Keystone logo
Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Invoering

Algemene informatie

Beijing Jiaotong University is een essentiële nationale universiteit onder de directe toediening van het ministerie van Onderwijs en nu wordt gezamenlijk ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, de China Railway Corporation en Beijing Municipal regering. BJTU is een van de eerste universiteiten geselecteerd in de “National 211 Project” en het project “985 Sterkte Discipline Innovatie Platform”, een van de eerste instellingen die hun master's en doctoraten verlenen. BJTU, als de leidende organisatie, heeft de Collaborative Innovation Center for Rail Transit Safety, dat is een van de eerste 14 samenwerkende centra door de Chinese regering goedgekeurd om de “Nationale projecten in 2011” in te voeren vastgesteld. BJTU is geselecteerd in de top 100 van de “QS BRIC vijf landen” gedurende 3 opeenvolgende jaren, hebben 6 disciplines de top 400 van de QS World University ingevoerd.

Als een van de drie oorsprongen van de Jiaotong University, kan de geschiedenis van BJTU terug worden gedateerd uit 1896. BJTU groeide uit Beijing Railway Management Institute, de eerste instelling voor hoger onderwijs van China, die is gepleegd aan het bevorderen van spoorwegbeheer talenten en geïnitieerd moderne China het onderwijs in spoorwegbeheer en telecommunicatie. In 1917 werd het gereorganiseerd in Beijing Railway Management School en Beijing Post en Telecommunicatie School. In 1921 fuseerde met de Shanghai Industrial College, Tangshan Industrial College Jiaotong University te vormen. Na de reorganisatie van de Jiaotong Universiteit in 1923, werd de Beijing campus omgedoopt tot Beijing Jiaotong University. In 1950 werd de school vernoemd Northern Jiaotong University, en de president was de beroemde brug expert Mao Yisheng. In 1952 werd de Noord-Jiaotong University ingetrokken, daarom werd de campus Beijing en Tang onafhankelijk en de school werd omgedoopt tot Beijing Railway Institute. In 1970, de naam Northern Jiaotong University werd hervat. In 2000 had het samengevoegd met de Beijing Electric Power College en de administratie werd overgedragen van het ministerie van Spoorwegen aan het ministerie van Onderwijs. In 2003 is de naam van Beijing Jiaotong University werd hervat. Een aantal gerenommeerde mensen uit de Chinese geschiedenis ontving onderwijs aan de universiteit, met inbegrip van Liu Han, de oprichter van de eerste radio-China's station, Ying Shangcai, de uitvinder van China's eerste high-power stoommachine, Zheng Zhenduo, beroemde schrijver en literair criticus en historicus, Jin Shixuan, auteur van China's eerste spoorwegpakket beheer monografie, Xu Jing, pionier op het gebied van het vervoer per spoor economie in China, en Yang Rumei, een van de eerste vier grote accountants in China. Enkele beroemde geleerden werkzaam bij de universiteit, met inbegrip van Xiang Zhejun, hoofdaanklager van het Tokyo Trial and Ma Yinchu, beroemd demograaf en econoom.

Op 10 september 2016, heeft BJTU een eenvoudige en plechtige viering in het kader van het thema “Jiao Tong, Chinese Dream” gehouden. In de viering vergadering, de felicitatie brief van Liu Yandong werd voorgelezen. Wang Anshunm, burgemeester van Beijing en Du Zhanyuan, vice-minister van het ministerie van Onderwijs woonden de bijeenkomst en toespraken. Bovendien hebben de ministers van het Ministerie van Verkeer van Rusland en Mongolië stuurde ook hun felicitatie letters. En vijf voorzitters van de vijf Jiaotong universiteiten gezamenlijk uitgegeven Verklaring van Beijing van Jiaotong University, die een nieuw hoofdstuk voor de Jiaotong University in de nieuwe toekomst gemarkeerd. Vertegenwoordigers van China Railway Association, de Chinese Vereniging voor Wetenschap en Technologie, de Chinese Vereniging van Hoger Onderwijs, de Chinese Academy of Engineering, de staatsgeheim Bureau, de State Railway Bureau, de gemeentelijke commissie van Peking en de betrokken districten en provincies, schooldirecteuren en co-building units, meer dan 20 Chinese Academie van Wetenschappen, 6 Chinese ambassade ambtenaren, 31 buitenlandse universiteiten, 6 Hong Kong, Macao en Taiwan universiteiten en 22 vasteland van universiteiten, evenals alumni, docenten en studenten woonden de bijeenkomst bij viering. Op hetzelfde moment, BJTU hield ook meer dan 10 belangrijke activiteiten, zoals het Global University Presidents Summit 2016, China Vervoer Senior Forum en feest te vieren.

