Keystone logo
Arts University Bournemouth Master in digitale mode-innovatie
Arts University Bournemouth

Master in digitale mode-innovatie

Poole, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 8.000 / per year *

Op de campus

* VK: £ 8.000 / jaar fulltime, £ 4.000 / jaar parttime; EU / niet-EU / Kanaaleilanden en het eiland Man: £ 18.500 / jaar fulltime, £ 9.250 / jaar parttime

Invoering

Onderzoek is de fundamentele motor voor creatief denken en innovatie. MA Digital Fashion Innovation-studenten worden aangemoedigd om deze verkenning en ontdekking te ontwikkelen door een gerichte en kritische benadering van reflectief onderzoek en toekomstige ontwerppraktijken.

MA Digital Fashion Innovation

MA Digital Fashion Innovation moedigt en ondersteunt ontwerpers om geavanceerde digitale technologieën te verkennen en ermee te werken, de huidige modepraktijk te ondervragen en in twijfel te trekken en de idealen over hoe een product wordt gerealiseerd uit te dagen. Mode wordt momenteel erkend als een van de meest schadelijke industrieën ter wereld, die natuurlijke hulpbronnen misbruikt, massa's overtollig afval en product op de stortplaats gooit en dagelijks tonnen chemicaliën in de oceanen spoelt. Het is daarom van cruciaal belang dat de praktijk van een ontwerper erkent en probeert een bewuste en weloverwogen benadering van zowel het ontwerp als de realisatie van een modeproduct aan te pakken en te integreren.

Deze ontwerpproblemen zullen worden aangepakt door een proces toe te passen waarbij bestaande ideeën systematisch in vraag worden gesteld en door innovatieve ontwerpmethoden te gebruiken om problemen en gedragingen te analyseren en te begrijpen om alternatieve, creatieve en experimentele ontwerpoplossingen te genereren.

Cursusduur

 • 1 jaar (voltijds, 45 weken)
 • 2 jaar (deeltijd, 90 weken)

Cursusleider

Iain Archer - cursusleider

MA (RCA)

Na zijn afstuderen aan het Royal College of Art met een MA Fashion Menswear werkte Iain Archer oorspronkelijk in Londen als ontwerper gespecialiseerd in urban street & sportswear.

Op basis van deze ervaring werd hij uitgenodigd om in het buitenland te werken, aanvankelijk in Nieuw-Zeeland en uiteindelijk meer dan 25 jaar in Australazië, Amerika, Japan en Europa, waar hij werkte met een reeks internationaal erkende merken.

Course Philosophy

MA Digital Fashion-innovatie erkent individuen en hun ambities en viert ideeën, maken en creatief risico nemen. Ons leidende principe is om u onderscheidende, opwindende en uitdagende kansen te bieden om deel te nemen aan uw respectievelijke vakdisciplines. Dit zal u helpen om kritisch om te gaan met uw specifieke benaderingen van uw praktijken en deze te herdefiniëren en deze te positioneren binnen de door u gekozen externe, creatieve, economische en culturele omgeving.

Cursusbeschrijving

MA Digital Fashion Innovation is een geweldige kans voor jou om uit te dagen en voort te bouwen op je eerdere prestaties en om op een geavanceerd niveau te studeren. De cursus biedt specifiek discipline-gericht projectwerk om u in staat te stellen het juiste pad te volgen naar uw gekozen carrière in de industrie of om verder te studeren op doctoraatsniveau.

Unit 1: Strategies for Practice

Deze unit bestaat uit een reeks projecten die beginnen met het opnieuw bezoeken van de grondbeginselen van digitale mode. Hoewel sommige eigenschappen waarschijnlijk bekend zijn, wordt u aangemoedigd om te analyseren en kritisch te evalueren hoe en waarom ze zich in uw praktijk manifesteren. Als je eerstegraads discipline niet modegericht was of als je minder bekend bent met het werken met digitale technologie, kritische taal en debatten, zullen deze introducties van de digitale en praktische mode en aanverwante tools je de kans geven om vaardigheden te ontwikkelen en aan te passen naar nieuwe manieren van werken. Je wordt uitgedaagd om enkele van de basisveronderstellingen te formuleren en in twijfel te trekken die je praktijk kunnen ondersteunen.

Deze eenheid kan bestaan uit gedeelde sessies die alle postdoctorale studenten aanmoedigen en een netwerk creëren om deel te nemen naast vakspecifieke sessies, die specifiek zijn voor individuele MA-cursussen. MA-specialisatiesessies vereisen verplichte aanwezigheid voor studenten voor specifieke cursussen, maar kunnen, als de ruimte het toelaat, openstaan voor alle studenten in het postdoctorale netwerk. U identificeert theorieën die relevant zijn voor uw opkomende studiefocus en onderzoeksmethoden die geschikt zijn voor deze zorgen voor het genereren van nieuwe kennis en begrip, die uw Masters Project-voorstel direct zullen informeren en identificeren.

