Keystone logo
AFDA

AFDA

AFDA

Invoering

De geschiedenis

AFDA werd in 1994 opgericht door Garth Holmes, Bata Passchier en Deon Opperman.

Vanaf het vroege begin van 6 studenten, een gehuurde videorecorder en een kapotte tv, is het tegenwoordig een van de toonaangevende instellingen in zijn soort in de wereld geworden. AFDA heeft meer dan 1200 studenten, een vaste staf van meer dan 150 academici en bestuurders en 5 volledig uitgeruste campussen in Johannesburg, Kaapstad, Durban, Port Elizabeth en Botswana. Het heeft een aantal van de beste filmmakers en acteurs in Zuid-Afrika van vandaag voortgebracht en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een duurzame lokale entertainmentindustrie.

Het algemene doel

Een relevante onderwijsinstelling ontwikkelen die bijdraagt aan de opbouw van Afrikaanse naties en alle belanghebbenden beloont door een stimulerende, rigoureuze en wereldwijd geïntegreerde leerervaring te bieden die studenten in staat stelt productieve, innovatieve vaardigheden te verwerven, waardoor afgestudeerde leerlingen duurzame creatieve industrieën kunnen laten groeien.

De educatieve belofte

Studenten de conceptuele, perceptuele en concrete vaardigheden bieden die hen in staat zullen stellen om betekenisvolle verhalende concepten en menselijk gedrag te ontwikkelen die relevant zijn voor doelgroepen en om deze verhalen waarheidsgetrouw en nauwkeurig over te brengen door het juiste gebruik van medium en esthetische vorm en de tewerkstelling van middelen om de voltooide productie nauwkeurig en economisch te produceren en te verkopen.

AFDA educatieve doelstellingen

 1. Conceptuele, perceptuele en concrete vaardigheden aanreiken waarmee studenten zinvolle verhalende concepten kunnen bedenken en begrijpen waarom deze relevant kunnen zijn en de impact die ze kunnen hebben op doelgroepen en de samenleving in het algemeen.
 2. Begrijpen waarom menselijk gedrag en cultuur de middelen zijn waarmee verhalen worden belichaamd en emotioneel relevant worden gemaakt voor doelgroepen.
 3. Begrijpen hoe hun gekozen uitdrukkingsmiddel kan worden beschouwd en gebruikt om hun verhaal waarheidsgetrouw en nauwkeurig weer te geven.
 4. Begrijpen hoe esthetische elementen kunnen worden gebruikt om de juiste vorm van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt vast te stellen en te produceren.
 5. Begrijpen hoe middelen moeten worden gepland en ingezet om op economische wijze een product te produceren en te verkopen om een rendement op de investering te behalen.

Waarom AFDA ?

 1. AFDA is het nr. 1 film-, tv- en performanceschool op het continent
 2. AFDA is een volledig geaccrediteerde instelling met 20 jaar ervaring in het tertiaire onderwijslandschap
 3. AFDA is een internationaal erkende instelling en is een volwaardig lid van CILECT - een internationale organisatie die meer dan 170 film- en tv-scholen vertegenwoordigt, waaronder USC (LA) en UCLA (LA), TISCH (NY), Columbia (Chicago), La femis (Parijs ), GVIK (Rusland) om er maar een paar te noemen
 4. AFDA Alumni zijn bekroonde vakmensen en hebben een netwerk. Ze blijven een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de lokale entertainmentindustrie.
 5. AFDA is een met een Academy Award bekroonde instelling en de eerste en enige Afrikaanse filmschool die in 2006 de prijs voor de filmacademie voor beste buitenlandse studenten won en in 2013 tweede werd als finalist
 6. AFDA heeft een aantal van de beste academici en beoefenaars van Zuid-Afrika in dienst.
 7. AFDA heeft een uniek leersysteem dat studenten authentieke niet-gegradueerde en postdoctorale leeromgevingen biedt die relevant zijn voor beroepsmogelijkheden in binnen- en buitenland.
 8. AFDA studenten worden opgeleid om commercieel levensvatbare entertainmentproducten te produceren voor een lokaal publiek en niche online wereldwijde markten
 9. AFDA biedt studenten een echte kans om hun aanleg te ontdekken om hun passie te ontdekken en hun succesvolle beroepstraject uit te breiden
 10. Het AFDA -leerproces stimuleert en beloont innovatie, leiderschap en ondernemerschap.

AFDA is een van de toonaangevende resultaatgerichte filmscholen ter wereld

AFDA afgestudeerden wordt geleerd om inheemse producten en grondstoffen voor de lokale en internationale markt te conceptualiseren, te creëren en te ontwikkelen

In de loop van een rijke ondernemersgeschiedenis die teruggaat tot 1994, heeft AFDA een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende instellingen in zijn soort in de wereld van vandaag. Hoewel onze staat van dienst voor zich spreekt, hernieuwen we voortdurend onze toewijding om een omgeving te faciliteren die menselijk en intellectueel eigendom van hoge kwaliteit ontwikkelt met de relevante vaardigheden om de ontberingen van een snelgroeiende en steeds veranderende entertainmentindustrie het hoofd te bieden.

