Keystone logo
Al-Quds University

Al-Quds University

Al-Quds University

Invoering

Al-Quds University , opgericht in 1984, is een Palestijnse universiteit en de enige universiteit ter wereld die bij een scheidingsmuur ligt. De hoofdcampus van de universiteit bevindt zich in Abu Dis met vier andere campussen in Jeruzalem, Sheikh Jarrah, Beit Hanina en Rammalh (al-Bireh). Al-Quds University biedt hoger onderwijs en gemeenschapsdiensten in het gebied van Jeruzalem, evenals de naburige steden, dorpen en vluchtelingenkampen op de Westelijke Jordaanoever.

Met meer dan 13.000 studenten heeft Al-Quds University een groot bereik met leden van over de hele Westelijke Jordaanoever, ook uit de districten Bethlehem, Hebron, Jenin, Jericho, Nablus, Ramallah, Tulkarem en Qalqilia. Met vijftien academische faculteiten, waaronder kunst, geneeskunde, tandheelkunde, rechten, koran en islamitische studies en techniek, heeft Al-Quds University een enorme academische diversiteit en biedt voor elk wat wils.

Al-Quds University is een centrum van creativiteit en biedt een levendige leeromgeving door een uitwisseling van ideeën en vrijheid van meningsuiting aan te moedigen, evenals toonaangevend innovatief onderzoek. Dit zorgt voor het hoogste niveau van onderwijs voor onze studenten, en moedigt hen aan om actieve, betrokken burgers te zijn, die open en coöperatief zijn, evenals goed geïnformeerd en geïnteresseerd in wereldculturen.

Om in de voorhoede van de academische wereld te blijven, heeft Al-Quds University internationale partnerschappen met Amerikaanse en Europese universiteiten. Het is ook aangesloten bij meer dan 30 instituten en houdt zich bezig met innovatief onderzoek over de hele wereld.

Locaties

  • Abu Dis

    Abu Dis, Staat Palestina

    Vragen