Keystone logo
Accademia Italiana

Accademia Italiana

Accademia Italiana

Invoering

Accademia Italiana , opgericht in 1984, met vestigingen in Florence en Rome, is een van de meest prestigieuze instellingen op universitair niveau voor mode, design en fotografie.

Degenen die ons instituut benaderen, worden altijd gemotiveerd door veel energie en door de wens om hun eigen creatieve capaciteiten te sturen en te benutten.

Hier bij Accademia Italiana zoeken ze naar de beste plek om hun creatieve potentieel te ontwikkelen. Hier vinden ze de perfecte setting voor professionele groei en specialisatie in de verschillende ontwerp-, artistieke en taalkundige gebieden.

Na voltooiing van de studieperiode is elke student klaar om een professionele carrière te beginnen.

De duizenden studenten die Accademia Italiana hebben doorlopen, vanaf het begin tot vandaag, en de honderden professionals die in de loop der jaren in contact zijn gekomen met ons instituut, hebben een constante stroom van ideeën gecreëerd die een continue stroom van vitaliteit, beweging creëren , en kracht.

Accademia Italiana gaat vol van deze energie de toekomst in en presenteert zichzelf vandaag als een van de meest gekwalificeerde instituten voor artistieke, professionele en taalkundige opleiding.

Vandaag de dag komt de bijzondere kwaliteit van de accademia meer dan ooit naar voren in onze bijzondere omgangsvormen met de verschillende disciplines. In onze academische programma's hebben we altijd geprobeerd het verleden te combineren met de toekomst, de historische tradities, met de snelle evolutie van nieuwe technologieën.

Onze klas- en laboratoriumervaring is ontworpen om studenten real-world contacten en real-world, hands-on, praktische ervaring te geven. Onze banden met de werkende wereld stellen onze studenten in staat om hun kennis op een tastbare manier te verifiëren.

Ondergedompeld in een internationale omgeving ontwikkelen de studenten het vermogen om de verschillende culturen het hoofd te bieden, hun horizon te verrijken en te verbreden, in het besef dat ze in de toekomst zullen leven in een mondiale samenleving, de enige mogelijke in de wereld van morgen, en het is in deze realiteit dat zij zullen hun eigen creatieve, professionele en culturele bijdrage kunnen leveren.

Open dagen <span translate="no">Accademia Italiana</span>

Ontdek onze programma's en maak kennis met onze faculteit

Statistieken

 • Internationale studenten:

  50%

 • 0
 • Verhouding student tot faculteit:

  8 naar 1

Campusfuncties

Campus Florence

Het hoofdkantoor van Accademia Italiana bevindt zich in Florence, op Piazza Pitti 15, in het prestigieuze Temple Leader-gebouw in het hart van de historische wijk van Florence. Het gebouw wordt beschermd door de Commissie voor Schone Kunsten vanwege zijn historisch belang en vanwege de fresco's van mythologische en allegorische onderwerpen die de binnenkamers sieren (Venus op de strijdwagen, het bevrijde Jeruzalem, Bacchus, de Drie Gratiën en andere).

De school beslaat drie verdiepingen die worden gebruikt voor leslokalen, ontwerplokalen, computerlokalen, materiaalarchieven en een bibliotheek. Op de bovenste verdieping bevindt zich een grote aula, in een loggia met panoramisch uitzicht op Piazza Pitti. Het gebouw heeft twee terrassen, waarvan één op de vierde verdieping met een schilderachtig uitzicht op de Florentijnse daken.

De Workshopruimte bevindt zich in het historische Palazzo Bargagli aan Lungarno Delle Grazie 22. Het gebouw is een paar jaar geleden volledig gerestaureerd.

Op de begane grond is er een ruimte voor fotoshoots die wordt gebruikt door de fotografiestudenten, terwijl op de bovenste verdieping workshops zijn voor naaien, patroon maken en breiwerk voor modeontwerp, modelbouw voor studenten interieur en productontwerp, en een kunststudio, ontwerpworkshop en donkere kamer voor de kunst- en fotografiecursussen.

De werkplaatsen hebben twee terrassen die een 360° uitzicht over Florence bieden. Beide gebouwen hebben volledige wifi-dekking.

Campus Rome

Vanaf juli 2023 opende Accademia Italiana de deuren van haar nieuwe hoofdkantoor in Rome. De nieuwe Campus bevindt zich in de voormalige spoorweggebruiken van Rome aan de Via Dello Scalo San Lorenzo 10, een gebouwencomplex uit 1925 van de architect Angiolo Mazzoni del Grande. De herontwikkeling van deze ruimtes is uitgevoerd dankzij de samenwerking tussen de Nederlandse keten The Social Hub en Accademia Italiana , met als doel de eerste campus gewijd aan design in Italië te huisvesten.

Het nieuwe hoofdkantoor biedt 2.000 vierkante meter aan klaslokalen, werkplaatsen en ruimtes voor studie en experimenten; het interieurproject werd gerealiseerd dankzij het mede-ontwerp van de ruimtes met de studenten Design van Accademia Italiana , die met hun eigen handen de ruimtes hebben getekend waarin ze in de eerste persoon zullen leven. Het gebouw is ontworpen volgens groene criteria die de efficiëntie maximaliseren en het energieverbruik van de campus beperken en heeft de BREEAM-certificering verkregen (Building Research Establishment Environmental Assessment Method of "methodology of Environmental Assessment of Buildings"), een van de meest erkende en wijdverspreid in de wereld om het niveau van duurzaamheid en prestaties van gebouwen te meten.

