Keystone logo
AMD Akademie Mode & Design Duurzaamheid in de mode- en creatieve industrie (MA)
AMD Akademie Mode & Design

Duurzaamheid in de mode- en creatieve industrie (MA)

Berlin, Duitsland

18 Months

Engels, Duits

Full time

EUR 795 / per month *

Op de campus

* niet-EU toeslag: 70 €

Invoering

DUURZAAMHEID IN MANIER EN CREATIEVE INDUSTRIE (MA)

INTERNATIONAAL, IN HET ENGELS

DUURZAME ONTWERPSTRATEGIEËN - DUURZAME PRODUCTIE EN TEXTIEL - DUURZAME MARKETING EN ZAKEN - DUURZAME ONTWERPANTROPOLOGIE

Duurzaamheid in de mode- en creatieve industrie (MA)

Het ontwikkelen van duurzame ontwerpstrategieën en managementbenaderingen in de creatieve industrie - het masterprogramma Duurzaamheid in de mode en de creatieve industrie tracht "veranderaars" op te leiden die wijdverbreide veranderingen in de creatieve industrieën kunnen aanbrengen met een geïntegreerde, op duurzaamheid gerichte aanpak.

Dit unieke programma is bedoeld voor zowel creatieve ontwerpers als oplossingsgerichte managers, die bewust zijn van middelen en zich op een ecologisch, ethisch, sociaal en economisch duurzame manier willen positioneren.

Het masterprogramma omvat vier specialisatiegebieden: "Sustainable Design Strategies", "Sustainable Production and Textiles", "Sustainable Marketing and Business" en "Sustainable Design Anthropology". Onderzoek ontwikkelingen in ontwerp en trends die te maken hebben met de oorsprong van hulpbronnen en materialen en hoe ze worden gerecycled, leer concepten van duurzame productie en duurzame consumptie - en word een expert in milieu- en sociaal beheer.

Workshops, excursies en praktische projecten bevorderen de internationale samenwerking en zorgen voor een beter begrip van de branche.

'Wat maakt het uit?' Je wordt aangemoedigd om je eigen visies en ontwerpstrategieën te ontwikkelen en te implementeren om duurzame modellen te ontwikkelen.

CARRIERE VOORUITZICHTEN

Je verwerft de vaardigheden om bedrijven in de mode-, film-, muziek- en culturele industrie te helpen hun productportfolio's en organisaties te transformeren. Werk als duurzame ontwerper voor je eigen label, of werk als productmanager of MVO-manager in de textiel- en kledingindustrie en de creatieve industrie. Word een initiator van innovatie en ontwikkel nieuwe businessmodellen.

TOEGANGSVEREISTEN

  • BA-graad met 210 studiepunten (ECTS), min. 180 ECTS in een relevant veld
  • CV en motivatiebrief
  • Het selectieproces doorstaan
  • Engelse taalvaardigheid op niveau B2 van het gemeenschappelijk Europees referentiekader of gelijkwaardig

Accreditaties

Over de school

Vragen