Keystone logo
Bergen Academy of Art and Design Ontwerpmeester
Bergen Academy of Art and Design

Ontwerpmeester

Bergenhus, Noorwegen

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Aug 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Meester in ontwerp

Over de masteropleiding Design

Wij zoeken jou met een open geest en geïnteresseerd in design als tool voor verandering, verwondering, onderdompeling en onderzoek. Het is in het onconventionele, nieuwsgierige en onvoorspelbare dat we de weg vinden naar het grotere belang van het designonderwerp in cultuur, samenleving en bedrijfsleven. Een nieuwe rol als ontwerper zal helpen bij het bepalen van de agenda voor maatschappelijke ontwikkeling.

In onze tweejarige, interdisciplinaire opleiding op de ontwerpgebieden visuele communicatie en meubel- en kamerinrichting / interieurarchitectuur ontwikkel en dompel je je onder in een zelfgekozen project. In de aanvraag beschrijf je het project waaraan je wilt werken.

Het masterproject wordt ontwikkeld via een open en dynamisch proces, met de nadruk op onderzoek, experimenten en kritische reflectie - in discussies en samenwerking met medestudenten en docenten. Je maakt deel uit van een stimulerende professionele omgeving die over gevestigde professionele grenzen heen werkt.

Je dagelijkse leven zal bestaan uit zelfstandig werken en werken in kleine groepen, naast lezingen, cursussen en workshops. De faculteit Vormgeving heeft kleine mastercohorten die zorgen voor een nauw contact tussen wetenschappelijk personeel en studenten. We nodigen ook internationale capaciteiten uit om lezingen en workshops te houden.

In onze vele werkplaatsen kunt u prototypes en modellen ontwikkelen. Een breed scala aan externe partners biedt kansen voor het ontwikkelen en testen van nieuwe ideeën - en geeft tegelijkertijd inzicht in de snelle ontwikkeling van de samenleving.

De masteropleiding Design is een internationale opleiding. De voertaal is Engels en de studenten vertegenwoordigen verschillende nationaliteiten. Als masterstudent heb je goede mogelijkheden om op uitwisseling te reizen, ook naar buitenlandse instellingen. Het uitwisselingsverblijf wordt beschouwd als onderdeel van de studie en wordt sterk aanbevolen.

Het onderzoek wordt afgesloten met een grote openbare tentoonstelling.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • Master of arts in transdisciplinair ontwerp
    • Milan, Italië
  • Master of arts in transdisciplinair ontwerp
    • Turin, Italië
  • MA in Curating Contemporary Design (in samenwerking met The Design Museum)
    • Kingston upon Thames, Verenigd Koninkrijk