Unit 2: Masterproject 1

Verkenning: vereist dat u uw intenties formaliseert in een studieplan en contextuele kwesties die relevant zijn voor uw studiefocus, ondervragen en verkennen door middel van uw creatieve ontwerppraktijk.

Unit 3: Masterproject 2

Implementatie: hier voert u uw actieplan uit dat in uw voorstel is geïdentificeerd en stelt u manieren vast om de resultaten van uw creatieve ontwerpproject te presenteren en te verspreiden, waarbij u uw resultaat communiceert aan zowel een gespecialiseerd als een niet-gespecialiseerd publiek.

Parttime Pathway

De parttime Pathway wordt uitgevoerd over een periode van 90 weken - in plaats van 45 weken zoals bij de fulltime Pathway .

Studio's en bronnen

In de afgelopen 10 jaar werkt AUB samen met Lectra om studenten uit te rusten met krachtige tools en vaardigheden om hen te helpen slagen en innovatieve beoefenaars in de branche te worden. We hebben de nieuwste Lectra en Clo 3D Fashion-specifieke software, evenals volledige Adobe Creative Suite en ultramoderne nieuwe computers, digitizer en plotter.

Onze middelen omvatten ook vijf modeontwerpstudio's en drie digitale studio's, evenals werkplaatsmiddelen - 3D-printen, industrieel naaien, lasersnijders, lederen machines en verfkamerfaciliteiten. Onze digitale print hub omvat Mimaki, sublimatie en UV.

Een deel van de cursus zal worden ondergebracht in de gloednieuwe speciaal gebouwde Innovation Studios. MA-studenten Design and Innovation zullen de innovatiestudio's delen met lokale start-ups. Op de begane grond komt les / atelier en ontmoetingsruimte. De tweede en derde zullen op maat ingerichte werkplekken zijn. Studenten zullen worden aangemoedigd om een bedrijf te vormen als onderdeel van hun MA-studie.

Deadline van de aanvraag

Er staan aanvragen open voor deelname aan 2021.

Aanmelden kan vanaf november en er is geen vaste deadline voor aanvragen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat buitenlandse aanvragers die vóór 1 augustus het volledige collegegeld betalen, 10% korting krijgen.

We raden je aan om vroeg te solliciteren, zodat je tijd hebt om accommodatie te regelen en (indien nodig) een visum te regelen voordat je je inschrijft.

Beurzen en beurzen voor EU- en internationale studentenBij AUB streven we naar een diverse studentenomgeving met het beste creatieve talent en hebben we een groot aantal beurzen en beurzen beschikbaar, variërend van £ 2,000 tot £ 20,000. Deze worden voor elk studiejaar uitgereikt en geven je financiële steun tijdens je studie bij ons. Alle aanvragers worden automatisch in overweging genomen. Lees hier meer .

Toelatingseisen

We moedigen aanmeldingen van studenten met een breed scala aan kwalificaties aan en we verwelkomen studenten met alle educatieve achtergronden. we houden rekening met de kennis en vaardigheden die je buiten de klas hebt ontwikkeld en met je eerdere kwalificaties.

Britse aanvragers

 • Meestal heb je een BA (Hons) -graad met een cijfer van 2.1 of hoger, of de gelijkwaardige Britse of internationale kwalificatie in het door jou gekozen vak of een gerelateerde discipline.

Overzeese aanvragers

Voor buitenlandse aanvragers accepteren we een reeks Engelse taalkwalificaties, waaronder de volgende kwalificaties voor MA- en Master of Architecture (MArch) -cursussen:

 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) graad C
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) grade C
 • Eindtermen in het Engels (London Board) niveau 5 of 6
 • IELTS-score van 6.5 of hoger
 • Pearson PTE-score van 54 en hoger, met een score van 51 in elk onderdeel.
 • IELTS-, Pearson- en TOEFL-scores moeten minder dan twee jaar oud zijn op het moment dat de cursus geldig begint te zijn.

We kunnen ook TOEFL iBT-scores van 80 of hoger accepteren voor toegang tot opleidingen; we geven echter de voorkeur aan een van de bovenstaande kwalificaties.

TOEFL is een test van Amerikaans Engels en is niet geclassificeerd als een veilige Engelse taaltest (SELT) voor aanvragers van een Tier 4-visum.

Alternatieve kwalificaties / ervaring

 • Kandidaten met andere dan de vereiste academische kwalificaties worden in aanmerking genomen voor deelname als er voldoende bewijs is om aan te geven dat ze het potentieel hebben om de doelstellingen van de opleiding te bereiken en om de standaard van de uiteindelijke prijs te behalen.
 • Aanvragen worden ook verwelkomd door mensen met andere kwalificaties of met werkervaring die de juiste kennis en vaardigheden aantonen om op postdoctoraal niveau te studeren.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen