag is een dagvullend evenement gewijd aan rekrutering waar studenten en pas afgestudeerden de managers van de deelnemende bedrijven kunnen ontmoeten en kennis kunnen maken met de werkende wereld. Studenten kunnen de stands van bedrijven bezoeken, hun cv's verspreiden, deelnemen aan sollicitatiegesprekken en informatie inwinnen over de beroepsmogelijkheden en carrièremogelijkheden die voor hen openstaan. Carrièredag omvat ook een scala aan workshops, seminars en bedrijfspresentaties.

Statistieken

Ca' Foscari heeft ongeveer 24.000 studenten en ontvangt jaarlijks meer dan 1.500 internationale studenten . In de vaste overtuiging dat hoger onderwijs en baanbrekend onderzoek zowel innovatief als internationaal moeten zijn, heeft de universiteit een uitgebreid academisch netwerk van partneruniversiteiten over de hele wereld gesmeed , waardoor ze een verscheidenheid aan gezamenlijke en dubbele bachelor- en masteropleidingen en meer kan aanbieden. 500 actieve uitwisselingsovereenkomsten met instellingen over de hele wereld. Ca' Foscari bereidt zijn studenten ook voor op de competitieve wereldwijde werkplek en bevordert een internationale, inclusieve academische gemeenschap door studieprogramma's aan te bieden die in het Engels worden gegeven op zowel undergraduate als graduate niveau.

  Campusfuncties

  De hoofdcampus van Ca' Foscari bevindt zich in het hart van het historische centrum van Venetië, maar er zijn ook andere campussen op het vasteland.

  Het biedt studenten het gebruik van:

  • 6 bibliotheken
  • de School voor Internationaal Onderwijs
  • de postdoctorale Challenge School
  • een taalstudiecentrum: het centrum biedt cursussen vreemde talen in het Engels, Frans, Russisch, Spaans en Duits op verschillende niveaus
  • expositieruimtes
  • een theater
  • een sportcentrum
  • kantines: De universiteit heeft op veel locaties kantines, zowel in het historische centrum van Venetië als op de campussen op het vasteland in Mestre, Marghera en Treviso
  • studentenvereniging S
  • studentenbureaus: vb. De International Welcome Unit biedt een breed scala aan diensten voor internationale begunstigden, zoals begeleiding en assistentie bij inschrijvingsprocedures, erkenning van academische kwalificaties, het visumaanvraagproces, verblijfsvergunning, studentendiensten, gezondheidsproblemen en vervoer.

   Ranglijsten

   Ca' Foscari staat op de derde plaats in Italië vanwege de uitmuntendheid van zijn onderzoek , en het heeft zoveel van de felbegeerde Marie Curie-onderzoeksbeurzen van de Europese Commissie verdiend dat het in dit opzicht een van Europa's tien meest succesvolle universiteiten is. Wereldwijd plaatst de QS World University Rankings Ca' Foscari in de top 100 van universiteiten voor moderne talen, de top 150 voor geschiedenis, de beste 200 voor taal- en aardrijkskunde en de top 250 voor economie en econometrie en boekhouding en financiën.

   Locaties

   • Venice

    Linguistic Campus Dorsoduro, 3246, 30123, Venice

   • Venice

    Economic Campus San Giobbe, Cannaregio 873, 30121, Venice

    • Venice

     Humanistic Campus Malcanton Marcorà, Dorsoduro 3484/D, 30123, Venice

     • Venice

      Linguistic Campus Ca' Cappello San Polo 2035, Calle del Magazen, 30125, Venice

      • Venice

       Scientific Campus Via Torino 155, 30170, Venice

       • Treviso

        Treviso Campus Palazzo San Paolo, Riviera Santa Margherita 76, 31100, Treviso

        • Roncade

         H-Campus Via Sile 6, 31056, Roncade

         Vragen