Keystone logo
© Carrianna Field
Arqus European University Alliance

Arqus European University Alliance

Arqus European University Alliance

Invoering

De Arqus European University Alliance brengt de universiteiten van Granada, Graz, Leipzig, Lyon 1, Maynooth, Minho, Padua, Vilnius en Wroclaw samen - negen universiteiten met uitgebreide ervaring in gezamenlijke projecten en een gedeeld profiel als geïnternationaliseerde instellingen in middelgrote steden met sterke regionale banden.

Arqus streeft ernaar de ervaring van studenten te verbeteren en hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten door bestaand academisch aanbod te delen en nieuwe gezamenlijke flexibele programma's te ontwikkelen voor alle drie de cycli, waaronder microcredentials.

Met de gezamenlijke masteropleidingen van Arqus toont de Alliantie haar engagement voor studentgericht en op onderzoek gebaseerd leren. Deze programma's zijn ontworpen met een gedeeld perspectief tussen de Arqus universiteiten, met de nadruk op flexibele curricula, evaluatie en accreditatieprocessen om tegemoet te komen aan de behoeften van studenten en de eisen van de industrie.

Een van deze gezamenlijke programma's is de onlangs gelanceerde en geaccrediteerde Master in International Cybersecurity and Cyberintelligence, die een gespecialiseerde opleiding biedt voor carrières in een snel veranderend vakgebied. Dit programma integreert expertise van alle Arqus-universiteiten en biedt een uitgebreid en geavanceerd curriculum in cyberbeveiliging en cyberintelligentie.

Onze kernwaarden

Arqus treedt op ter verdediging en bevordering van:

 • De Europese kernwaarden democratie, rechtsstaat, respect voor diversiteit en mensenrechten, solidariteit en het streven naar vrede en gerechtigheid in Europa en de wereld.
 • De kernwaarden van de universiteit zijn vastgelegd in de Magna Charta Universitatum.
 • De unieke rol die universiteiten spelen als open plaatsen van vrijheid, pluralisme en democratische participatie, gewijd aan het genereren en verspreiden van kennis door middel van onderzoek, onderwijs, innovatie en cultuur voor duurzame maatschappelijke vooruitgang.
 • Het gedeelde begrip van hoger onderwijs als een publiek goed en een publieke verantwoordelijkheid dient doelen van individuele, sociale, economische en culturele ontwikkeling.
 • De overtuiging is dat door allianties mensen en instellingen sterker staan in hun streven naar het algemeen belang.

Onze belangrijkste doelen

 • Effectieve samenwerking zonder belemmeringen op alle niveaus van institutionele activiteit om beter te kunnen reageren op bestaande en opkomende maatschappelijke uitdagingen.
 • Gezamenlijk empirisch onderbouwd institutioneel leren, voortkomend uit het optreden als een gemeenschappelijk laboratorium buiten de mainstream, innoverend in het nastreven van systemische, structurele en duurzame impact.
 • Betrokken gemeenschappen van studenten, academici, professionals en alumni in habitats op meerdere niveaus die samenwerken aan duurzame vooruitgang.
 • Een aantrekkelijk, flexibel, op uitdagingen gebaseerd en onderzoeksgericht academisch aanbod.
 • Gezamenlijk transformationeel disciplinair en interdisciplinair onderzoek en innovatie.
 • Verbeterde interculturele competentie, wereldwijd begrip en respect voor diversiteit in onze gemeenschappen.

