MasterPhDLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
Bezoek de website van de school
Aarhus University MSc in Electrical Engineering
Aarhus University

MSc in Electrical Engineering

Aarhus, Denemarken

4 Semesters

Engels

Full time

Aug 2025

EUR 16.300 / per year *

Op de campus

* voor niet-EU / EER-studenten

Invoering

Specialiseer je naar eigen keuze

Als student aan de MSc in Electrical Engineering heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in verschillende gebieden binnen Electrical Engineering, waaronder analoge en digitale elektronica voor regulering en datatransmissie en -verzameling.

Tijdens het eerste jaar volgen studenten cursussen die de academische basis leggen voor het gekozen specialisatiegebied. Studenten kunnen kiezen uit een breed scala aan specialismen en onderzoeksgebieden.

Je studieplan opstellen

Er is veel vrijheid in het kiezen van de onderwerpen voor het studieplan en studenten kunnen kiezen uit verschillende optionele modules. In overleg met de specialisten aan het hoofd van het programma kunnen studenten een studieplan opstellen dat past bij hun interesses en achtergrond.

Onderzoek op de afdeling

Bij de afdeling Electrical and Computer Engineering van de Universiteit van Aarhus creëren we duurzame, technologische oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen waar bedrijven en de maatschappij voor staan door middel van onderzoek en ontwikkeling.

Toekomstperspectieven

Het programma is gericht op het opleiden van onderzoeks- en ontwikkelingsingenieurs met het potentieel om te innoveren en onderzoek te doen in geavanceerde technologiebedrijven in Denemarken en daarbuiten. Afgestudeerden hebben ook de mogelijkheid om verder te studeren op doctoraatsniveau.

Toelatingseisen

De volgende bacheloropleidingen komen in aanmerking voor toelating tot de masteropleiding Electrical Engineering:

  • Een technisch-wetenschappelijke bacheloropleiding in Electrical Engineering aan een Deense universiteit.
  • Een technische of wetenschappelijke bacheloropleiding van een universiteit of Deense University School of Engineering komt volgens de beoordeling van de universiteit qua niveau, omvang en inhoud overeen met een technische bacheloropleiding Elektrotechniek aan een Deense universiteit.

De beoordeling van de universiteit van elke andere technische of wetenschappelijke bacheloropleiding benadrukt voldoende kwalificaties in wiskunde, natuurkunde en elektrotechniek. Daarnaast worden basiskwalificaties beoordeeld in communicatiesystemen, regeltechnieken en digitale signaalverwerking, samen met fundamentele vaardigheden in programmeren en praktisch experimenteel elektrotechnisch laboratoriumwerk.

De universiteit beoordeelt:

  • Competenties op het gebied van wiskunde op bachelorniveau met een omvang van ten minste 20 ECTS, binnen de onderwerpen: calculus, vector calculus, lineaire algebra kansrekening en statistiek.
  • Natuurkundige competenties op bachelorniveau met een omvang van minstens 5 ECTS, binnen de thema's: klassieke fysica, elektrostatica en dynamica.
  • Elektrotechnische competenties op bachelorniveau met een omvang van ten minste 30 ECTS, binnen de onderwerpen: digitale en analoge elektronica.
  • Competenties op bachelorniveau met een omvang van ten minste 10 ECTS, binnen een of meer van de onderwerpen: communicatiesystemen, regeltechniek of digitale signaalverwerking.

In verband met eventuele toelating kunnen nadere eisen worden gesteld aan de samenstelling van het studieprogramma.

Download de bijlage voor uw toepassing

Als je je aanmeldt met een internationaal bachelordiploma, moet je deze bijlage invullen en uploaden naar het aanmeldportaal. De bijlage helpt de toelatingscommissie bij het beoordelen van je bachelordiploma met betrekking tot de toelatingseisen.

Taalvereisten

Om toegelaten te worden tot Engelstalige programma's moet je Engelse taalkwalificaties kunnen aantonen die vergelijkbaar zijn met een "Engels B-niveau" in het Deense hoger secundair onderwijs (Deens hoger secundair schoolniveau). Zie de algemene Engelse taalvereisten.

Beperkte instroom vanaf Zomertoelating 2025

Vanaf de zomertoelating 2025 wordt het volgende van kracht. De masteropleiding laat elk jaar slechts een beperkt aantal studenten toe, het voldoen aan de toelatingseisen is op zich geen garantie voor toelating tot de opleiding.

