Keystone logo
© Jesper Rais, AU-foto
Aarhus University

Aarhus University

Aarhus University

Invoering

Aarhus University (AU) is een wereldwijd toonaangevende onderzoeksinstelling met een moderne, dynamische en zeer internationale studieomgeving. De universiteit heeft een reputatie van academische uitmuntendheid en behoort tot de top 100 van universiteiten wereldwijd. De universiteit stond onlangs op de 78e plaats in de 2023 Shanghai Rankings. Aarhus University biedt meer dan 50 Engelstalige opleidingen op bachelor- en masterniveau en heeft een levendige internationale gemeenschap. 12% van de studenten aan de AU is internationaal en vertegenwoordigt meer dan 120 verschillende landen. De hoofdcampus ligt in de stad Aarhus in Denemarken (Scandinavië). Aarhus is de op één na grootste stad van Denemarken en ligt aan de oostkust met prachtige stranden en natuurschoon. Denemarken is een prachtig en veilig land waar iedereen Engels spreekt.

Belangrijkste redenen om voor de universiteit van Aarhus te kiezen

De Universiteit van Aarhus is een dynamische, moderne en zeer internationale universiteit. Sinds de oprichting in 1928 is het uitgegroeid tot een toonaangevende openbare universiteit met internationale impact en bereik over het hele onderzoeksspectrum. Aarhus is een geweldige plek om te studeren en een geweldige plek om te werken. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen om bij ons te komen werken of studeren.

Denemarken is een geweldige plek om te wonen

Denemarken wordt om verschillende redenen vaak genoemd als een van de meest leefbare plaatsen ter wereld. Het heeft het hoogste niveau van inkomensgelijkheid ter wereld, volgens de OESO. Bovendien wordt Denemarken vaak genoemd als een van de meest leefbare plaatsen ter wereld. Volgens de Corruption Transparency Index is Denemarken het minst corrupte land ter wereld. Het vertrouwen van het publiek is groot en de criminaliteit is laag.

We zijn er altijd voor je

AU biedt alle praktische ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om je hier thuis te voelen. Voor studenten biedt het International Centre een volledig introductie- en introductieprogramma en professionele, vriendelijke ondersteuning en begeleiding gedurende je hele tijd bij AU.

Voor onderzoekers en promovendi biedt de Universiteit Aarhus een volledig scala aan diensten om je overgang naar de universiteit zo soepel mogelijk te laten verlopen. IAS (International Academic Staff) helpt onderzoekers en promovendi uit het buitenland met alle praktische zaken, waaronder visa, verblijfs- en werkvergunningen, huisvestingsdiensten, kinderopvang, enz.

Top redenen om in Aarhus te studeren

Onze docenten zijn docenten van wereldklasse

Bij AU worden de lessen gegeven door actieve onderzoekers in een informele, stimulerende sfeer. Alle opleidingen zijn diep geworteld in het nieuwste onderzoek en zijn onderworpen aan een rigoureus kwaliteitsborgingsprogramma om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste wereldwijde kwaliteitsnormen.

We bieden concurrerend collegegeld

Het collegegeld is gratis voor EU-, EER- en Zwitserse burgers. Voor andere studenten varieert het collegegeld van €8.000 tot €15.300 per jaar.

Engels is onze tweede taal

AU biedt meer dan 50 Engelstalige bachelor- en masteropleidingen aan. Alle PhD-programma's zijn in het Engels. En Denen werden onlangs gerangschikt als een van de beste anderstaligen ter wereld op de jaarlijkse English Proficiency Index (EPI), dus het is gemakkelijk voor internationale studenten om zich vanaf dag 1 thuis te voelen in Denemarken.

Onze studentenpopulatie is divers en zeer internationaal

Ongeveer 12 procent van de 36.500 studenten van de AU zijn buitenlanders - uit meer dan 120 landen.

Denemarken biedt een aantrekkelijke greencardregeling

De verblijfsvergunning met groene kaart die internationale universiteitsstudenten in Denemarken krijgen, is na het afronden van hun studie nog zes maanden geldig, zodat afgestudeerden de tijd hebben om werk te zoeken in Denemarken.

AU in de wereldranglijst

Een aantal internationaal erkende wereldranglijsten evalueert de universiteiten van de wereld ten opzichte van elkaar. De Universiteit van Aarhus behoort tot de top 100 en 150 universiteiten in de wereld op verschillende van deze ranglijsten - uit meer dan 17.000 universiteiten wereldwijd - en behoort tot de top 25 universiteiten in de EU.

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

  • Aarhus

    Aarhus University Nordre Ringgade 1 , 8000, Aarhus

  • Ghent

    Ghent, België

Vragen