Keystone logo
Academy of Performing Arts in Prague (AMU) Master in regie film en digitale media
Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Master in regie film en digitale media

Prague 1, Tsjechië

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

16 Sep 2024

CZK 498.000 / per year *

Op de campus

* kosten kunnen aan verandering onderhevig zijn

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Directing Cinema and Digital Media, opgericht in 2008, is een driejarige vervolgmasteropleiding voor afgestudeerde studenten die al een BA-graad in Cinema of een ander vakgebied hebben behaald.

De studenten worden geselecteerd voor het programma op basis van de evaluatie van hun talenten en het benodigde vaardigheidsniveau. Het bewust lage aantal studenten garandeert een persoonlijke benadering van elke student.

Het programma is gebaseerd op het systeem van door mentoren geleide workshops die kleine groepen studenten (zes of minder) intensieve praktische begeleiding bieden bij het omzetten van een creatief idee in een volledig gerealiseerde korte film. Het collegegeld omvat ten minste één korte filmproductie in elk semester (jaar één en twee) en eindfilm (jaar drie), met behulp van zowel digitale (HDV, HDSLR en andere) als analoge (16 en 35 mm) technologie, op locatie en in de eigen studio van de school.

Daarnaast krijgen de studenten een aantal verplichte en keuzevakken die hen de nodige theoretische en praktische hulpmiddelen bieden die verband houden met het werk van de professionele filmmaker.

Docenten en mentoren in het programma zijn onder meer fulltime docenten van de elf diploma-verlenende afdelingen van FAMU, evenals andere kunstenaars, academici en filmprofessionals als parttime faculteit. Het programma wordt aangevuld met extra keuzevakken, workshops en modules - korte intensieve cursussen gegeven door professionele gastartiesten, theoretici en gastprofessoren.

toelatingen

Voorzieningen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • Master Communicatiewetenschappen: Digitale Media en Maatschappij (Leuven)
    • Leuven, België
  • Digital Media Design MSc (Online leren)
    • Online
  • Master of Arts in nieuwe mediajournalistiek - online
    • Winter Park, Verenigde Staten