Keystone logo
Brazilian School of Public and Business Administration

Brazilian School of Public and Business Administration

Brazilian School of Public and Business Administration

Invoering

De school

De eerste school voor openbaar bestuur in Latijns-Amerika, de Braziliaanse school voor openbaar bestuur van de Getulio Vargas Foundation (FGV/EBAP), werd op 15 april 1952 in Rio de Janeiro opgericht door een partnerschap tussen de Verenigde Naties (VN) en de FGV , om te voldoen aan de vraag naar gekwalificeerde professionals op dit gebied.

In 2002 werd het omgedoopt tot de Brazilian School of Public and Business Administration (EBAPE), een weerspiegeling van zijn activiteiten in de particuliere sector die in feite al aanwezig waren sinds de oprichting. Gedurende deze decennia heeft het zijn geloofwaardigheid en legitimiteit versterkt door zijn verbazingwekkende vermogen om topkennis aan zijn studenten te bieden, waardoor ze een productieproces inluiden dat als uitstekend werd beoordeeld.

Baanbrekende geest

 • De eerste school in Latijns-Amerika die een master in bestuur biedt;
 • De eerste boeken van Brazilië over administratief werk werden door deze school gepubliceerd;
 • De eerste instelling in Brazilië die het cursusinschrijvings- en creditsysteem gebruikt;
 • Het eerste presidentschap en hoofdkantoor van de Nationale Vereniging voor afgestudeerde studies en onderzoek in de administratie (ANPAD)
 • In 1961 stelden voormalig federaal congreslid en EBAPE-professor Alberto Guerreiro Ramos het ontwerpreglement op voor het beroep van administrateur, bevestigd door wet nr. 4.769, afgekondigd op 9 september 1965.

Missie

Kennis op het gebied van management opbouwen en verspreiden en tegelijkertijd de synergie tussen de publieke en de private sector versterken, door professionals op te leiden om invloed uit te oefenen met conceptuele en methodologische nauwkeurigheid, ideeën en acties die relevant zijn voor de ontwikkeling van Brazilië.

Campusfuncties

De technologische structuur die de FGV/EBAPE aan studenten biedt, is verenigbaar met zijn academische excellentie. De IT-laboratoria zijn uitgerust met wetenschappelijke software, compleet met lcd-schermen, dvd-lezers/recorders en een printpool, allemaal beschikbaar voor gebruik tijdens de openingsuren van het pand, behalve wanneer de laboratoria worden gebruikt voor praktische cursussen.

Deze Business School biedt ook Wi-Fi-internettoegang en goed gekwalificeerd helpdeskpersoneel dat ondersteuning biedt en computergerelateerde problemen oplost voor studenten en docenten.

De klaslokalen met airconditioning bieden plaats aan ongeveer vijftig studenten, terwijl de Getulio Vargas Foundation ook vijf auditoria biedt waar evenementen, seminars, workshops en lessen kunnen worden gehouden.

Plaats

Stad: Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de beroemdste stad van Brazilië, staat wereldwijd bekend om zijn sterke en veelbelovende economie. Met een bevolking van meer dan vijftien miljoen die de op een na grootste markt in Brazilië vormt, biedt het gunstige voorwaarden voor nieuwkomers in het bedrijfsleven en waardeert het nieuwe investeringen. Maar geen van deze voordelen kan opwegen tegen het toeristisch potentieel: elk jaar verwelkomt het duizenden bezoekers van over de hele wereld, aangetrokken door zijn prachtige stranden en andere natuurlijke attracties, waaronder carnaval, en vooral de levendige gastvrijheid van zijn mensen.

FGV EBAPE

Het moderne gebouw bestaat uit drie verdiepingen en een souterrain met een totale oppervlakte van vijfduizend vierhonderd vierkante meter (gelijk aan bijna zestigduizend vierkante voet). De ruimte biedt plaats aan 616 studenten en biedt 120 studieplekken. Het moderne gebouw bestaat uit drie verdiepingen en een souterrain met een totale oppervlakte van vijfduizend vierhonderd vierkante meter. Het gebouw biedt op instapniveau een moderne grote studentenlounge; twee collegezalen in Harvard-stijl die plaats bieden aan 70 personen en vijf grote klaslokalen - elk met plaats voor 48 studenten - met vaste zitplaatsen en bureaus die in een traditionele rij-indeling zijn opgesteld.