De toewijzing van studentenplaatsen is gebaseerd op een algemene beoordeling. De toewijzing van studentenplaatsen is gebaseerd op een algemene beoordeling. Bij de beoordeling van gekwalificeerde aanvragers beoordeelt de toelatingscommissie aanvragers op basis van de volgende criteria:

Academische achtergrond

  • Relevante vakken * (gemeten in studiepunten) opgenomen in je bacheloropleiding
  • Cijfers behaald op relevante cursussen *
  • Algemeen cijfer - Bachelorgraad

* Relevante cursussen zijn onder andere kerncursussen binnen de vakgebieden wiskunde, programmeren, circuittheorie, analoge en digitale elektronica, communicatiesystemen, signaalverwerking en machinaal leren.

Houd er rekening mee dat cijfers die zijn behaald na het tijdstip van aanmelding niet kunnen worden opgenomen in de beoordeling van het beoordelingsniveau.

De toelatingscommissie beoordeelt elke aanvrager op basis van de informatie in diploma's, transcripties en vakbeschrijvingen.

Programmastructuur

Het onderwijs in elektrotechniek bestaat uit twee semesters per academisch jaar.

Het onderwijs bestaat uit 20 ECTS verplichte vakken, 40 ECTS studielijnvakken, 30 ECTS keuzevakken en 30 ECTS masterscriptie.

Studielijnen

  • Draagbare apparaten
  • Photonics
  • Digitale electronica
  • Analog Electronics
  • RF-elektronica
  • Integratie van energiesystemen
  • Tijdreeks signaalverwerking
  • Computer visie
  • Robotics
  • Draadloze netwerken (EE)

Voor de 40 ECTS studielijnvakken moet je studielijnvakken op niveau I (fundamenteel) en niveau II (gevorderd) combineren, waarvan minimaal 15 ECTS op niveau II.

Het cursusprogramma wordt individueel samengesteld met academische begeleiding door je hoofd van het studieprogramma.

Elektrotechniek E22

Astronomie

1 semester

  • Ontwerp van elektronische hardwaresystemen (5 ECTS)
  • Studielijnen (25 ECTS)

2 Semester

  • Toegepaste innovatie in engineering (5 ECTS)
  • Systeemontwikkeling (5 ECTS)
  • Analoge schakelingen en systemen (5 ECTS)
  • Studielijnen (15 ECTS)

3 Semester

  • Keuzevakken (30 ECTS)

4 Semester

  • Masterproef in Elektrotechniek (30 ECTS)

PhD-programma

Als je over de nodige vaardigheden en interesses beschikt, kun je toelating tot het PhD-programma aanvragen. In het PhD-programma ga je aan de slag met een onderzoeksproject en word je via cursussen en persoonlijke begeleiding geleidelijk opgeleid tot onderzoeker.

Carrière

MSc Electrical Engineering is gericht op het opleiden van ontwikkelingsingenieurs met het potentieel om te innoveren in geavanceerde technologiebedrijven in Denemarken en daarbuiten. Afgestudeerden vinden werk op allerlei gebieden, van fundamenteel technisch of wetenschappelijk onderzoek in gezamenlijke projecten van onderzoeksinstituten en de industrie tot onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten in de industrie.

Aanmeldingsdeadlines - aanvang in augustus/september 2024

Het online aanvraagportaal staat open voor aanvragen vanaf 1 november 2023.

  • 15 januari 2024 voor niet-EU-burgers (23.59 CET)
  • 1 maart 2024 voor EU-burgers (23.59 CET)

Niet-EU/EEA/Zwitserse burgers*

*Vrijstelling: Niet-EU-burgers met een permanente verblijfsvergunning (of gelijkwaardig) in Denemarken zijn vrijgesteld van het betalen van collegegeld en kunnen zich vóór 1 maart aanmelden.

Aanmeldingsdeadlines - aanvang in januari/februari 2024

Voor de januari/februari-instroom zijn er beperkte programma's beschikbaar voor niet-Deense bachelordiplomahouders.

Het online aanmeldingsportaal is vanaf 15 augustus open voor aanmeldingen.

  • 15 september voor niet-EU-burgers (23.59 CET)
  • 15 oktober voor EU-burgers (23.59 CET)

Niet-EU/EEA/Zwitserse burgers*

*Vrijstelling: Niet-EU-burgers met een permanente verblijfsvergunning (of gelijkwaardig) in Denemarken zijn vrijgesteld van het betalen van collegegeld en kunnen zich vóór 15 oktober aanmelden.

Lees meer op de website van de instelling

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op een business school door het GMAT-examen af te leggen. Dit is het meest gebruikte toelatingsexamen dat uw kritisch denk- en redeneervaardigheden meet.

Download de GMAT-miniquiz om een idee te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Over de school

Vragen