Keystone logo
American College Dublin Master of Fine Arts in uitvoering
American College Dublin

Master of Fine Arts in uitvoering

County Dublin, Ierland

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 7.500 / per year *

Op de campus

* EU-studenten; Niet-EU-studenten: € 10000 - voor een volledig academisch jaar.

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Overzicht

Dit programma biedt een student een geavanceerde introductie van de uitdagingen en mogelijkheden van het organiseren en presenteren van een openbare professionele uitvoering. Gebaseerd op de ontwikkeling van een substantiële live-uitvoering, biedt het programma ook supervisie over een overeengekomen proefschriftonderwerp en twee cursussen in management en marketing van het MBA-programma van de universiteit. De kern van het programma is het prestatieproject. Onder facultair toezicht moet de student een geschikte overweging, concertprestatie of ander goedgekeurd werk voor live optredens bedenken of identificeren, de ontwikkeling van het project (origineel of aangepast) begeleiden, zorgen voor de repetitie, regie en uitvoering van het stuk, en beheren, vermarkten en produceren van een opgenomen openbare uitvoering van het werk. De student kan betrokken zijn bij alle onderdelen van de voorstelling als muzikant, zanger, danser, schrijver, regisseur, acteur, technicus of anderen inschakelen om te helpen bij sommige of al deze aspecten. Alle aspecten van de productie, inclusief de besluitvorming bij het kiezen van het stuk, een literair kritische analyse van de inhoud van het programma en een kritische beoordeling van de uitvoering, zijn gedocumenteerd in een substantieel (10.000 woorden) proefschrift. De dissertatiemodule (9 studiepunten) en de evaluatie door het faculteitspanel van een van de opgenomen live uitvoeringen (21 studiepunten) vormen de basis voor de beoordeling van het project.

Cursusschema

Studenten bereiden het prestatieproject en het proefschrift voor in het najaar en het voorjaarssemester, waarbij de aflevering ervan plaatsvindt op een afgesproken tijdstip in de zomer, maar vóór de voltooiing van het academisch jaar uiterlijk. De twee geleerde lessen worden gevolgd in het najaar en de lente semesters, waarvan er één in elk van de semesters wordt afgelegd.

  • MFA570 Prestatieproject (21 studiepunten)
  • MFA571 Prestatieproject proefschrift (9 studiepunten)
  • MBA500 Leiderschap en management (of een goedgekeurd keuzevak uit het MBA-cursusaanbod of een goedgekeurd onafhankelijk studieonderwerp met een aanvullende vergoeding voor leiderschap en management in de podiumkunsten - 3 credits)
  • MBA502 Marketingmanagement (of een goedgekeurd keuzevak uit het MBA-cursusaanbod of een goedgekeurd onafhankelijk studieonderwerp met een aanvullende vergoeding voor marketing in de podiumkunsten - 3 credits)

Cursus benodigd heden

De toegang tot het programma wordt bepaald op basis van een interview, een auditie op het expertisegebied van de aanvrager en de indiening van een portfolio met werk waarin de ervaring en vaardigheden van de aanvrager worden getoond op het gebied waarop de aanvrager voorstelt te werken. Een undergraduate-diploma is niet vereist voor toegang tot het programma, hoewel een kan worden aangehaald in de applicatie-portfolio ter ondersteuning van de applicatie.

Carrière vaardigheden

Een afgestudeerde van het programma zal hebben aangetoond een superieur vermogen te creëren, beheren en leveren een substantiële professionele openbare uitvoering. Samen met de academische cursussen, zullen de vaardigheden ontwikkeld bij het maken van het prestatieproject en de dissertatieportfolio de afgestudeerde een beter begrip bieden van de praktische en artistieke vereisten voor het produceren van een substantiële live uitvoering. Deze vaardigheden en capaciteiten, samen met het proefschrift dat het beheersen ervan demonstreert, bieden een uitstekend platform voor de ontwikkeling van een carrière in de podiumkunstenindustrie en het onderwijs.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen