Keystone logo
Brighton and Sussex Medical School MSc Global Health
Brighton and Sussex Medical School

MSc Global Health

Brighton, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 8.262 / per year *

Op de campus

* VK / EU / eiland. £ 15,156 voor internationale studenten

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

In de 21e eeuw is het verbeteren van de gezondheid en het bereiken van gelijkheid in gezondheid een van 's werelds grootste uitdagingen. In een tijd van ongekende integratie en onderlinge afhankelijkheid van economieën, omgevingen, samenlevingen en culturen, werken deze mondiale processen samen met nationale, via lokale en persoonlijke factoren om de gezondheid van individuen en bevolkingsgroepen te beïnvloeden.


De MSc Global Health aan de Brighton and Sussex Medical School (BSMS) heeft tot doel het inzicht van studenten in deze wereldwijde gezondheidsdeterminanten en hun mogelijke oplossingen te ontwikkelen om individuen te produceren die zijn uitgerust om bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en het bereiken van gelijkheid in gezondheid wereldwijd.

129703_bsms4.png


De cursus brengt experts uit disciplines binnen en buiten de gezondheidswetenschappen samen om een levendig programma te leveren dat breed zal aanspreken, met onderwerpen als armoede, ongelijkheden en gezondheid; culturele opvattingen over gezondheid en genezing; opkomende infectieziekten; wereldwijde ziektelast van besmettelijke en niet-overdraagbare ziekte; klimaatverandering en gezondheid, en de relatie tussen ziekte, globalisering en global governance.


De MSc in Global Health is een voltijdse eenjarige modulaire cursus, bestaande uit 5 onderwezen modules en een proefschrift. De cursus maakt gebruik van dynamische en interactieve lesmethoden, waarbij gebruik wordt gemaakt van casestudy's naast de huidige bewijzen en inzichten om het begrip van studenten over mondiale gezondheidsproblemen te vergemakkelijken.

Studenten worden aangemoedigd om zelfgestuurd te zijn en hun eigen leren te beheren door gebruik te maken van het brede scala aan beschikbare leermiddelen bij BSMS. Het proefschrift stelt studenten in staat om een expertisegebied te ontwikkelen door de diepgaande focus op een onderwerp van hun specifieke interesse.

Wat de cursus biedt

 • De gecombineerde kennis en middelen van twee universiteiten, Brighton en Sussex, plus het Institute of Development Studies, een toonaangevende wereldwijde liefdadigheidsinstelling voor onderzoek, onderwijs en communicatie over internationale ontwikkeling.
 • Een breed scala aan inhoud, van de wereldwijde epidemiologie van ziekten tot het samenspel tussen gezondheid en armoede en de relatie tussen ziekte, globalisering en mondiaal bestuur.
 • Twee onderwijsvoorwaarden in de stad Brighton & Hove; een term gericht op een op onderzoek gebaseerd proefschrift met opties voor vestiging in het buitenland, onder voorbehoud van goedkeuring.
 • Lesmethoden geïnformeerd door en reflecterend op onderzoekscultuur.
 • Lesgeven van vooraanstaande experts, waaronder Melanie Newport, hoogleraar Infectieziekten en Global Health BSMS; Stefan Elbe, hoogleraar internationale betrekkingen, Universiteit van Sussex; en Maya Unnithan, medisch antropoloog, Universiteit van Sussex.
 • Koppelingen met gezondheidsprogramma's in ontwikkelingslanden.

Belangrijkste studiegebieden

 • Determinanten van gezondheid en slechte gezondheid in een geglobaliseerde wereld
 • Wereldwijde last en beheersing van ziekte en letsel
 • Toegang tot medicijnen
 • Veronachtzaamde tropische ziekten (NTD's)
 • Gezondheid, armoede en ontwikkeling
 • Wereldwijde geestelijke gezondheid
 • Opkomende infectieziekten en antibioticaresistentie
 • Seksualiteit, vruchtbaarheid en reproductieve rechten
 • Conflict en geweld
 • Onderzoekspraktijk in mondiale contexten

Carrièremogelijkheden

De MSc in Global Health heeft tot doel de vaardigheden van studenten te ontwikkelen om te werken als wereldwijde gezondheidswerkers, beleidsmakers of onderzoekers, waaronder binnen gezondheidsstelsels, overheden, niet-gouvernementele organisaties en internationale gezondheids- en ontwikkelingsinstanties

Toelatingseisen

Eerste of hogere tweede klas undergraduate honours degree, of succesvolle afronding van ten minste 3 jaar medische basiswetenschappen aan een Britse medische school met een gegarandeerde plaats om medische studies voort te zetten na voltooiing van de MSc.

BSMS

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen