Keystone logo
Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Invoering

Journalistiekcursussen worden in de staat Arizona aangeboden sinds 1931, toen president Ralph Swetman een publicist wilde. Hij had William D. Taylor in dienst als public relations en als de eerste journalistiekleraar in de geschiedenis van de instelling.

In 1936 begon CE "Chuck" Southern van de Engelse faculteit de eerste lessen journalistiek te geven. In 1946 trad George C. "Pappy" Yates toe tot de faculteit als voorzitter van de afdeling Speciale Diensten en gaf hij enkele journalistieke cursussen. De primaire rol van de journalistieklessen in de beginjaren was het leveren van talent om de studentenkrant en het jaarboek te produceren.

Ernest J. Hopkins, die wordt erkend als de grondlegger van het journalistiekprogramma, was in 1949 werkzaam als universitair hoofddocent journalistiek en werd het eerste faculteitslid met journalistiek in zijn titel. De afdeling Journalistiek werd opgericht met 10 aangeboden cursussen. De eerste klasse in radionieuws werd aangeboden in 1951 en een hoofdvak in radio-televisie verscheen in 1954, evenals de eerste klasse in nieuwsfotografie.

De State Press diende als laboratorium voor het rapporteren en redigeren van lessen. Afbeelding van de ASU Sahuaro, 1956.

In 1957 verliet de journalistiek de afdeling Engels en werden de radio-televisiecursussen uit het audiovisuele curriculum verwijderd om de afdeling Massacommunicatie te vormen. De nieuwe afdeling had een faculteit van drie en 31 majors; Marvin Alisky diende als hoofd. In 1958 werd de afdeling lid van de American Society of Journalism School Administrators.

In het begin deed de State Press, de campuskrant, dienst als laboratorium voor rapportage en redactie van lessen. De adviseur was lid van de faculteit, evenals de algemeen directeur van KAET-TV.

Van 2005 tot 2019 groeide het studentenbestand met meer dan 50 procent en de faculteit met meer dan 70 procent. Tot de figuren uit de nationale journalistiek die bij de faculteit kwamen, behoren Leonard Downie Jr., voormalig hoofdredacteur van The Washington Post; Sarah Cohen, voormalig gegevensredacteur voor The New York Times; Walter V. Robinson, voormalig redacteur van het beroemde Boston Globe "Spotlight" -team; en Pauline Arrillaga en Maud Beelman, respectievelijk voormalige redacteuren voor ondernemingen en onderzoeken, voor The Associated Press. In dezelfde periode groeide de diversiteit van de studentengroep tot bijna 40 procent en de diversiteit van de faculteit tot 30 procent.

Locaties

  • Phoenix

    North Central Avenue,555, 85004, Phoenix

    Vragen