Keystone logo
Brazil University (Universidade Brasil) Meester in acupunctuur
Brazil University (Universidade Brasil)

Meester in acupunctuur

São Paulo, Brazilië

Request duration

Portugees

Request pace

Request application deadline

Mar 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Acupunctuur wordt sinds 1985 erkend als een specialiteit op gezondheidsgebied, het is een integraal onderdeel van de reeks therapieën die sinds 2006 geclassificeerd is als 'Complementary Integrative Practice' - PIC, maar het maakte deel uit van het therapeutische arsenaal op de drie niveaus van gezondheidszorg veel langer. Het bestaat uit het inbrengen van naalden op specifieke punten van het lichaam, geassocieerd met andere vormen van stimulatie van deze punten (zoals zuignappen, verwarming, elektrostimulatie, laser met laag vermogen, enz.), En het wordt al millennia lang beoefend. De eerste historische bevindingen van het gebruik ervan bij de behandeling van ziekten dateren van meer dan 4.000 jaar. Vanaf de jaren zestig begon acupunctuur in academische kringen op een wetenschappelijke manier te worden begrepen, door de theorieën van neuromodulatie en immunologische respons op behandeling.

Gezondheidswerkers zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om voor hun patiënten te zorgen, zoeken door hun technische en professionele verbetering om technieken te leren die minder ingrijpend zijn voor hun patiënten en effectiever, ethisch gericht op het welzijn van de patiënt, nemen op basis van de visie op holisme in gezondheid. Humanisering in de zorg is tegenwoordig een fundamentele en verplichte vereiste voor de uitoefening van elk beroep in de gezondheidszorg, en dit is altijd het fundamentele voorschrift van acupunctuur geweest, als een integrale en humanistische techniek. Alle klassenraden van de hogere gezondheidsberoepen (geneeskunde, tandheelkunde, fysiotherapie en ergotherapie, psychologie, verpleegkunde, biogeneeskunde, lichamelijke opvoeding, logopedie, voeding, farmacie, biologie en diergeneeskunde), als ze acupunctuur niet officieel erkennen als formele specialiteit of aanvullende kwalificatie verbieden ze hun partner niet om deze techniek uit te voeren, integendeel, ze moedigen zelfs de beoefening ervan aan. Acupunctuur kan onder andere worden beoefend in dokterspraktijken, klinieken, ziekenhuizen, gezondheidscentra, sportscholen.

Differentiëlen / onderwijsmethodologie

De cursus is ontworpen op basis van de WHO-aanbeveling over het onderwijzen van acupunctuur en aangepast om in overeenstemming te zijn met de Braziliaanse regels en wetgeving. Over een periode van 24 maanden zullen er in totaal 1.200 uur les zijn. Het bestaat uit een deel gebaseerd op de klassieke principes van de traditionele Chinese geneeskunde, van de geschiedenis tot de toepassing van acupunctuur bij pathologieën in alle gezondheidsklinieken, en een deel waarin de wetenschappelijke basis van acupunctuur, de werkingsmechanismen en actualisering worden uitgelegd. constante van zijn theoretische basis en zijn klinische praktijk, leren over het gebruik van de gebruikelijke therapeutische technieken en apparaten van acupunctuur, van de klassiekers (naalden, zuignappen, moxibustie, digitale druk) tot de meest recente technologieën voor zijn praktijk (zoals elektroacupunctuur en laserpunctie).

Over de school

Vragen