BJTU heeft geoordeeld President Forum van China en Rusland Jiaotong University in 2015, premier Li Keqiang stuurde een felicitatie brief. Tot nu toe heeft BJTU gevestigd Sino Rusland Jiaotong Instituut in Sint-Petersburg, Sino Russische hogesnelheidslijn onderzoekscentrum, Sino-Brittannië hogesnelheidslijn onderzoekscentrum, internationaal gezamenlijk laboratorium van high-speed spoorlijn security bedrijf en de service en het internationaal wetenschappelijk onderzoek platform van wereldwijde supply chain en logistiek. BJTU actief verricht traffic management van de buitenlandse industrie training en breidt de internationale reputatie en invloed.

Disciplines BJTU's goed gerangschikt in de derde ronde van de nationale academische assessment. System wetenschap was de eerste, het vervoer technische informatie gerangschikt de derde en communicatie techniek was de 8e. Tot nu toe, System wetenschap gerangschikt de eerste landelijke in drie opeenvolgende ronde van assessment.

BJTU is gevestigd in Beijing, de hoofdstad van China met oost en west campussen in Haidian District. Het beslaat een totale oppervlakte van bijna 1.000 mu (1 mu ongeveer gelijk is aan 667 vierkante meter), en het gebouw gebied is 910.000 vierkante meter. De universiteit heeft ook een nieuwe Weihai campus en zet het in gebruik genomen in 2015. Elke campus heeft geluid onderwijs en onderzoek faciliteiten, evenals een prachtige omgeving.

BJTU heeft onderscheid bereikt in het aanbieden van een scala van academische programma's dankzij de ontwikkeling van meer dan honderd jaar. BJTU heeft een sterk gevoel van samenwerking en innovatie bevorderd. De universiteit heeft een belangrijke basis om talenten, in het bijzonder getalenteerde mensen blijken in de informatietechnologie en stedelijke transitovervoer per spoor, voor de economische en sociale ontwikkeling van China te worden. De universiteit is nauw verbonden met het land industrialisatie, verstedelijking, informationization sinds haar oprichting. BJTU draagt ​​bij aan uitgebreid transport systeem, in het bijzonder het versnellen van de ontwikkeling van het spoorvervoer, alsmede bevordert integratie van Beijing, Tianjin en Hebei, die actief bijdragen bijdraagt ​​aan de nationale transport, logistiek, informatie-engineering, nieuwe energie techniek en sociale economie in Beijing . BJTU heeft een ontwikkeling doel en de “drie stappen” strategie om de eerste klasse universiteiten in het midden van deze eeuw.

Na de ontwikkeling drie eeuwen, de school vormde een voordeel van informatie, management en andere disciplines voor het verkeer kenmerken van wetenschap en technologie. De universiteit heeft een compleet curriculum systeem van de industrie, management, economie, literatuur, rechten en filosofie. BJTU heeft 14 scholen, met inbegrip van de school van elektronische en informatie-engineering, school van de computer en informatietechnologie, school van economie en management, school voor bouwkunde, school van mechanische, elektronische en meet- en regeltechniek, school van de elektrische, school van de wetenschap, school van software engineering, school van het marxisme, school van architectuur en design, wets school, school van de nationale veiligheid, graduate school en de school van de afstand en voortgezet onderwijs. Beijing Jiaotong University Haibin campus werd mede-opgericht met bedrijven in Huanghua, de provincie Hebei. BJTU heeft twee level-1 essentiële nationale disciplines-- verkeer en vervoer en informatietechnologie en communicatie engineering, twee level-2 nationale disciplines-- industriële economie, de brug en tunnel engineering. Tot nu toe, BJTU heeft 8 nationale belangrijkste disciplines. Er zijn 15 post-doc onderzoek stations, 20 niveau-1 disciplines aanbieden doctorale opleidingen, 34 niveau-1 disciplines aanbieden van masteropleidingen, 13 professionele opleidingen zoals MBA, EMBA, M.Eng, M.Acc, M.Law en etc.

