Keystone logo
Alagoas State University of Health Sciences

Alagoas State University of Health Sciences

Alagoas State University of Health Sciences

Invoering

Opgericht in 1968, als de School of Medical Sciences van Alagoas (ECMAL), is de State University of Health Sciences van Alagoas (UNCISAL) een referentie op het gebied van onderwijs, onderzoek, uitbreiding en hulp aan de bevolking. UNCISAL biedt 10 cursussen voor hoger onderwijs, heeft een technische school en heeft acht assistentie- of ondersteuningseenheden.

De instelling is ontstaan uit een surplusklasse aan de Federale Universiteit van Alagoas (UFAL), met de oprichting van de medische cursus. In de jaren negentig werden bachelors in fysiotherapie, ergotherapie en logopedie gecreëerd. In 2006 verschenen cursussen technologie. In 2008 wordt de bachelordiploma verpleegkunde in het leven geroepen.

Momenteel heeft UNCISAL, naast de baccalaureaat-cursussen, cursussen voor hoger onderwijs in levensmiddelentechnologie, ziekenhuisbeheer, radiologie, veiligheid op het werk en systemen voor internet. De cursussen in technologie in systeemanalyse en -ontwikkeling, managementprocessen en biomedische systemen worden momenteel gedeactiveerd.

De universiteit is ook een referentie in het technisch onderwijs. De instelling heeft de Technical School of Health Professor Valéria Hora, de enige openbare instelling voor technisch onderwijs in Alagoas, die aanwezig is in de 102 gemeentes van de staat en kwalificatie biedt aan werknemers die in het Unified Health System (SUS) werken, door middel van convenanten.

Ter ondersteuning heeft de universiteit de Santa Mônica Maternity School (MESM), het Helvio Auto School Hospital (HEHA), het Portugal Ramalho School Hospital (HEPR), de Death Verification Service (SVO), het Laboratory Pathology and Medicine Center (CPML) , het Revalidatiecentrum III (CER III), de Ambulant voor Specialismen (AMBESP), het Diagnostisch en Beeldcentrum en het Psychosociaal Zorgcentrum (CAPs).

Locaties

  • Trapiche da Barra

    Rua Doutor Jorge de Lima,113, 57010-300, Trapiche da Barra

    Opleidingen

      Vragen