Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
American Film Institute

American Film Institute

American Film Institute

Invoering

De American Film Institute is Amerika's belofte om het erfgoed van de film te behouden, de kunstenaars en hun werk te eren en om de volgende generatie van vertellers te voeden. Als een non-profit educatieve arts organisatie, AFI geeft leiding in film en televisie en is gewijd aan initiatieven die het verleden, het heden en de toekomst van het bewegende beeld arts in te schakelen. De AFI Archief en AFI Catalogus van Feature Films het behoud van de erfenis van Amerika's cinematografische erfgoed voor toekomstige generaties, Bestaande uit zeldzame beelden uit de hele geschiedenis van het bewegend beeld en het samenstellen van een gezaghebbend verslag van de eerste 100 jaar van de Amerikaanse film.

AFI eert film en televisie kunstenaars en hun werk door het organiseren van een verscheidenheid van de jaarlijkse programma's en speciale evenementen, waaronder de AFI Life Achievement Award en AFI AWARDS. De AFI Life Achievement Award is de hoogste eer voor een carrière in film gebleven en toont de enorme kracht en de kunst van film. AFI AWARDS, het Instituut 21e eeuw film en televisie almanak, viert de meest opmerkelijke films en televisieprogramma's van het jaar en de creatieve teams achter hen in een niet-competitieve sfeer. AFI juicht filmmakers en filmliefhebbers zowel met film tentoonstellingen het hele jaar; AFI DOCS, Presenteert vijf dagen van de internationale documentaires en is het enige festival in de Verenigde Staten gewijd aan screenings en evenementen die het publiek, filmmakers en beleid leiders in Washington, DC aan te sluiten; de AFI Silver Theatre and Cultural Center biedt het hele jaar door programmering in de Washington, DC gebied; AFI FEST gepresenteerd door Audi, het Instituut showcase voor de beste festival films van het jaar en een kans voor meester filmmakers en opkomende kunstenaars om samen te komen met het publiek in het hart van Hollywood. AFI FEST is het enige festival in zijn statuur dat is gratis voor het publiek. AFI'S opmerkelijke 100 JAAR ... 100 FILMS lijsten herintroduceren klassieke Amerikaanse films om miljoenen filmliefhebbers over de hele wereld.

AFI onderwijst de volgende generatie van verhalenvertellers in de AFI Conservatory, Dat is consequent erkend als een van 's werelds top filmscholen. Het Conservatorium collaborative, hands-on productie-omgeving met een nadruk op het vertellen van verhalen heeft geprezen alumni waaronder Darren Aronofsky, Patty Jenkins, Janusz Kamiński, Heidi Levitt, Matthew Libatique, David Lynch, Terrence Malick, Wally Pfister, Robert Richardson, Ed Zwick en vele, veel meer. De AFI Conservatory biedt een tweejarige Master of Fine Arts graad in zes disciplines: Cinematografie, Wijzen, bewerken, produceren, Production Design en Screenwriting.

De prestigieuze Raad van Toezicht, onder voorzitterschap van Sir Howard Stringer, en de raad van bestuur, onder leiding van Bob Daly, samen met President en CEO Bob Gazzale, bestaat uit sleutelfiguren uit de entertainment, zakelijke en academische gemeenschappen die leiden AFI. Als een non-profit educatieve organisatie, baseert zich op de royale financiële steun van bewegend beeld kunst liefhebbers zoals jij ter financiering van haar programma's en initiatieven. Word AFI lid vandaag en uw rol te spelen in het behoud evenals het maken van de Amerikaanse filmgeschiedenis.

Locaties

  • Los Angeles

    American Film Institute 2021 North Western Avenue, CA 90027-1657, Los Angeles

Vragen