Keystone logo
Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Invoering

AUTh werd opgericht in 1925 en is de grootste uitgebreide universiteit in Griekenland. De hoofdcampus ligt in het centrum van de stad Thessaloniki en heeft een oppervlakte van ongeveer 33,4 hectare. Het bestaat uit 10 faculteiten die bestaan uit 40 scholen en 1 Single-school faculteit. Sommige educatieve en administratieve voorzieningen bevinden zich buiten de campus, buiten de stad Thessaloniki, of zelfs in andere steden om praktische en operationele redenen. Ongeveer 88.283 studenten studeren aan AUTh, 77.198 in niet-gegradueerde programma's en 6.588 in postdoctorale programma's. Er zijn ook 3.952 op doctoraal niveau). Er zijn 1.682 docenten. Daarnaast zijn er 311 leden van de SLTP (Special Laboratory Teaching Personnels). Faculteitsleden worden ook bijgestaan door 144 leden van het STLP (Special Technical Laboratory Personnels). Het Administratiekantoor bestaat uit 278 vaste medewerkers en 256 medewerkers met een privaatrechtelijk contract voor onbepaalde tijd. Het grootste deel van het academisch personeel is opgeleid aan gerenommeerde universiteiten in Europa, de Verenigde Staten en zelfs Australië en Japan.

School voor Journalistiek en Massacommunicatie

De School voor Journalistiek en Massacommunicatie heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk gestaan in de top 50 Media/Communicatiescholen van Europa en is lid van de European Journalism Teaching Association (EJTA).

Sinds de oprichting in 1991 biedt SJMC voltijdse, vierjarige BA-opleidingen aan, zowel in journalistiek als in massacommunicatie. Het langetermijndoel van de schoolactiviteiten is om studenten theoretische en praktische opleiding in journalistiek te bieden, onderzoek in journalistiek en massacommunicatie te bevorderen en de rechten en verantwoordelijkheden van Griekse journalisten te handhaven. Het Engelstalige MA-programma bouwt voort op zijn 15-jarige ervaring in het opleiden van internationale studenten in zijn op maat gemaakte Engelstalige programma voor Erasmus-studenten. Bovenal is het gebaseerd op het 25-jarige succes van de school in het bevorderen van leren door middel van theorievorming, geavanceerde technische vaardigheden en professionele training, en weerspiegelt het zijn standvastige toewijding aan innovatie, uitmuntendheid, interdisciplinair onderwijs en internationale vooruitzichten.

Last but not least ontving het departement tweemaal de Jean Monnet-leerstoel voor European Public Diplomacy (2020) en European Integration Journalism (2016) voor het aanbieden van een coherent postdoctoraal onderwijsprogramma in Europese journalistiek.

Gelegen op 46 Egnatia Street, buiten de universiteitscampus, is de school gevestigd in een neoklassiek gebouw van zes verdiepingen in het centrum van de stad. De huidige studentenpopulatie van de school omvat bijna 700 studenten, 64 postdoctorale studenten en 57 PhD-kandidaten. Bovendien ontvangt de school elk jaar gemiddeld 15 Erasmus-studenten, terwijl ze tegelijkertijd tientallen mid-career professionals opleidt via een breed scala aan speciaal ontworpen programma's voor levenslang leren.

Campusfuncties

  Getuigenissen van studenten

  toelatingen

  Locaties

  • Thessaloniki

   Egnatia,46, 546 25, Thessaloniki

   Vragen