BESIGN The Sustainable Design School
Aankondigingen
Invoering
Kom naar onze Open Dag 9 maart - schrijf je hier in
De internationale ontwerpschool in duurzame innovatie voor menselijke oplossingen
BESIGN De duurzame ontwerpschool - De ontwerpschool in duurzame innovatie
BESIGN The Sustainable Design School werd opgericht in 2013 en is een internationale instelling voor hoger onderwijs gewijd aan duurzaam ontwerp en innovatie voor mensen.
Een woord van de oprichters:
"Bij de oprichting van BESIGN The Sustainable Design School hebben we ons laten leiden door een sterke gemeenschappelijke overtuiging: de diepgaande veranderingen die zich vandaag in de wereld voordoen, vereisen dat we innovatie op een heel andere, radicale manier benaderen. Door onze wederzijdse pedagogische en professionele ervaringen te delen, zijn we ervan overtuigd dat: Design, als een manier van denken, een essentiële rol speelt in nieuwe, duurzame innovatie voor iedereen.
De doelstellingen van duurzame ontwikkeling
BESIGN De Sustainable Design School gebruikt de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen als creatief hulpmiddel.
Een transversaal curriculum met veel multidisciplinaire inzendingen
We geven de voorkeur aan het integratieproces op basis van uitwisseling en persoonlijke vaardigheden. Onze prioriteit: jou leren kennen en je talenten waarderen.
Internationaal - Internationale uitwisselingen
BESIGN De Sustainable Design School is lid van de Cumulus Association, een internationaal netwerk dat wereldwijd 280 designscholen en universiteiten groepeert.
- Université de Buenos Aires, Faculté de l'Architecture, du Design et de l'Urbanisme (UBA - FADU) - Argentinië
- Universidad de Ciencias y Artes de América Latina (UCAL) - Peru
- Srishti Institute of Art, Design & Technology - India
- Ringling College of Art & Design - VS
- Özyegin University - Turkije
- Tbilissi State Academy - Georgië
- Universita degli studi della campania luigi vanvitelli - Italië
- Universiteit van Jiangnan - China
- Universidad del desarrollo (UDD) - Chili
- HIT Holon Institute of Technology - Israël
- Université de Montréal - Canada
- Universiteit van Shizuoka - Japan
- UPES - India
Beroepservaring - Partnerschapsprojecten
Vanaf het eerste jaar van je studie 'leer je door te doen' in de context van professionele partnerschappen.
« Deze grote bedrijven komen met onze studenten werken omdat ze een intuïtieve visie op morgen hebben, ze al leven met de kennis en het delen van de economieën van morgen, ze zijn geboren in een digitale wereld en ze streven ernaar anderen te helpen in een verantwoorde manier! »
Maurille Larivière
Projecten - Wat zijn dat?
De professionele projecten die elk jaar worden uitgevoerd, zorgen voor een nieuwe generatie creatieve, nieuwsgierige studenten die zich zorgen maken over de wereld.
Fase 1 - Kort en problematisch
Ontmoeting met vertegenwoordigers van het partnerbedrijf is een belangrijk punt. Tijdens deze uitwisseling maken studenten kennis met het project, identificeren ze de behoeften, verfijnen ze de opdracht en stellen ze perspectiefstrategieën op.
Fase 2 - Analyse
De reeksen onderzoeks- en onderdompelingssessies stellen de studenten in staat om enerzijds de behoeften van het bedrijf te integreren en anderzijds essentiële persona's voor strategische reflectie te definiëren - opname van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die verband houden met het project.
Fase 3 - Ideatie
In deze fase kan een breed scala aan innovatieve ideeën worden gegenereerd, van de meest utopische tot de meest concrete. Ideatie zal de studenten ertoe brengen om conceptuele antwoorden te vinden.
Fase 4 - Realisatie De geselecteerde ideeën worden geanalyseerd, herwerkt en getekend door de studenten om hun relevantie voor toekomstige gebruikers te valideren.
Door gebruik te maken van modellen (3D digitale visuele weergave) en prototyping (functionele en dynamische mock-up), geven de studenten een reëel, visueel aspect aan de gevalideerde oplossingen.
Fase 5 - Prototyping
Alle werkfasen worden geformaliseerd en geïllustreerd met verschillende fysieke en digitale media. Het doel is om aan het bedrijf de uitgevoerde reflectie, de ingenomen standpunten en de resultaten van het project uit te leggen.
Met nieuwe innovatieve methoden:
- "Ontwerp bedenken"
- Zuinige innovatie
- Levenscyclusanalyse, Eco-conceptie, Biomimicry Knowledge of Design ®
- 17 Duurzame ontwikkelingsdoelen
Onze institutionele partners
Galerij
Campusfuncties
BESIGN The Sustainable Design School, gelegen op een bevoorrechte locatie in Cagnes-sur-Mer in het hart van de Côte d'Azur, biedt een campus van 2000m² uitgerust met: een computerlokaal, modelatelier, muziekstudio, fotostudio, creativiteitsruimte, gemeenschappelijke tuin, terrassen .
Door samenwerking met het FabLab ECOLAB Côte d'Azur (3D-printers, lasersnijders, 3D-scanners) kunnen de studenten objecten maken voor hun ontwerpprojecten.
- Universiteit: Lid van de Université Côte d'Azur (UCA), onze studenten hebben toegang tot onderzoeks- en doctoraatscursussen, evenals academische uitwisselingen met andere leden van de UCA.
- Toelating: Na aanmelding (inschrijvingsdossier, identiteitskaart, schoolresultaten, portfolio) en individueel gesprek.
- Financiering: Financiële hulp is beschikbaar via het schenkingsfonds ' BESIGN The Sustainable Design School Friends'.
toelatingen
Doe met ons mee
De diversiteit van de studenten, met verschillende achtergronden en studierichtingen, draagt bij aan duurzame innovatie en haar praktijken.
Vandaag worden we geconfronteerd met belangrijke vragen over de levensvatbare evolutie van onze planeet. Veranderingen zijn niet alleen noodzakelijk maar onvermijdelijk om ons allemaal in staat te stellen in aanvaardbare omstandigheden te leven. Om deze vragen te beantwoorden, moet de nadruk worden gelegd op verbeeldingskracht en innovatie. Onze studenten kunnen deze ongelooflijke kansen benutten.
Om de complexiteit van de huidige wereldproblemen zo goed mogelijk aan te pakken, biedt BESIGN The Sustainable Design School een programma dat transversaal, internationaal en multidisciplinair is. De pedagogiek wordt in de praktijk gebracht door middel van concrete projecten die worden ingediend door ondernemingen die onze waarden delen.