Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
Ave Maria University

Ave Maria University

Ave Maria University

Invoering

Ave Maria University is een katholieke, liberale kunstinstelling voor hoger onderwijs gewijd aan Maria de Moeder van God, geïnspireerd door St.Johannes Paulus II en St.Teresa van Calcutta, en toegewijd aan de vorming van blije, opzettelijke volgelingen van Jezus Christus door middel van Woord en avondmaal, studiebeurs en dienstverlening.

Ave Maria University is trots op haar katholieke identiteit. De meeste Eerwaarde Frank J. Dewane, bisschop van het bisdom Venetië in Florida, heeft de Ave Maria University als een katholieke universiteit volgens de richtlijnen van het Wetboek van Canoniek Recht. De erkenning van de Ave Maria University als een katholieke universiteit wordt verleend op basis van de toezegging van de universiteit om zich te blijven laten leiden door de leringen van de katholieke kerk en trouw aan de apostolische constitutie Ex Corde Ecclesiae.

"De universiteit geeft zo duidelijk uitdrukking aan de missie van het katholiek onderwijs." (William Cardinal Levada, prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer)

"En vandaag, hier op Ave Maria, hier in Zuidwest-Florida, is de kerk levend en jong." (Aartsbisschop Thomas Wenski van Miami)

"Als er ooit een instelling was die de geest van de Johannes Paulus II-generatie illustreerde, dan is het de Ave Maria University ." (Carl Anderson, Supreme Knight of The Knights of Columbus)

Opgericht in trouw aan Christus en Zijn Kerk als antwoord op de oproep van Vaticanum II voor meer lekengetuigenis in de hedendaagse samenleving, bestaat de Ave Maria University om verder onderwijs, onderzoek en leren op het niveau van niet-gegradueerden en afgestudeerden te bevorderen in de blijvende traditie van het katholieke denken in zowel nationale als internationale instellingen. De universiteit heeft als missie het sponsoren van een curriculum voor vrij kunstonderwijs dat, zoals verwoord in de apostolische grondwet Ex Corde Ecclesiae, is gewijd aan de bevordering van de menselijke cultuur, de bevordering van de dialoog tussen geloof en rede, de vorming van mannen en vrouwen in de intellectuele en morele deugden van het katholieke geloof, en op de ontwikkeling van professionele en pre-professionele programma's als antwoord op lokale en maatschappelijke behoeften. Als instelling die zich inzet voor katholieke principes, erkent de universiteit het belang van het creëren en onderhouden van een omgeving waarin het geloof het leven van de gemeenschap informeert en tot uitdrukking komt in al haar programma's. De universiteit erkent de centrale en onmisbare rol van de Ordinaris van het bisdom Venetië bij het promoten en helpen bij het behoud en de versterking van de katholieke identiteit van de universiteit.

Locaties

  • Ave Maria

    Avenue Maria Boulevard,5050, 34142, Ave Maria

    Vragen