Keystone logo
Agricultural University Of Athens

Agricultural University Of Athens

Agricultural University Of Athens

Invoering

De Agricultural University Of Athens (AUA) biedt undergraduate en postdoctorale onderwijs en onderzoek op hoog niveau in de landbouwwetenschappen, en haar visie is om onderwijs- en onderzoeksexcellentie te bereiken om een dynamische positie in de internationale academische omgeving in te nemen.

Trouw aan haar traditionele rol om te reageren op de productieve en ontwikkelingsbehoeften van de Griekse economie en samenleving, komt de AUA tussenbeide en ontwikkelt ze zich in lijn met de ontwikkeling en oriëntatie van modern onderwijs en wetenschap. Bovendien staat het continu in contact met de samenleving om voorstellen te doen en oplossingen te bieden voor problemen die zich voordoen binnen de Agri-Nutrition sector.

De Agricultural University Of Athens (AUA) is de derde oudste universiteit van Griekenland, na de Universiteit van Athene en de Nationale Technische Universiteit van Athene ( Metsovio ).

Het werd in 1920 bij wet opgericht (wet 1844/1920) als een onafhankelijk instituut voor hoger onderwijs met een universitaire status onder de naam van de hoogste landbouwschool van Athene (HASA).

In 1989 werd de HASA omgedoopt tot de Agricultural University Of Athens en georganiseerd in zeven onafhankelijke academische afdelingen (presidentieel decreet 377/1989) en hoewel de Griekse titel in 1995 werd gewijzigd (presidentieel decreet 226/1995), bleef de Engelse (AUA) bestaan ongewijzigd.

Volgens artikel 1 van het huishoudelijk reglement van de AUA: “De AUA biedt onderwijs op zowel undergraduate als postdoctoraal niveau en omvat alle sectoren van de landbouwactiviteit. De onderwijsprogramma 's , die theoretisch onderwijs combineren met laboratoriumoefeningen en praktische training, zijn gebaseerd op empirische ervaring en houden nauw verband met de problemen en perspectieven van de Griekse landbouw. De AUA- programma's zijn erop gericht haar afgestudeerden toe te rusten voor hun rol als bekwame landbouwkundigen / landbouwkundigen, die de boer instructie en ondersteuning kunnen geven , kunnen deelnemen aan de planning van de landbouwontwikkeling van het land en door hun onderzoek kunnen bijdragen aan de oplossing van problemen binnen de landbouwsector en het beheer van natuurlijke hulpbronnen voor de productie van landbouwproducten. De AUA dient als een centrum van fundamenteel en toegepast onderzoek, gericht op de ontwikkeling van landbouwwetenschap en de zelfredzaamheid van de Griekse landbouw ten behoeve van de landbouwbevolking en de Griekse bevolking ”.

Volgens presidentieel besluit 80/2013 werden binnen de universiteit twee scholen opgericht, waarin de vorige zeven afdelingen waren opgenomen: de school voor landbouwproductie, infrastructuur en milieu en de school voor voedsel, biotechnologie en ontwikkeling.

Locaties

 • Athens

  Iera Odos,75, 118 55, Athens

  • Athens

   Iera Odos,75, 118 55, Athens

   Opleidingen

   Vragen