Keystone logo
Bournemouth University

Bournemouth University

Bournemouth University

Invoering

Onze visie

Onze visie is om wereldwijd erkend te worden als een toonaangevende universiteit voor het inspireren van leren, het bevorderen van kennis en het verrijken van de samenleving door de versmelting van onderwijs, onderzoek en praktijk.

Ons doel

Ons doel bij BU is om te inspireren tot leren, kennis te vergroten en de samenleving te verrijken. Wij zullen:

 • Inspireren tot leren voor onze studenten en medewerkers, en in onze bredere gemeenschappen
 • Vooruitgang van kennis in de praktijk en de beroepen, en onze academische gebieden
 • Verrijk de samenleving door onderwijs, de impact van ons onderzoek en onze bijdrage aan mondiale uitdagingen.

Onze waarden

Onze waarden zijn uitmuntendheid, inclusiviteit, creativiteit en verantwoordelijkheid:

Uitmuntendheid

We streven naar uitmuntendheid in alles wat we doen.

Inclusiviteit

We waarderen en respecteren diversiteit en handelen om ervoor te zorgen dat we inclusief zijn.

creativiteit

Wij zijn fantasierijk, innovatief en creëren oplossingen voor problemen.

Verantwoordelijkheid

We nemen verantwoordelijkheid voor de impact van ons handelen en richten onze activiteit als lerende gemeenschap op het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving.

Wat uw tijd bij ons ook voor u in petto heeft, het zal een spannende reis zijn - van het ontmoeten van levenslange vrienden in zalen tot uw ervaring op stage, het verkennen van de omgeving of lid worden van een club of vereniging. Lees meer over wat het leven bij de BU te bieden heeft.

Statistieken

Onze prijzen

Athena SWAN Bronze Award

In mei 2019 ontving de BU een bronzen Athena SWAN-prijs als erkenning voor onze prestaties en inzet voor het verbeteren van gendergelijkheid in het hoger onderwijs. De Athena SWAN-prijs, die oorspronkelijk betrekking had op vrouwen die werkzaam zijn in de wetenschap, technologie, techniek, wiskunde en geneeskunde (STEMM), werd in 2015 uitgebreid om werk te erkennen dat werd verricht in zowel STEMM als kunst, geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, bedrijfskunde en recht (AHSSBL) en gendergelijkheid breder aan te pakken voor al het academische en professionele en ondersteunende personeel, evenals voor studenten. Het was onder het nieuwe charter dat de BU accreditatie heeft gekregen.

De succesvolle inzending van de BU voor een bronzen prijs volgt op onze inzet om te streven naar een genderinclusieve cultuur binnen de hele universiteit. Onze focus verschuift van centrale naar lokale implementatie, het verankeren van de SWAN-handvestprincipes in faculteiten/diensten en het ondersteunen van alle afdelingen om SWAN-awards te behalen. De belangrijkste doelstellingen zijn om de vertegenwoordiging van vrouwen in hogere academische functies te verbeteren, een flexibele en gezinsvriendelijke werkomgeving voor al het personeel te ondersteunen en aan te moedigen en ervoor te zorgen dat gendergelijkheid in de hele universiteit wordt ingebed.

De volgende afdelingen hebben ook een departementale bronzen Athena SWAN-prijs:

 • De afdeling Psychologie
 • De afdeling Mediaproductie
 • Het Departement Levens- en Milieuwetenschappen

QAA

In 2013 werden we de eerste Britse universiteit die de status 'geprezen' ontving voor de kwaliteit van onze leermogelijkheden. De status, toegekend door de QAA (de Quality Assurance Agency for Higher Education), erkent de vele manieren waarop we studenten de kans bieden om te slagen. De QAA heeft gekeken naar de vele verschillende manieren waarop we onze studenten ondersteunen, waaronder de kwaliteit van het onderwijs dat ze ontvangen, academische ondersteuning, middelen zoals bibliotheken en IT-faciliteiten, en de algemene beschikbare ondersteuning.

HR Excellence in Research-prijs

De BU is sinds 2013 in het bezit van de HR Excellence in Research Award van de Europese Commissie. De prijs toont de toewijding van de BU om het proces en de praktijk af te stemmen op het Britse Concordaat ter ondersteuning van de loopbaanontwikkeling van onderzoekers en daarmee de arbeidsomstandigheden en loopbaanontwikkeling voor onderzoekspersoneel te verbeteren.

