Keystone logo
Accademia Riaci

Accademia Riaci

Accademia Riaci

Invoering

Over Accademia Riaci

"Ik zeg het altijd tegen mijn studenten: binnen ons allemaal, op de meest geschikte manier, verbergt een klein, magisch artistiek potentieel zich geduldig om ontdekt te worden."

"De taak van leraren is om die magie binnen de studenten wakker te maken en hen te begeleiden om naar de ware kunst en het talent te zoeken en ze de vreugde van het leren te leren. Dus de docenten zijn niet alleen om de technische knowhow te onderwijzen, maar ook om ieders verbeelding, fantasie en cultuur te koesteren om de ware kunst en het talent te zoeken. " Accademia Riaci Erevoorzitter, Raymond Riaci.

Onze geschiedenis

Het erfgoed van het traditionele vakmanschap en de kunst die bloeide in Toscane, vooral in Florence, vierde de glorie van het Renaissance-tijdperk als het ware juweel van de kunst. Workshops en studio's van de ambachtslieden waren de belangrijkste drijvende kracht achter de productieactiviteiten van de stad die Florence echt tot bloei hebben gebracht als de artistieke hoofdstad van Italië in die tijd, en zij hebben samen met de kooplieden glorie en groot fortuin bereikt.

Talrijke prachtige artistieke voorwerpen werden gecreëerd voor doopvaders in de ambachtsstudio's, vaak die van goudsmeden. Een goed voorbeeld is Maestro Benvenuto Cellini, die zijn superieure beeldhouwtechnieken onderwees voor het maken van een naaktbeeld uit marmer aan zijn leerlingen in een studio ergens. Tegenwoordig worden deze in opdracht gemaakte kunstwerken die door de geliefde Maestro zijn uitgevoerd, eeuwenlang bewaard als een waar kunstwerk. Deze erfenis van de heilzame en speciale tradities van het vakmanschap, zoals de productie van goud en juwelen, beeldhouwwerk en schilderkunst, was, gelukkig, levendig geërfd gedurende vele eeuwen in Florence en in de hele regio Toscane.

Toen Maestro Raymond Riaci in 1983 de studio stichtte, had hij een sterke visie om een ​​school te creëren die niet alleen zijn technieken maar ook verlichte jonge kunstenaars met de levendige geest en sfeer van de Renaissance onderwees om zijn levenslange missie als Maestro te vervullen. Zo ontstond Accademia Riaci: een schatkist met traditionele kunst en onvervangbare technieken. Het onderwijs bevat stiekem technieken die onbekend zijn bij een andere school, en de Accademia Riaci streeft ernaar om de fantasie en fantasie bij elke individuele student te koesteren en te ontwikkelen.

Begonnen als een kleine kunststudio, heeft vandaag dezelfde gepassioneerde missie niet alleen een enkele maestro verlicht, maar ook een spectaculair team van leraren die de beste Italiaanse kunstenaars in Florence vertegenwoordigen, met behoud van de visie van de oprichter en erevoorzitter van traditie en geest, uitgedrukt in het citaat . Het lichaam van onze student is vertegenwoordigd in meer dan 50 landen over de hele wereld, met hun kunst op het gebied van design, kunstnijverheid, schone kunsten, Italiaanse taal en Italiaanse culinaire kunsten, nooit nalaten hen te inspireren.

Onderwijsmethode en filosofie

Missie - "Leef het verleden, creëer de toekomst"

Het uiteindelijke doel van het onderwijs van Accademia Riaci is niet alleen gericht op het aanleren van traditionele technieken en stijlen, maar is bedoeld om studenten te begeleiden bij het ontwikkelen van hun eigen artistieke gevoeligheid, creativiteit en het realiseren van hun volledige potentieel.

Van de traditionele tot de ultramoderne technieken

Studenten kunnen kiezen om te leren van verschillende gebieden van kunst en traditionele kunsten aangeboden op de academie. In tegenstelling tot de recente trends in massaproductie gelooft Accademia Riaci eerder in hoge kwaliteit dan in kwantiteit. Daarom worden ontwerpen en technieken van traditionele en klassieke kunst tot de meest geavanceerde ontwerpen en technieken bestudeerd en verworven door middel van vele uren praktische hands-on training in hun belangrijkste keuze. Studenten zullen worden gevoed om hun verbeelding en fantasieën te ontwikkelen - de meest gewaardeerde elementen van een kunstenaar. Hoogleraren moedigen elke student aan om de originaliteit van elke student te inspireren en te ontwikkelen, niet alleen door het lesgeven, maar ook door hen te helpen het "speciale iets" van elke leerkunstenaar te herontdekken.

Kleine Classe-formaten

Onderzoek toont aan dat studenten die in kleine groepen werken, meestal meer leren en meer tevreden lijken over hun lessen. Lagere klassen zijn gekoppeld aan positieve onderwijsvoordelen, zoals betere testscores, minder uitval en hogere graduatietarieven. Daarom zijn de lessen van Accademia Riaci georganiseerd in een kleine groep studenten.

Op maat gemaakte instructie

Net als hoe Leonardo Da Vinci zijn assistenten onderwees, worden de lessen in nauwe relatie met elke student gegeven, in overeenstemming met hun vaardigheden en persoonlijkheid, wat zowel beginners als ervaren professionals uitdaagt.

Accademia Riaci School Group

De Accademia Riaci School Group bestaat uit drie scholen: Accademia Riaci, FCAS en ABC de 'Conti.

Elke school biedt cursussen aan in verschillende disciplines:

  • Accademia Riaci: Kunsten, Ambachten
  • FCAS: Culinary Arts-cursussen
  • ABC de 'Conti: Italiaanse taalcursussen

Locaties

  • Florence

    Via de' Conti 4 - 50123 Florence Italy, 50123, Florence

    Vragen