Keystone logo
Autonomous University of Entre Ríos (Universidad Autónoma de Entre Ríos UADER)

Autonomous University of Entre Ríos (Universidad Autónoma de Entre Ríos UADER)

Autonomous University of Entre Ríos (Universidad Autónoma de Entre Ríos UADER)

Invoering

De oprichting van de Autonome Universiteit van Entre Ríos (UADER) in 2000, ontstond als reactie op de uitdagingen die het sociale, economische, politieke en culturele leven van de Entre Ríos-gemeenschap uitdagen. De behoefte om nieuwe horizonten te vinden voor verschillende problemen, mobiliseerde de wil van de provinciale staat en de gemeentestaten, en van sommige maatschappelijke organisaties die verband houden met productie en onderwijs, om een institutionele ruimte op te bouwen en te projecteren met democratische steun om nieuw onderwijsbeleid te implementeren.

Door de wet van oprichting van de UADER nr. 9250 - goedgekeurd op 8 juni 2000 - werd de overdracht van meer dan twintig instellingen voor hoger onderwijs, instellingen voor hoger onderwijs, middelbare en hogere scholen, hogere scholen, hogere scholen en andere instellingen bevolen. om de academische structuur van de ontluikende universiteit te vormen, aanvankelijk met 5 faculteiten en die sinds 2004 4 omvat:

- Geesteswetenschappen, kunst en sociale wetenschappen (FHAyCS)

- Wetenschap en technologie (FCyT)

- Managementwetenschappen (FCG)

- Levens- en gezondheidswetenschappen (FCVyS)

De overdracht omvatte het onderwijzend en administratief personeel, evenals de budgettaire middelen, wat resulteerde in een heterogene samenstelling van de ontluikende universiteit, met zijn eigen erkende en gedifferentieerde identiteiten, wat leidde tot steun en weerstand in het licht van dit nieuwe scenario van een geschil van academische interesses. op het provinciaal grondgebied.

Locaties

  • Concordia

    Urquiza,480, E3202, Concordia

    Vragen