FGV hoofdgebouw

Gelegen in de zuidelijke zone van Rio de Janeiro, kijkt de FGV uit over een van 's werelds beroemdste en meest adembenemende uitzichten: de Suikerbroodberg. Het hoofdkantoor werd ingehuldigd op 20 december 1968 en werd ontworpen door een van de meest invloedrijke namen in de moderne internationale architectuur: de Braziliaan Oscar Niemeyer.

Het hoofdgebouw van de FGV kijkt uit op de baai Enseada de Botafogo met een fietspad aan de kust en groene gebieden die ideaal zijn voor wandelingen en andere buitenactiviteiten.

Dicht bij gevestigde buurten zoals Copacabana, Flamengo, Humaitá, Jardim Botânico, Urca, Glória en Catete, evenals het centrum van CBD, wordt het omringd door hostels en hotels, bars, winkelcentra en winkels, metrostations en buslijnen , evenals kantoorgebouwen met de hoofdkantoren van grote Braziliaanse en multinationale ondernemingen.

Onderzoekscentra

CBR

Het Centrum voor Gedragsonderzoek (CBR) vertrouwt op interdisciplinair gedragsonderzoek om beter te begrijpen hoe economische, ecologische en sociale krachten de besluitvorming beïnvloeden op gebieden die van belang zijn voor bedrijven, gouvernementele en niet-gouvernementele entiteiten en beleidsmakers.

De missie van het CBR is het vergroten van het maatschappelijk welzijn door middel van gedragsonderzoek.

Met inzichten uit de gedragswetenschappen identificeren, ontwerpen en testen we de effectiviteit van interventies die gericht zijn op het aanpakken van een belangrijk maatschappelijk probleem.

CBFR

Het Centre for Banking and Finance Research in Rio (CBFR) promoot grensverleggend internationaal onderzoek op het gebied van bankieren en financiën en dient als een forum voor kennisoverdracht en samenwerking tussen academici en praktijkmensen. De CBFR wil deze doelen bereiken door samen te werken met internationaal toonaangevende onderzoekers op het gebied van bankieren en financieren van scholen in Azië, Europa, Latijns-Amerika en de VS.

De onderzoeksvragen die door de onderzoekers van de CBFR worden onderzocht, bestrijken brede terreinen van bankieren en financieren zoals het functioneren van kredietmarkten, het belang van bankieren voor economische ontwikkeling of de wisselwerking tussen financiële en bancaire regelgeving, en de kwaliteit van financiële en bancaire Diensten. Om deze onderzoeksvragen te bespreken en de resultaten van de onderzoeksprojecten te verspreiden, publiceert de CBFR een nieuwsbrief en een serie working papers, biedt beurzen en een bezoekersprogramma aan, en organiseert onderzoeksseminars, workshops, internationale conferenties en beleidsevenementen.

ARC A&A

Het ARC-A&A - Applied Research Centre in Accounting and Analytics (Centro de Pesquisa Aplicada em Contabilidade e Análise de Dados) heeft de missie om kennis op het gebied van accounting en data-analyse te ontwikkelen en te verspreiden.

In die zin ontwikkelen we toegepast onderzoek om echte problemen op het gebied van planning, budgettering, boekhouding, auditing en gegevensanalyse op te lossen; we werken samen met gelijkaardige internationaal erkende onderzoekscentra; we stellen onderzoeksrapporten op voor publicatie in de belangrijkste wetenschappelijke tijdschriften in het gebied; en we stellen whitepapers op om beleidsmakers, normmakers en regelgevers te beïnvloeden.