BJTU heeft de verbetering van de kwaliteit van docenten als de hoogste prioriteit van het runnen van een universiteit beschouwd en het is krachtig de strategie van de versterking van de school talenten geïmplementeerd. Tot nu toe, BJTU heeft 2.907 docenten en personeel leden, waaronder 1.846 full-time docenten. (Onder de full-time docenten, 1.199 zijn adjunct senior professionele en technische functies en 1733 zijn master's degree of hoger.) BJTU heeft 2 academici van CAS, 2 academici van de Chinese Academy of Engineering, 5 nationale leraren, 6 leden van het academisch evaluatie groep van de academische graden Comite van de Raad van State, 4 “973” chief wetenschappers, 9 geselecteerde persoon van “Duizend talents-programma”, 6 geselecteerde persoon van “Ten Thousand talents-programma”, 8 onderscheiden professoren en part-time professoren van de “Yangtze River geleerde”, 11 nationale kandidaten talents project, 9 winnaars van de nationale uitstaande jeugd fonds, 11 winnaars van de uitstaande jeugd fonds, 69 persoon van het programma voor de New Century Excellent talents-project, 158 experts die genieten van speciale overheid uitkering.

BJTU heeft altijd talenten cultiveren als een fundamentele taak van het onderwijs en het heeft de afgelopen 100 jaar een groot aantal talenten aan het land gekweekt. BJTU behaalt uitstekende kwaliteit in de nationale undergraduate onderwijs evaluatie in 1997 en 2006. Nu heeft de universiteit 14.253 studenten, 7.966 studenten, 2.891 promovendi, 6918 professionele graad studenten en 7.810 volwassen studenten. Er zijn 820 lange-termijn internationale studenten in totaal.

BJTU won 1 nationaal award in hoofdprijs, 3 nationale prijzen in de derde prijs, 12 nationale afdelingen in de tweede prijs, 1 Beijing gemeentelijke onderscheiding in hoofdprijs, 27 Beijing gemeentelijke awards in de eerste prijs, 29 Beijing gemeentelijke awards in de tweede prijs in de afgelopen drie jaar onderwijs achievement award; goedgekeurd 3 onderwijs proefprojecten en 1 nationaal onderwijshervorming pilot-scholen door de staat in de afgelopen 5 jaar; heeft 8 disciplines van het nationale plan voor het opleiden en trainen van uitstekende ingenieurs en 7 nationale professionele piloot uitgebreide disciplines reformatie; bekroond met 2 “12e Five-Year” nationale experimenteel onderwijs demonstratie centra, 2 nationale centra van de virtuele simulatie-experiment onderwijs, 3 nationale buitenschoolse praktijk bases, 7 nationaal techniek praktisch onderwijs centers, 2 Beijing gemeentelijke demonstratief innovatie praktische bases; gevestigde nationale onderwijs demonstratie center; goedgekeurd 4 nationale kwaliteit video open lessen, 22 uitstekende resource sharing natuurlijk projecten, 42 “12e Five-Year” algemeen hoger onderwijs undergraduate nationale planning lesmateriaal van 34 soorten. BJTU versterkt de teelt van de uitstaande innovatieve talenten door middel van de oprichting van een experimentele klasse of Science (Si Yuan Class), de experimentele klasse van de top-notch talent discipline foundation (Zhi Xing Class), overzeese project manager klasse, vervoer per spoor piloot klasse, de master (dokter) wijze van talent training klasse, Zhan Tianyou class, Mao Yisheng class en internationale klasse. De kwaliteit en het opleidingsniveau van BJTU is gestegen van jaar tot jaar, de werkgelegenheidsgraad is stabiel op een hoog niveau, academici en arbeidsparticipatie ligt boven 98% en meer dan 50% studenten kiezen voor het voortgezet onderwijs. Student Art Troupe uitgevoerd uitstekende prestaties in de nationale en de Beijing gemeentelijke wedstrijden, won de eerste prijs in de 1e, 2e, 3e en 4e universiteit art prestaties instrumentale groep en gaf optredens van de overzeese gebieden, Hong Kong en Macao. De repetitie versie van “Long March suite” uitgevoerd door BJTU studenten veroorzaakte sterke repercussies in de gemeenschap, de oorspronkelijke drama “Mao Yisheng” werd geselecteerd als “de ruggengraat van de Republiek - de Science and Engineering Master elite propaganda”. Hoog niveau sportteam heeft 112 (keer) eerste prijzen in de nationale niveau en hoger nationaal niveau won in allerlei wedstrijden, waaronder 76 kampioenschap in de World University badminton wedstrijden en andere grote evenementen in binnen-en buitenland.