De school is verdeeld over twee verdiepingen en wordt gebruikt als theoretische klaslokalen, werkplaatsen, computerlokalen en een bibliobistrot die de functies van eetruimte en bibliotheek combineert. Het instituut beschikt ook over een collegezaal op de eerste verdieping en een open ruimte gewijd aan het organiseren van evenementen, tentoonstellingen en conferenties over toegepaste kunst, in volledige synergie met de stad en het grondgebied. Op de bovenste verdieping bevinden zich de stoffenwinkel, de materioteca en de ruimtes gewijd aan creatieve workshops.

Naast het gebouw waarin Accademia Italiana is gehuisvest, bestrijkt het project van The Social Hub een groot gebied dat volledig is gerenoveerd om plaats te bieden aan een openbaar park van meer dan een hectare waarin een hotel zal komen met woningen voor studenten, gemeenschappelijke ruimtes die openstaan voor de gemeenschap, sport- en coworkingruimtes, vergader- en evenementenruimtes, restaurants, bars en nog veel meer.

Huisvestingsdienst

De Accademia Italiana biedt haar studenten een gratis huisvestingsdienst aan die studenten in contact brengt met de verhuurders van appartementen gelegen in de centrale gebieden van Florence en Rome.

De appartementen, gedeeld met andere studenten van de school, zijn compleet ingericht en voorzien van wifi, een wasmachine en een televisie.

De gemiddelde prijs van een eenpersoonskamer ligt rond de 500-600 euro per maand plus nutsvoorzieningen, en een tweepersoonskamer (gedeeld met een huisgenoot) rond de 400-450 euro per maand plus nutsvoorzieningen. Voor een studio of tweekamerappartement varieert de prijs van 750 tot 950 euro per maand plus nutsvoorzieningen.

Het personeel van de school bezoekt de appartementen voordat ze de kamers beschikbaar stellen aan de studenten, om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren.

Deze informatiedienst wordt gratis aangeboden door de school, die de studenten in direct contact brengt met de verhuurders of eigenaren van de appartementen. Alle economische afspraken, inclusief de betalingswijzen, worden bepaald door de verhuurders.

Als de school namens de student woonruimte reserveert en de student besluit de reservering te annuleren, zal de verhuurder de volledige aanbetaling inhouden die de student tijdens de reserveringsfase heeft verzonden.

Er zijn kamers beschikbaar van september tot en met mei (voor studenten van de bacheloropleidingen en professionele opleidingen) en van oktober tot en met mei (voor studenten van de masteropleidingen). Studenten die zijn ingeschreven voor programma's die in januari in Florence beginnen, kunnen huisvesting reserveren voor slechts één semester (januari tot mei).

Het wijzigen van huisvesting gedurende het studiejaar is niet toegestaan en heeft tot gevolg dat de borg verloren gaat.

Studenten die aan het eind van het eerste jaar van woonruimte willen veranderen, moeten zelf op zoek gaan naar een nieuwe woonruimte.

  Beurzen en financiering

  HoeveelheidDeadline voor aanmelding
  Early Bird promotion600 EURFebruary 29, 2024

  toelatingen

  De aanvraagprocedure hangt af van het programma dat je kiest.

  Aanmelding voor een masteropleiding vereist een analyse van je studie- en werkachtergrond (bachelordiploma, transcripties, cv, presentatiebrief) door ons Admission Office en een online interview met onze academische staf.

  Kandidaten voor bacheloropleidingen moeten een toelatingsexamen afleggen dat bestaat uit de presentatie van een klein portfolio en een toelatingsgesprek.

  Als algemene vereiste voor alle programma's op universitair niveau in Italië, moeten aanvragers ten minste 12 jaar onderwijs hebben gevolgd en over de vereiste academische kwalificaties beschikken om zich in te schrijven voor een universiteit in hun land van herkomst.

  Er zijn geen vereisten voor toelating tot het Foundation Year-programma, professionele cursussen of zomercursussen. Studenten kunnen rechtstreeks solliciteren via de Accademia Italiana -website door het aanvraagformulier, een kopie van een geldig identiteitsbewijs (paspoort voor internationale studenten buiten de EU), een CV (cv) en een presentatiebrief, het laatst behaalde diploma en cijferlijsten op te sturen.

  Visum vereisten

  Internationale studenten in Italië hebben mogelijk een studentenvisum nodig om langere programma's te volgen, zoals het basisjaar, bachelor- en masterdiploma's.

  Het Admission Office van Accademia Italiana helpt ingeschreven studenten bij het beheren van hun visumaanvraagproces via het speciale Universitaly-webportaal.

  Accademia Italiana heeft een overeenkomst gesloten met het CIMEA (Informatiecentrum voor academische mobiliteit en gelijkwaardigheid) om zijn kandidaten te helpen bij het verkrijgen van de nodige documenten om van toepassing te zijn op zijn officiële opleidingen waarvoor een verklaring van vergelijkbaarheid en verificatie vereist is.

  Locaties

  • Florence

   Piazza Pitti 15, 50125, Florence

  • Rome

   Piazza Della Radio 46, 00146, Rome

  Vragen