Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Invoering

In het hart van Centraal-Europa is er een universiteit die je moet leren kennen. De Budapest University of Technology and Economics , of zoals we gewoon BME noemen, heeft een rijk verleden - zoals het werd opgericht in 1782. BME is de eerste plaats in Hongarije waar ingenieurs werden opgeleid op universitair niveau, terwijl de faculteit Werktuigbouwkunde zelf werd opgericht in 1871.

De campus bevindt zich in Boedapest (hoofdstad van Hongarije ), naast de rivier de Donau , de meest internationale rivier ter wereld die 10 landen met elkaar verbindt.

De stad heeft een middeleeuws kasteeldistrict met paleizen, culturele bezienswaardigheden en een historisch centrum vol attracties. Boedapest is omgeven door uitgestrekte bossen in het westen, ideaal om te wandelen. Als je jezelf na een dag wandelen weer op wilt laden, wist je dan dat Boedapest een wijk heeft met unieke, zogenaamde 'ruïnepubs' ? Natuurlijk kun je niet alleen pubs vinden, maar ook tal van clubs en eetplekken op straat. En dat allemaal in minder dan 10 minuten met het dichte openbaar vervoersnetwerk van Boedapest.

Stel dat je besluit om te relaxen na je colleges. Geen probleem! U kunt een mooie wandeling maken op de 200 meter hogeGellért-heuvel (met een prachtig uitzicht over onze prachtige stad) of een bezoek brengen aan de thermale spa Gellért (gebouwd in de jaren 1200). Overigens heeft de stad 14 kuuroorden en aquaparken, die een ruime keuze aan recreatiemogelijkheden bieden.

In zomerweekenden wordt de historische Liberty Bridge (ook binnen een paar minuten lopen van de Uni) een brug voor voetgangers met liveconcerten, jamsessies of zelfs yogalessen in de open lucht.

BME heeft 3 Nobelprijswinnaars; een van hen was een student en docent van onze faculteit: Dénes Gábor , die de Nobelprijs verdiende voor het ontdekken van hologram, Theodor von Kármán , 'vader van rakettechnologie' in de VS, en László Heller , de maker van het Heller-koelsysteem voor energiecentrales.

Als u niet zeker weet welk vakgebied u moet kiezen binnen de machinebouw, hebben we goed nieuws. De faculteit Werktuigbouwkunde biedt BSc in Werktuigbouwkunde in twee specialisaties: Process Engineering en Engineering Design and Technology. Op MSc-niveau zijn uw mogelijkheden zelfs nog breder; onze MSc Mechanical Engineering Modelling biedt vijf specialisaties:

- Ontwerp en technologie,

- Thermische techniek,

- Solide mechanica

- Vloeistofmechanica en

- Nucleaire engineering.

Van de specialisaties moet je er twee kiezen, een major en een minor. Nuclear Engineering kan worden gekozen als een enkele major + minor specificatie.

Bij BME Faculteit Werktuigbouwkunde ben je zeker niet de enige. Een internationaal mentorteam helpt je om je in Boedapest te vestigen.

Als je van een bepaald onderwerp houdt, kun je lid worden van een professionele studentengroep, meer diepgaande kennis opdoen en nieuwe prestaties neerzetten.

Bij BME is er een ruim aanbod om je vrije tijd door te brengen. In het begin heeft BME een bruisend sociaal leven: concerten, feesten die tot in de vroege uurtjes duren, waar je stoom afblaast en plezier hebt.

En dan is er de stad zelf: in Boedapest hoef je je niet te vervelen, zowel overdag als 's nachts. Je kunt je nieuwe vrienden ontmoeten, je cafeïnegehalte versnellen, je dorst lessen in honderden chique new wave-cafés in de buurt van BME, of een bezoek brengen aan restaurants of fastfoodrestaurants in het stadscentrum.

Heb je interesse, kom dan studeren aan BME Faculteit Werktuigbouwkunde!

Meer info: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Links die u kunnen helpen:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/en/

BME Sportcentrum

Campusfuncties

Als je ook van studeren en sporten houdt, ben je bij BME aan het goede adres. 20 studenten van BME zijn lid van de officiële sportvereniging (MAFC) en wonnen 32 gouden medailles op de Olympische Spelen (waarvan 8 van de faculteit Werktuigbouwkunde).

Als BME-student krijg je korting op de toegang tot het BME Sportcentrum , met een fitnessruimte, aerobic, zaalvoetbal, spinning, squash, judo, indoor klimmen en yoga.

Aan de zuidkant van de campus komt een gloednieuwe zwemgelegenheid met een zwembad van 25 meter lang.

Maar natuurlijk zijn de oevers van de Donau ideaal voor lange jogging- of fietstochten.

    Locaties

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Vragen