Koninginnedagprijs

In 2012 ontvingen we de Queen's Anniversary Prize als erkenning voor onze bijdrage aan toonaangevende uitmuntendheid en baanbrekende ontwikkeling in computeranimatie. De Queen's Anniversary Prizes maken deel uit van het nationale eersysteem en zijn de meest prestigieuze prijzen in het Britse onderwijs. De prijs viert ons National Center for Computer Animation (NCCA), gevestigd in The Media School, dat sinds 1989 voorop loopt op het gebied van onderwijs en onderzoek op het gebied van computeranimatie.

Stenen muur

We zijn Stonewall Diversity Champion geworden vanwege de inzet bij BU om een inclusieve organisatie te zijn. Lid zijn van Stonewall biedt de universiteit de tools om een strategische en gestructureerde benadering te volgen van LGBT-gelijkheidsinitiatieven wereldwijd. Lees meer over Stonewall.

EcoCampus Platinum Award

Onze EcoCampus Platinum Award is de hoogste onderscheiding die we kunnen behalen en die blijk geeft van uitmuntendheid op het gebied van duurzaamheid. We zijn een van de slechts 16 universiteiten die deze prijs naast ISO14001-certificering hebben ontvangen. Het toont onze toewijding aan het milieu en erkent onze milieupraktijken, procedures en managementsystemen. Om de platina-standaard te halen, moest ons milieumanagementsysteem van de hoogste standaard zijn. De auditors waren vooral onder de indruk van de inzet die is gestoken in de implementatie van ons managementsysteem en de mate waarin duurzaamheid is verankerd in de strategische richting van de universiteit. We zullen blijven werken aan het minimaliseren van onze negatieve impact op het milieu als instelling en het maximaliseren van de positieve impact die we kunnen hebben door middel van onderwijs en onderzoek.

Fairtrade Universiteit

BU kreeg in 2006 de status 'Fairtrade University'; er zijn nu meer dan 170 Fairtrade universiteiten en hogescholen in het VK, en veel meer werken aan status en het toont de gedetailleerde inzet die we hebben gemaakt om de consumptie van Fairtrade-producten te promoten. Lees meer over onze Fairtrade-status.

andere onderscheidingen

Tijd om de organisatorische belofte te veranderen

In 2011 ondertekenden we de Time to Change Employer Pledge. Het is een regeling die tot doel heeft het stigma en de discriminatie rond geestelijke gezondheid, met name op de werkplek, aan te pakken.

Mindful werkgeverscharter

We ondertekenden dit charter in 2010 en nemen ons engagement als werkgever die positief is over geestelijke gezondheid serieus. Door deel te nemen aan deze regeling hebben we ons open en toegankelijke beleid laten zien en hebben we laten zien dat we de bijdrage van al onze medewerkers waarderen.

Arbeidsongeschiktheid werkgever

Dit is een keurmerk dat we in 2019 behaalden. Het wordt toegekend door het ministerie van Arbeid en Pensioenen voor onze positieve inzet voor de werkgelegenheid, het behoud, de opleiding en de loopbaanontwikkeling van gehandicapte werknemers.

  toelatingen

  Om op bachelorniveau bij ons te studeren, zijn er bepaalde criteria waaraan je moet voldoen. Elke cursus heeft zijn eigen toelatingseisen, dus bekijk onze cursuspagina's. U ziet de totale UCAS-tariefpunten die nodig zijn voor de cursus, evenals details over hoe u de punten kunt behalen; bijvoorbeeld van drie A-niveaus of gelijkwaardig, samen met GCSE-vereisten.

  Hoe het UCAS-tarief werkt

  UCAS-tariefpunten worden berekend op basis van het type kwalificatie dat u heeft en de graad of het niveau dat u behaalt. Bijvoorbeeld - voor degenen die in september 2021 een undergraduate-cursus willen volgen - voor elk A-cijfer dat u op A-niveau behaalt, krijgt u 48 UCAS-tariefpunten (gelijk aan PPP bij BTEC Extended Diploma), en voor elke B cijfer krijg je 40 punten (en ga zo maar door). U vindt alle details over het Tariefpuntensysteem op de UCAS-website.

  Let op: de BU accepteert geen gelijkwaardige UCAS-tariefpunten voor het International Baccalaureate - zie de tarieftabel hieronder. We kunnen ook specificeren dat je bepaalde cijfers, ervaring of verplichte vakken moet hebben gevolgd als onderdeel van de toelatingseis voor een specifieke cursus.

  Statistieken van alumni

  Locaties

  • Wallisdown

   Wallisdown Road, BH12 5HH, Wallisdown

   Vragen