Keystone logo
BAUMAN Moscow State Technical University

BAUMAN Moscow State Technical University

BAUMAN Moscow State Technical University

Invoering

De geschiedenis van de Universiteit van Bauman begon op 1 juli 1830, toen de Russische keizer Nicolaas I de 'Regeling voor handels- en onderwijsinstellingen' goedkeurde en een van zijn residenties, Sloboda Palace, toewees voor zijn studenten, die was gerenoveerd door de beroemde architect Gilardi .

Onderwijs binnen de Sloboda-muren was gebaseerd op het principe van een combinatie van theoretische kennis en praktische training. Het vormde vervolgens de basis voor de "Russische leermethode". Sinds de oprichting heeft Bau - man Moscow State Technical University meer dan 200.000 professionals opgeleid, die grotendeels het gezicht van de Russische engineering hebben bepaald. Snapwire / Pexels

131999_summer-office-student-work.jpg

De namen van Bauman-afgestudeerden hebben een eervolle plaats bij de makers van het hele Russische arsenaal aan militair materieel, vliegtuigen en raketten. Bovendien werd de eerste Sovjetcomputer gemaakt aan de Bauman University. Bovendien zijn afgestudeerden van Bauman prominente wetenschappers en academici geworden.

Vandaag is BMSTU, een National Research University of Engineering and Technology, een van de drie toonaangevende universiteiten in Rusland en staat het op nummer één van de Russische technische universiteiten. Volgens enquêtes onder werkgevers is BMSTU een van de drie instellingen voor hoger onderwijs waarvan de afgestudeerden vooral veel vraag hebben op de arbeidsmarkt. Lezers van de portal «Expert», toen hen werd gevraagd om de instelling te noemen die zij als de meest nationale trots beschouwden, kozen Bauman University.

Het bestuur van de Bauman University bestaat uit prominente politieke en publieke figuren, leden van de Russische overheid, vooraanstaande wetenschappers en zakenmensen. BMSTU is een van de oprichters van het Fonds «Skolkovo». Rector Anatoly Alexandrov is lid van de raad van het fonds; De president van BMSTU, academicus Igor Fedorov, is lid van de wetenschappelijke adviesraad. De universiteit biedt inwoners van «Skolkovo» toegang tot haar onderzoeks- en engineeringcentra. De universiteit is opgenomen in de lijst van de staat van meest waardevolle objecten van cultureel erfgoed voor de volkeren van de Russische Federatie. Buro Millennial / Pexels

131998_pexels-photo-1438081.jpeg

Locaties

  • Moscow

    105005, Москва, 2-я Бауманская ул., д. 5, стр. 1, , Moscow

Vragen