Keystone logo
Bologna Business School

Bologna Business School

Bologna Business School

Invoering

BBS" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/38/38186_Screen_Shot_2017-01-19_at_5.30.49_PM.png" alt="BBS" />

alt = "BBS (opgericht in 2000) is de business school van de Universiteit van Bologna (circa 1088 n.Chr.). alt =" BBS behoort tot de meest innovatieve business schools in Europa en is een van de meest gerenommeerde instellingen in Italië. Interdisciplinaire kijk, integratie in de industrie en internationalisering zijn de belangrijkste pijlers van de filosofie van de school, die tot doel heeft studenten de juiste vaardigheden te bieden om een steeds veranderend en complex economisch landschap het hoofd te bieden met vertrouwen, kennis en motivatie om te slagen.

Bologna Business School hoofdkantoor van Bologna Business School is gevestigd in Villa Guastavillani, een renaissancegebouw uit de 16e eeuw in de Bolognese heuvels, op minder dan tien minuten van het stadscentrum. Hier leven geschiedenis, technologie en traditie samen in een mooi en natuurlijk kader. Bologna is een levendige stad in het hart van Italië - 30 minuten van Florence, een uur van Milaan, twee uur van Rome en Venetië - in Emilia-Romagna, een van de rijkste regio's van Europa.

BBS

alt = "BBS biedt een 360 ° academische en" echte "educatieve ervaring, inclusief voltijdse masteropleidingen (in het Engels en Italiaans), en deeltijdse masters en korte-termijnprogramma's voor leidinggevenden en professionals. De school werkt samen met de industrie -leidende bedrijven, hen voorzien van uitstekende managers en hoogwaardige en op maat gemaakte programma's.Kwesties van middelgrote bedrijven en "Made in Italy" -industrieën krijgen speciale aandacht door middel van onderzoek en gerichte projecten.

BBS

De alt = "BBS-gemeenschap is een familie bestaande uit studenten, alumni, faculteiten, managers en een uitgebreid zakelijk netwerk van meer dan 500 nationale en internationale bedrijven. Studenten, meer dan 600 per jaar, komen van over de hele wereld en van diverse academische en professionele achtergronden alt = "BBS Faculteit omvat meer dan 300 nationale en internationale docenten, academici en leidinggevenden en consultants.

Statistieken

In een oogopslag

50+

Programma's

1600+

Studenten elk jaar

250+

Faculteitsleden

9400+

Alumni afkomstig uit

103

Landen over de hele wereld

500+

Bedrijven in ons netwerk

17

Internationale partners

 

  Campusfuncties

  Eén groeiende campus, drie locaties om te ervaren

  Drie locaties, drie plaatsen waar BBS samen met de Universiteit van Bologna, bedrijven en natuurlijk onze community aan de toekomst werkt. BBS is trots om alumni, studenten, medewerkers en gasten terug te verwelkomen in Villa Guastavillani, in het Trade Fair Center en binnenkort op de nieuwe Campus tegenover de Villa.

  De eerste persoonlijke ontmoeting van het Bologna Business School was een gelegenheid om te herinneren aan de waarde en het belang van werken met de toekomst en voor de toekomst . De toekomst van mensen, in de eerste plaats van onderzoek en onderwijs, zonder twijfel, maar ook van plaatsen en wat ze vertegenwoordigen.

  Op de plaatsen waar BBS leeft , ontmoeten heden en verleden elkaar en kijken uit naar een toekomst die bij elke uitdaging nieuwe kansen weet te grijpen . Verleden en heden combineren om een energie te creëren die door de gangen en zalen van de historische Villa Guastavillani pulseert . Een gebouw van grote artistieke waarde, een symbool niet alleen van BBS maar ook van de stad Bologna en al diegenen die de kans hebben om de schoonheid ervan te waarderen, de prachtige renaissancevilla is het hoofdkwartier van de BBS Campus . Dankzij de zorgvuldige restauratiewerkzaamheden die in het begin van de jaren 2000 door de Universiteit van Bologna zijn uitgevoerd, heeft het nog steeds prachtige fresco's in de klaslokalen en een hele kamer in de stijl van de "Renaissance-grotten". De buitenkant is ook indrukwekkend, dankzij de tuinen met hun fontein en het grote park rondom de Villa. De pandemie heeft ons niet alleen uitgedaagd om een technologische transformatie die al aan de gang is op de historische campus, met klaslokalen en laboratoria die zijn uitgerust met geavanceerde technologische hulpmiddelen, te versnellen, maar ook om betrokken te raken bij het zoeken naar nieuwe ruimtes en nieuwe oplossingen .

  De locatie van de BBS Tijdelijke Campus in het Bologna Trade Fair Centre was een echte test voor het reageren op de veranderende eisen van het dagelijks leven op de school. Dankzij de hypertechnologische ruimtes van de nieuwe hal konden we alle cursussen persoonlijk uitvoeren in alle veiligheid en in overeenstemming met de voorschriften die van tijd tot tijd werden vastgesteld tijdens de verschillende fasen van de pandemie. Het project komt inderdaad voort uit de overtuiging dat fysieke aanwezigheid en relaties tussen mensen een centraal onderdeel van leren zijn. Deze ruimte omvat 8 klaslokalen die plaats bieden aan maximaal 370 studenten , evenals 11 brainstormruimten en ruimtes voor het personeel en de faculteit, allemaal binnen een ruimte die normaal gesproken plaats biedt aan maximaal 6000 mensen. Delen en socialiseren in het klaslokaal wordt mogelijk gemaakt door een brede halfronde lay-out, en het hart van de hal is opgevat als een grote arena die doet denken aan een Italiaans stadsplein, een traditionele ontmoetingsplaats.

  Direct tegenover Villa Guastavillani zal de nieuwe Campus worden gebouwd, waarmee de bestaande wordt uitgebreid om effectief te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van bedrijven en studenten. De nieuwe campus is het werk van Mario Cucinella , een Italiaanse architect die internationaal bekend staat om zijn focus op duurzaamheid. En zo ontmoeten verleden, heden en toekomst elkaar niet alleen, maar beginnen ze samen te smelten om een project te creëren dat altijd gericht is op innovatie, terwijl het de unieke geschiedenis die het kenmerkt, blijft versterken.

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD Equis

   Locaties

   • Bologna

    Villa Guastavillani - Via degli Scalini, 18

   Opleidingen

    Vragen