CECIN

Het Center for Competitiveness and Innovation Studies (CECIN) is een initiatief van de Brazilian School of Public and Business Administration van Fundação Getulio Vargas (FGV EBAPE). Het ontwikkelt toegepast onderzoek naar concurrentievermogen en innovatie en bevordert de samenwerking van projecten met onderzoekers en publieke en private organisaties in binnen- en buitenland.

De algemene doelstelling van het Center for Competitiveness and Innovation Studies is om een Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse referentie te worden in toegepast onderzoek op het gebied van concurrentievermogen, efficiënt openbaar management, economische studies, publieke en zakelijke innovatie, creatieve industrieën en de ervaringseconomie.

  Ranglijsten

  Nationale consolidatie

  Braziliaans Federaal Agentschap voor Ondersteuning en Evaluatie van Graduate Education - (CAPES)

  Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nivel Superior - (CAPES)

  • Maximaal cijfer voor academische programma's.
   • MSc & PhD;
  • Maximaal cijfer voor professionele masteropleidingen.
   • Executive Master in Bedrijfskunde (MEX);
   • Master in Business Management - Intensief (MEXi);
   • Master in Management (MIM).

  Graad 4

  In 2011 aanbevolen door CAPES, startte de Professional Master's Degree in Public Administration haar activiteiten met een score van 4.

  • Professionele Master in Bestuurskunde - MAP.

  Bron: Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES), 2017 . CAPES is verantwoordelijk voor het evalueren van alle graduate programma's in Brazilië.

  Nationaal prestatieexamen van de student (ENADE)

  Examen Nacional de Desempenho dos Estudantes (ENADE)

  • Beste niet-gegradueerde programma

  Op een later tijdstip van de administratie van de FGV EBAPE heeft een maximale nota van indicadores de qualidade divulgados pelo Ministério da Educação, op 2019 behaald. .

  Bron: Instituto Nacional de Estudos e Pesquisas Educacionais Anisio Teixeira - INEP | 2019.

  Algemene Index van Ingestelde Cursussen (IGC)

  Índice Geral de Cursos (IGC)

  • Maximale graad 5
   • FGV EBAPE is geclassificeerd als een van de beste instellingen voor hoger onderwijs in Brazilië, volgens de Índice Geral de Cursos (IGC) die op 12 december 2019 is gepubliceerd door het ministerie van Onderwijs (MEC). De School is volgens de IGC een van de weinige topinstellingen voor hoger onderwijs. Slechts 2.03% van de instellingen voor hoger onderwijs heeft een 5 in deze index.

  Bron: Instituto Nacional de Estudos e Pesquisas Educacionais Anísio Teixeira – INEP | 2019

  Guia Abril

  Guia do Estudante:

  • Maximaal cijfer voor undergraduate-programma - BSc in Administration

  Voor het 8e achtereenvolgende jaar een 5-sterren diploma in Business Administration. Guia do Estudante is een studentengids om niet-gegradueerde programma's te kiezen.

  Bron: volgens de Guia do Estudante, Abril Publishing - 2018.

  Internationale consolidatie

  De school is een van de beste business schools ter wereld. In 2014 ontving FGV EBAPE de internationale EQUIS-accreditatie onder het European Quality Improvement System, een van de belangrijkste certificeringen in de academische wereld. In 2018 ontving FGV EBAPE het AACSB-zegel van de belangrijkste accreditatie-instantie voor business schools in de VS. In maart 2015 werd de door FGV EBAPE aangeboden Professional Master's in Public Administration (MAP) geaccrediteerd door de International Commission on Accreditation of Public Administration Education and Training (ICAPA), de instelling die verantwoordelijk is voor de accreditatie van onderwijs- en trainingsprogramma's voor openbaar bestuur ,

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  Locaties
  • Rio de Janeiro

   Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010, , Rio de Janeiro

   • facebook
   • linkedin
   • twitter
  • Bailrigg

   Lancaster University, LA1 4YW, Bailrigg

   • Montreal

    McGill University Rue Sherbrooke Ouest,845, H3A 0G4, Montreal

    • Yokohama

     Yokohama National University, 240-8501, Yokohama

     • Bengaluru

      Indian Institute of Management Bangalore, 560051, Bengaluru

      Vragen