Keystone logo
Bergen Academy of Art and Design Master in het uitvoeren van muziek of compositie
Bergen Academy of Art and Design

Master in het uitvoeren van muziek of compositie

Bergenhus, Noorwegen

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Aug 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Master in het uitvoeren van muziek of compositie

De masteropleiding muziek of compositie aan de Grieg Academie is een aanbod voor instrumentalisten, zangers en componisten in de genres klassiek, jazz en traditionele muziek. De opleiding legt de nadruk op het verder ontwikkelen van het artistieke profiel van de studenten en het versterken van het vermogen tot academische reflectie en zelfstandigheid.

De masteropleiding kent twee parallelle vakken gedurende het programma: hoofdinstrument of compositie en projectwerk. Het projectwerk is opgedeeld in drie deelprojecten en biedt de mogelijkheid tot verdieping van een of meer zelfgekozen onderwerpen binnen het eigen uitvoerende of creatieve interessegebied. Het projectwerk zal het uitvoerende / creatieve werk ondersteunen door te helpen het bewustzijn van en het kunnen reflecteren op muzikale kwesties te vergroten. Er wordt grote vrijheid gegeven in de keuze van documentatievormen in relatie tot de aard van de projecten (mondelinge of digitale presentatievorm).

Het onderwijs wordt gegeven als individuele begeleiding in het hoofdinstrument / project en in seminarvorm. De seminars benadrukken een open, interactieve discussie in de groep en behandelen kwesties met betrekking tot werkmethoden, gebruik van bronnen en kwesties die verband houden met actuele thema's in het werk van studenten.

Onderwerpen kunnen onder meer zijn: interpretatie, praktische uitvoeringsvragen, stijlbegrip, werkbegrip / analyse, improvisatiemethoden, esthetiek, instrumentale techniek, orale tradities, samenwerking tussen componist en uitvoerder, studie van historische opnames, experimentele verkenning, cross-overprojecten en psychologische of maatschappelijke kwesties gerelateerd aan voor muzikale uitvoering en compositie.

De masteropleiding heeft een internationale studentenomgeving en gebruikt Engels als voertaal in delen van het gezamenlijke onderwijs. Naast het lesgeven van hooggekwalificeerde professionele staf, worden nationale en internationale gasten uitgenodigd om seminars en masterclasses te houden.

De masteropleiding faciliteert uitwisselingsverblijven aan een buitenlandse instelling en je kunt financiële ondersteuning aanvragen voor het projectwerk en het masterexamenconcert.

Studiegebied Nordic Folk Music werkt samen met de Royal Academy of Music (Stockholm), het South Danish Conservatory of Music (Esbjerg) en de Sibelius Academy (Helsinki) aan een gezamenlijke studie genaamd de Nordic Master in Folk Music (NoFo). Lees hier meer over NoFo.

Een afgeronde masteropleiding komt in aanmerking voor het aanvragen van de artistieke doctoraatsopleiding aan de faculteit of gelijkwaardige opleidingen elders.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • Master's Program in Classical Music Performance (Guitar)
    • Helsinki, Finland
  • Degree Program in Comparative Dramaturgy and Performance Research
    • Helsinki, Finland
  • Master's Program in Classical Music Performance (Piano)
    • Helsinki, Finland