Keystone logo
Bergen Academy of Art and Design MA Curator praktijk
Bergen Academy of Art and Design

MA Curator praktijk

Bergenhus, Noorwegen

Request duration

Request teaching languages

Request pace

Request application deadline

Aug 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Curator praktijk

MA Curator Practice is een studie voor professionele curatoren. Naast het MA-programma werkt Curator Practice samen met verschillende partners om openbare seminars, lezingen en andere soorten evenementen te organiseren die zich richten op de praktijk van curatoren in een uitgebreid cultureel veld.

MA Curator Practice is een tweejarige, op seminars gebaseerde opleiding gericht op professionele curatoren die als onafhankelijk curator of bij instellingen werken. Er zijn om het jaar toelatingen en we willen ook aanvragen van andere professionele acteurs uit het kunstveld met praktijken die sterk verbonden zijn met het curatorium (zoals kunstenaar-curatoren, communicatoren, schrijvers en anderen), en aanvragen van professionals uit aangrenzende culturele vakgebieden (theater, film, literatuur, muziek, etc.) die willen reflecteren op en hun kennis en praktijk willen vergelijken.

De MA-groep van tien kandidaten bestaat uit professionals met een sterke persoonlijke drive voor hun project en een grote interesse om hun kennis en ideeën te delen met de anderen in de groep. Kandidaten moeten bereid zijn om hun omgeving en de professionele context waarin ze werken te onderzoeken en vragen te stellen, om bij te dragen aan een gemeenschappelijk discussieforum.

Tijdens de studies zullen de MA-kandidaten een individueel project ontwikkelen, produceren en contextualiseren in een publieke context, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor de nodige samenwerkingen om dit te bereiken - met kunstenaars en professionals, financieringsbronnen, kunstinstellingen en anderen. De nadruk wordt gelegd op het delen van kennis en discussie binnen de groep en in het publiek, daarom ondersteunt de faculteit een openbaar seminar dat door de kandidaten in samenwerking wordt georganiseerd. Het is niet nodig om naar Bergen te verhuizen om de MA Curator Practice te volgen.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen