Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

Invoering

Bij Bethel University streven we naar uitmuntendheid.

Maar hier betekent excellentie iets meer. Het betekent ons geloof in Christus nemen en het integreren in alles wat we leren, in alles wat we doen, zodat we ongelooflijke dingen kunnen bereiken - tot eer van God en het welzijn van onze naasten.

We zijn sinds 1871 een leider en model in het christelijk hoger onderwijs. Generaties lang heeft onze versmelting van evangelisch geloof met vooraanstaande academici vrouwen en mannen getransformeerd en hen voorbereid op unieke roepingen in het koninkrijk van God.

John Alexis Edgren stichtte Bethel als een seminarie in 1871, onder de naam Baptist Union Theological Seminary. Het seminarie leidde predikanten op om Zweedse baptistenimmigranten te dienen, op de vlucht voor religieuze vervolging in Europa. Edgren, een zeekapitein en geleerde die dertig talen kende, richtte Bethel op vanuit de blijvende overtuiging dat christenen God met hun verstand moeten liefhebben en Hem op alle gebieden moeten vertegenwoordigen.

Verhuizen naar een universiteit

De Baptist General Conference (nu Converge) kreeg de steun van het seminarie in 1914, verplaatste het van Chicago naar St. Paul en voegde het samen met een christelijke middelbare school. Na de Tweede Wereldoorlog beantwoordde Bethel de vraag naar vierjarige diploma's en werd het Bethel College & Seminary.

In de daaropvolgende decennia breidden visionaire leiders het Bethelseminarie uit naar de west- en oostkust, terwijl ze het undergraduate-programma in St. Paul uitbreidden. In 1989 werden niet-theologische afstudeerprogramma's gelanceerd, gevolgd door bachelors voor werkende volwassenen en online leermogelijkheden.

In 2004, dat al geclassificeerd was als een van de "universiteiten op masterniveau", veranderde Bethel zijn naam in Bethel University om tegemoet te komen aan het brede scala aan programma's op 4 scholen:

College of Arts & Sciences

College of Adult & Professional Studies

Afstuderen

Bethel Seminary

Bethel blijft een particuliere, christelijke universiteit, gedeeltelijk gesponsord door de kerken van Converge, maar open voor alle mannen en vrouwen die willen leren vanuit een evangelisch perspectief en vanuit een gemeenschap.

Klaar voor de toekomst

In minder dan drie decennia zijn de Bethel-programma's meer dan verdubbeld tot meer dan 100 studierichtingen, en het aantal inschrijvingen is gegroeid tot bijna 4.500 studenten. Maar Bethel blijft trouw aan de visie van zijn oprichter, John Edgren: breed opgeleide, kritisch denkende christenen ontwikkelen die de wereld veranderen door dienstbaarheid en leiderschap in Christus 'naam.

Missie

Dapper geïnformeerd en gemotiveerd door het christelijk geloof, leidt Bethel University mannen en vrouwen op voor excellentie in leiderschap, wetenschap en dienstverlening. We bereiden afgestudeerden voor op strategische capaciteiten om de geest te vernieuwen, de bijbelse waarheid na te leven, de cultuur te transformeren en het evangelie te bevorderen.

Visie

Bethel zal deze eeuw de favoriete universiteit van Christus zijn.

Geworteld in geloof. Toegewijd aan uitmuntendheid. Bethel zal de leider worden in christelijk hoger onderwijs door sterkere gemeenschappen op te bouwen, zelfverzekerde leiders en genadige dienaren toe te rusten en gepassioneerde wereldveranderaars voor te bereiden. Door middel van onze gedachten, woorden en daden zullen we laten zien wat het betekent dat een universiteit gericht is op Jezus Christus.

waarden

Bethel University is een levendige onderwijsgemeenschap waarin Christus centraal staat. Hier hebben studenten met een breed scala aan interesses en achtergronden een gemeenschappelijk doel: hele en heilige personen worden. Tijdens deze transformationele reis vertrouwen we op kernwaarden om ons spiritueel, emotioneel en intellectueel te begeleiden.

Ten eerste zijn we Christus-volgelingen, die ernaar streven de leringen van Jezus na te leven en Zijn leven na te volgen zoals geopenbaard in de Schrift. We zijn ook karakterbouwers. Door gezonde, ondersteunende relaties en een cultuur van dienstverlening ontwikkelen we de persoonlijke kracht en emotionele intelligentie om de juiste keuzes te maken in een gebroken wereld.

Als leerlingen zijn we kritische denkers en probleemoplossers die zich inzetten voor academische excellentie en intellectuele strengheid. Tegelijkertijd zijn we waarheidszoekers, in het besef dat alle waarheid - wetenschappelijk, artistiek, filosofisch of theologisch - zijn oorsprong vindt in God.

We zijn met een doel op deze aarde gezet: God wil dat we onze talenten en mededogen gebruiken om wereldveranderaars en verzoeners te zijn. Als we nederig en eerlijk omgaan met onze eigen vooroordelen en vooroordelen, komen we dichter bij het begrip van Christus 'oneindige liefde en onzelfzuchtige verlossingsmissie.

In deze complexe en onrustige wereld streven we ernaar zowel zout als licht te zijn - het goede te bewaren en het leidende licht van Christus te reflecteren. Dit vereist een volwassen geloof dat gebaseerd is op een persoonlijke relatie met God en in staat is om de stormen van het leven te weerstaan.

Locaties

  • Saint Paul

    Bethel Drive,3900, 55112, Saint Paul

    Vragen