BJTU neemt de versterking van de wetenschappelijke en technologische innovatie als een strategische focus van de ontwikkeling, voortdurend verbetert de sociale dienst capaciteit. BJTU heeft onderwijs, onderzoek instrumenten en apparatuur activa 1070000000000 RMB yuan; 84.910 bibliotheek papieren boeken, elektronische boeken, netwerkbronnen met een kenmerken transport database. BJTU heeft 47 provinciaal en ministerieel niveau onderzoek platforms, waaronder 1 essentiële nationale laboratorium, 1 nationale Engineering Research Center, 6 nationale technische laboratoria, 1 nationaal Energieonderzoek Centrum, 4 nationaal erkende laboratoria, 1 National University Science and Technology Park, 9 belangrijkste laboratoria van Ministerie van Onderwijs / Engineering research center, 1 Beijing laboratorium, 10 belangrijke laboratoria van Beijing engineering technologie onderzoekscentrum en andere 13 provinciale en ministerieel niveau wetenschappelijk onderzoek platforms. In de afgelopen 5 jaar, de universiteit begeleid bijna 11.000 onderzoeksprojecten, zoals de Nationale 973 Plan, de Nationale 863 Plan, National Science Fund, Rijksdienst voor Sociale Wetenschappen Fonds en andere gevestigde door het Ministerie van Onderwijs, ministerie van Spoorwegen en ga zo maar door projecten. Het onderzoek fonds bereikte 3670000000 RMB. BTJU heeft 3097 papers in SCIE citaties en 5214 papers in EI citaten gepubliceerd. Er waren 2.107 octrooiaanvragen en 1360 goedkeuringen. BJTU heeft gehost 8 Chinese Senior Jiaotong forum en 42 BJTU lezingen, georganiseerd en uitgevoerd 40 op hoog niveau internationale conferenties. BJTU heeft 12 nationale prijzen, 136 provinciale wetenschap en technologie awards, 1 nationaal natuurwetenschappen award in de tweede prijs, 1 nationale wetenschappelijke en technologische vooruitgang award in de tweede prijs en 1 nationale technologie uitvinding award in de tweede prijs, evenals een uitstekende prijs in het wetenschappelijk onderzoek won in de 8 projecten uitgevoerd (geestes- en sociale wetenschappen).

BJTU heeft samenwerkingsverbanden opgezet met meer dan 205 universiteiten en bekende multinationale ondernemingen uit meer dan 38 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk om eerste klas talenten te ontwikkelen met wereldwijde visie. De universiteit heeft Confucius Instituten opgericht met KU Leuven in België, Texas Southern University in de Verenigde Staten en University of Campinas in Brazilië. BJTU heeft gehost of de aangegane internationale wetenschappelijke congressen van internationale draadloze communicatie, signaalverwerking, spoorweg engineering, koolstofarme logistiek en andere gebieden. International Culture Festival wordt gehouden om de twee jaar om de uitwisseling van Chinese en buitenlandse academische cultuur te promoten. De verklaring van de "Chinese New Energy Institute" is geselecteerd in de “Internationalisering van Demonstratie Universiteiten bevorderen Plan”. en buitenlandse fondsen is gestegen van jaar tot jaar. BJTU heeft 17 lange termijn buitenlandse deskundigen, waaronder 3 nationale “duizenden buitenlandse experts plan”; 5 Sino buitenlandse coöperatieve onderwijs projecten met het oog op het uitvoeren van de opleiding van undergraduate en graduate graden en de internationalisering van de school te verbeteren. Om de volledige spelen van de Alumni Association, de fundering en de raad van bestuur te geven, heeft BJTU opgezet 37 lokale alumniverenigingen, geabsorbeerd 78 raden van bestuur, en gevestigde strategische samenwerkingsrelatie met de machines voor transport, logistiek, informatie, energie en andere industrie en lokale overheden, die langdurige en intensieve samenwerking in de opleiding van personeel en wetenschappelijk onderzoek gerealiseerd.

“Denk aan de bron, terwijl het drinken van het water, hou van het land en eer de alma mater.” Vandaag de dag, met 120 jaar roemrijke geschiedenis, Beijing Jiaotong University draagt ​​op haar missie, naar aanleiding van het motto van “leren en te oefenen” en de geest van bescheidenheid, voorzichtigheid en innovatie, het onthouden van de vraag en verwachtingen van de voormalige nationale leiders en beende naar het doel van het bouwen van een wereldberoemde universiteit met hoog niveau onderscheiding.

Locaties

Locaties
  • Beijing

    Beijing Jiaotong University No.3 Shangyuancun Haidian District, 100044, Beijing

    Vragen