Keystone logo
© BGU
Ben-Gurion University of the Negev

Ben-Gurion University of the Negev

Ben-Gurion University of the Negev

Invoering

Ben-Gurion University of the Negev ( BGU ) staat bekend om zijn baanbrekende onderzoek en innovatie, gastvrije campusomgeving en uitstekend studentenleven. De universiteit streeft naar uitmuntendheid in wetenschappelijke innovatie, interdisciplinaire samenwerking en het verleggen van grenzen om gemeenschappen over de hele wereld te beïnvloeden. Bij BGU zijn culturele uitwisseling en culturele onderdompeling onze prioriteiten. In je academische of onderzoeksprogramma studeer je samen met lokale leeftijdsgenoten. We moedigen zowel onze Israëlische als internationale studenten aan om de tijd te nemen om van elkaar te leren buiten wat er in de klas wordt onderwezen.

Ben-Gurion University of the Negev is een van de toonaangevende onderzoeksuniversiteiten van Israël en een van de wereldleiders op vele gebieden.

Het heeft ongeveer 20.000 studenten en 4.000 faculteitsleden in de faculteiten Ingenieurswetenschappen; Gezondheidswetenschappen; Natuurwetenschappen; de Pinchas Sapir Faculteit Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen; de Guilford Glazer Faculteit Bedrijfskunde en Management; de Joyce en Irving Goldman School of Medicine; de Kreitman School of Advanced Graduate Studies; De School voor Hersenwetenschappen en Cognitie; The School of Sustainability and Climate Change en Albert Katz International School for Desert Studies. Meer dan 100.000 alumni spelen een essentiële rol op alle gebieden van onderzoek en ontwikkeling, industrie, gezondheidszorg, economie, samenleving, cultuur en onderwijs in Israël.

De universiteit heeft drie hoofdcampussen: de Marcus Family Campus in Beer-Sheva; de onderzoekscampus op Sde Boker en de Eilat Campus, en is de thuisbasis van nationale en multidisciplinaire onderzoeksinstituten: het Nationaal Instituut voor Biotechnologie in de Negev; het Nationaal Instituut voor Zonne-energie; het Ilse Katz Instituut voor wetenschap en technologie op nanoschaal; de Jacob Blaustein Institutes for Desert Research; het Ben-Gurion Research Institute for the Study of Israel & Zionism, en Heksherim - The Research Institute for Jewish and Israeli Literature and Culture.

Geavanceerd onderzoek en toepassingen in de voorhoede van wetenschap en technologie

Meer dan 800 senior en 1.100 junior faculteitsleden werken met hun afgestudeerde studenten in geavanceerde laboratoria, in het kader van meer dan 60 interdisciplinaire onderzoekscentra.

Naast puur onderzoek richt Ben-Gurion University zich ook op toegepast onderzoek.

Via haar bedrijf voor technologieoverdracht, BGN Technologies, dat ook verantwoordelijk is voor de octrooiportefeuille van de universiteit, initieert, leidt en implementeert de universiteit projecten met instellingen, bedrijven en stichtingen over de hele wereld, en trekt ze strategische partners en investeerders aan op het gebied van wetenschap, technologie en industrie, inclusief binnenlandse veiligheid; bioinformatica; robotica, energie en brandstoffen; ergonomie; cyberbeveiliging; nanotechnologie; watervoorraden; ecologie en milieu, menselijke genetica; epidemiologie; stamcellen; suikerziekte; kanker; geavanceerde medicijnen; biotechnologie en landbouwtechnologie; informatietechnologie en communicatie; milieu-waterbehandeling; en alternatieve energiebronnen.

Groene Campus

Ben-Gurion University, een leider op het gebied van milieuonderzoek in Israël, zet zich ook in voor de zorg voor het milieu als onderdeel van het "Green Campus" -initiatief.

De universiteit staat op de 46e plaats op de wereldranglijst van universiteiten met een duurzaam beleid, en voert programma's uit om het bewustzijn van milieubescherming, een vermindering van het gebruik van hulpbronnen, energie-efficiëntie, bevordering van onderzoek en brede educatieve en gemeenschapsactiviteiten te bevorderen.

Advanced Technologies Park - Hi-Tech en biotechnologiepark

Ben-Gurion University is een partner in het initiatief en de oprichting van het Advanced Technologies Park naast de Marcus Family Campus. Het project is een uniek publiek-privaat partnerschap dat de uitstekende prestaties van de universiteit en de stad Beer-Sheva combineert met toonaangevende bedrijven in Israël en wereldwijd en markeert een mijlpaal in de Israëlische wetenschappelijke wereld. Dit hi-tech en biotechnologiepark wordt bevolkt door baanbrekende wetenschappelijke en technologische bedrijven van over de hele wereld.

Het Hi-Tech Center en de R&D-faciliteit voor communicatie van de IDF zullen ook naast het park worden gebouwd.