Statistieken

9

Universities

317000+

Students

23800+

Academics

14500+

Technisch personeel

  Visum vereisten

  Alle geassocieerde universiteiten zullen alle niet-Europese burgers die zich inschrijven voor ons gezamenlijke masterprogramma helpen bij hun visumaanvraagproces. Het verwachte algemene proces dat alle niet-EU-studenten moeten volgen voor onze Master in International Cybersecurity and Cyberintelligence is als volgt:

  1. Vraag een Schengenstudentenvisum aan voor 365 dagen in Italië en verkrijg ook tijdens het eerste semester een verblijfsvergunning voor 1 jaar.
  2. Reis naar Vilnius met de Italiaanse verblijfsvergunning. Studenten kunnen zich eenvoudigweg registreren en de Litouwse verblijfsvergunning verkrijgen of gebruik maken van de flexibiliteit van de nationale wetgeving en blijven met de Italiaanse verblijfsvergunning.
  3. Studenten moeten een nieuw studentenvisum voor Spanje aanvragen terwijl ze in Litouwen wonen. De UGR gaat studenten ondersteunen bij het aanvragen van een visum bij het Spaanse consulaat in Litouwen.
  4. Ze krijgen een jaar Spaans VISA waarmee ze naar Portugal kunnen reizen om deel te nemen aan de afstudeerweek en daar te blijven voor de duur van het programma.
  5. Er kunnen aanvullende stappen zijn, afhankelijk van het land waar de student besluit te verblijven in zijn/haar vierde semester tijdens de voorbereiding van zijn/haar scriptie.

  *Dit proces is het eenvoudigste van de mogelijke scenario's die door de vier universiteiten zijn voorzien, maar kan variëren afhankelijk van de nationaliteit van de student en zelfs als er veranderingen zijn in de verschillende nationale regelgeving van elk land, in dit geval Italië, Litouwen, Spanje en Portugal.

  Beurzen en financiering

  De Arqus Talent Scholarship is een beurzenprogramma dat is ontworpen om talent op postdoctoraal niveau van over de hele wereld aan te trekken en te behouden.

  We zijn op zoek naar getalenteerde afgestudeerden en studenten die een master- of doctoraat willen volgen aan een van de partneruniversiteiten Arqus (Granada, Graz, Leipzig, Lyon 1, Maynooth, Minho, Padua, Vilnius en Wroclaw), inclusief verplichte mobiliteit bij een tweede Arqus partner.

  De beurs bestaat uit een verblijfsvergoeding van € 1.400,00 per maand om de kosten van levensonderhoud van de student te dekken, een ziektekostenverzekering en een materiaalvergoeding.

  Bovendien dekt de Arqus Talent Scholarship het collegegeld bij de toegang van de student tot de universiteit.

  De Arqus European University Alliance wil ook studenten met minder kansen in het kader van dit beurzenprogramma ondersteunen door een fonds voor speciale behoeften van 250€/maand ter beschikking te stellen.

  Er zal prioriteit worden gegeven aan vluchtelingen/asielzoekers, kansarme studenten en aanvragers met een bachelor- of masterdiploma dat niet is behaald aan de Arqus universiteit waar zij de master- of doctoraatsstudie zullen volgen of waar zij momenteel zijn ingeschreven.

  Toepassing & selectie

  • De eerste oproep, uitsluitend gericht op doctoraatsstudenten, is open van 31 maart 2023 tot 31 mei 2023 (23:59 CEST).
  • De tweede call, uitsluitend gericht op masterstudenten, staat open van 3 mei 2023 tot en met 3 juli 2023 (23:59 CEST).
  • De derde call, uitsluitend gericht op masterstudenten, staat open van 2 april 2024 tot en met 30 juni 2024 (23:59 CEST).

  Neem contact met ons op voor meer informatie over de beurs.

  Locaties

  • Granada

   Coordinating University Vice-Rectorate for Internationalization University of Granada (UGR) Avenida del Hospicio s/n , E-18071, Granada

  • Granada

   Vice-Rectorate for Internationalization Avda. del Hospicio, s/n C.P. , 18010, Granada

   • Braga

    Largo do Paço, 4704-553, Braga

    • Padua

     Projects and Mobility office Palazzo Anselmi, via Lungargine del Piovego, 1, 35131, Padua

     • Vilnius

      3 Universiteto St., LT-01513, Vilnius

      Vragen