Op onze volledig uitgeruste campussen in Johannesburg, Kaapstad, Durban, Port Elizabeth en Botswana leiden we afgestudeerden op om bij te dragen aan een van de grootste groei-industrieën ter wereld: entertainment. In de geglobaliseerde economie is culturele uitwisseling een waardevolle valuta. Afgestudeerden van AFDA leren inheemse producten en grondstoffen voor de lokale en internationale markt te conceptualiseren, te creëren en te ontwikkelen.

Onze studenten worden niet alleen opgeleid om winstgevende en duurzame carrières in deze markt op te bouwen, maar worden ook aangemoedigd om zichzelf te ontwikkelen als werkgevers - de culturele ondernemers van de toekomst. Onze alumni hebben hun industrie nieuw leven ingeblazen met de kwaliteit van hun intellectuele eigendom, vaardigheden en talent. Meer dan 90% van onze Honours-alumni werkt en werkt in het door hen gekozen vakgebied.

AFDA films worden tentoongesteld op tal van internationale festivals en zijn wereldwijd uitgezonden, waarbij ze vele prestigieuze prijzen hebben gewonnen, waaronder de winnaar van de Student Academy Award en finalist van het festival van Cannes in 2006 en een SAFTA (South African Film and Television Award) in 2007. AFDA is volwaardig lid van CILECT, de internationale vereniging van erkende film- en televisiescholen.

AFDA behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen aan te brengen of informatie of cursusaanbiedingen in te trekken. Waar mogelijk zal AFDA zich inspannen om alle personen en/of organisaties die hierdoor worden getroffen op de hoogte te stellen.

Ben jij #Madefor AFDA ?

Hoewel AFDA een uniek instituut is, richt het zich op en faciliteert het meerdere intelligenties. Als we verwijzen naar de meervoudige intelligentietests van Gardner, komt AFDA 's diverse keuzevakken/disciplines tegemoet aan al deze intelligenties. Wie ben je?

Wat maakt AFDA uniek?

AFDA biedt een leersysteem dat gebruikmaakt van een divers aantal leerstrategieën en -methodologieën, waaronder stilzwijgend leren, leren door benadering, samenwerkend leren, steigerleren en leren door socialisatie.

Het leer- en beoordelingssysteem AFDA komt tegemoet aan wat Howard Gardner verfijnde als 'meervoudige intelligentie'. Deze diverse intelligenties zijn:

 • Visueel-Ruimtelijk
 • Lichamelijk-kinesthetisch
 • Muzikaal
 • Interpersoonlijk
 • Intrapersoonlijk
 • Taalkundig
 • Logisch wiskundig

De creatieve industrieën hebben diverse specialisaties (intelligenties) nodig die in staat zijn om op een economisch haalbare manier samen te werken om hoge productiestandaarden te bereiken.

AFDA studenten krijgen de kans om hun aanleg en bij uitbreiding hun carrièrepad te verkennen en te ontdekken.

AFDA maakt gebruik van een lerend systeem dat is ontworpen om de kansen en uitdagingen van de kenniseconomie en de toekomst aan te pakken. Het is een marktgerelateerd leersysteem dat zich richt op het publiek en de doelmarkt.

We bieden een op resultaten gebaseerd leersysteem dat een hands-on-benadering vereist, gericht op leiderschap, creativiteit, innovatie en ondernemerschap. Dit bootst de branche na en vindt plaats in een authentieke leeromgeving.

AFDA richt zich op de doelen van de leerling.

AFDA studenten schrijven geen traditionele examens. Studenten worden beoordeeld op individuele basis en in team-/groepsgericht onderzoek. Een toepassing van theorie en onderzoek bij het maken en tentoonstellen van amusementsinhoud of bij de ontwikkeling en het genereren van inkomsten met ondernemende bedrijven en ontwrichtende technologieën is de belangrijkste beoordeling bij AFDA .

AFDAHet leerproces van het bedrijf is zeer effectief en creëert een netwerk van bekwame afgestudeerden die in staat zijn om carrière te maken in de entertainment-, media- en andere creatieve industrieën.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Locaties

 • Johannesburg

  41 Frost Avenue, Auckland Park 2092 Johannesburg, South Africa, , Johannesburg

 • Cape Town

  18 Lower Scott Road, Observatory 7925 Cape Town, South Africa, , Cape Town

  • Durban

   2a Highdale Road, Glen Anil 4051 Durban, South Africa, , Durban

   • Port Elizabeth

    Gqeberha, 28 Bird Street, Central 6006, , Port Elizabeth

    Vragen