Energie Initiatief

Ben-Gurion University bevordert onderzoek op het gebied van groene energie, alternatieve en hernieuwbare energie, inclusief hernieuwbare brandstoffen, zonne-energie en meer. Het ontwikkelt ook leerplannen voor een breed scala aan niet-gegradueerde en afgestudeerde graden op het gebied van energie.

Academische en menselijke uitmuntendheid

Ben-Gurion University is een grote attractie voor studenten en onderzoekers vanwege de pluralistische en interdisciplinaire aanpak. De indrukwekkende prestaties van haar onderzoekers, studenten en alumni, zowel academisch als op de arbeidsmarkt, zijn het resultaat van haar uitstekende onderzoeks-, onderwijs- en studie-infrastructuur. De open en vriendelijke sfeer, gecombineerd met een jonge en originele manier van denken, moedigt de studenten en onderzoekers aan om wetenschap, cultuur en samenleving vooruit te helpen en om barrières in onderzoek te doorbreken.

Ontwikkeling van de Negev en betrokkenheid van de gemeenschap

Ben-Gurion University of the Negev speelt een centrale rol in de ontwikkeling van industrie, landbouw en onderwijs in de Negev. Meer dan 6000 studenten zijn betrokken bij een breed scala aan gemeenschaps- en sociale projecten in de regio: er zijn 80 "open appartementen" in Beer-Sheva, waar studenten wonen in buurten waarin ze actief zijn, als onderdeel van het Department of Community Action. Dit naast de studies en het rijke campusleven, waar de universiteit bekend om staat.

Ongekende drive en groei

De studentenpopulatie aan de Ben-Gurion University is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Wereldwijde academische beoordelingen plaatsen de universiteit hoog onder universiteiten over de hele wereld en op bepaalde gebieden zelfs onder de wereldleiders. Ben-Gurion University stond op de eerste plaats wat betreft studenttevredenheid van alle academische instellingen in Israël.

Visum vereisten

Hier bij BGU International bieden we u graag alle nodige hulp en knowhow om u te helpen het relevante visum te verkrijgen. Begrijp alstublieft dat het uw eigen verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat het visum geldig is tijdens uw verblijf aan Ben-Gurion University of the Negev .

De wet in Israël vereist dat uw visum het doel van uw verblijf in Israël weerspiegelt. Bij binnenkomst in Israël moet uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn na de vervaldatum van uw afgegeven visum.
Let op: buitenlanders die Israël binnenkomen met een toeristenvisum mogen het type visum niet wijzigen en zullen gedwongen worden Israël te verlaten, terug te keren naar hun thuisland en opnieuw binnen te komen met het juiste visum.

Als u voor het eerst een visum aanvraagt:

Om Israël binnen te komen en er te verblijven, moet u een passend en actueel visum verkrijgen dat aansluit bij het doel van uw verblijf. Plan een ontmoeting bij de dichtstbijzijnde Israëlische vertegenwoordiging en neem de volgende documenten mee om uw paspoort af te stempelen met het relevante visum (de Israëlische vertegenwoordiging in uw land kan ook om meer/andere documenten vragen):

 • Neem contact op met de visumcoördinator van BGU voor hulp bij uw visumaanvraag.
 • Sluit een zorgverzekering af (ook mogelijk via het Office of International Academic Affairs). Dit is een verplicht verzoek.
 • Vraag een acceptatie- en uitnodigingsbrief aan van BGU .
 • Download een aanvraagformulier voor een visum van hun website.
 • Uw geldig paspoort
 • Neem een pasfoto mee
 • Bewijs van uw duurzaamheid

Na het verkrijgen van het visum:​

 • Stuur een gescande kopie van uw zorgverzekeringspolis, acceptatiebrief, uitnodigingsbrief en visum naar de visumcoördinator van BGU bij het Office of International Academic Affairs.
 • Wanneer u bij BGU aankomt, dient u een kopie van uw inreisvergunning, ontvangen bij de paspoortcontrole, mee te nemen naar de visumcoördinator. Houd er rekening mee dat alle buitenlandse staatsburgers te allen tijde een geldige kopie van hun visum en paspoort bij zich moeten hebben.

Visa verlenging:

 • Om uw visum in Israël te verlengen, moet u alle relevante documenten indienen bij de visumcoördinator van BGU . Voor meer informatie over de vereiste documenten kunt u in de onderstaande lijst de voor u relevante visumcategorieën vinden.
 • Houd er rekening mee dat het visumaanvraagproces tijd kost. Zorg ervoor dat u uw visumverlenging een maand vóór de vervaldatum aanvraagt.

Locaties

 • Be'er Sheva

  David Ben Gurion Blvd 1, Be'er Sheva, Israel, 8410501, Be'er Sheva

 • Sde Boker

  Sde Boker, Israël

  Vragen