Keystone logo
© ©AMU Academy of Performing Arts
Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Invoering

Presteren

Onderwijzen

Genieten

Academy of Performing Arts in Prague (AMU) is de grootste kunstacademie in Tsjechië. Dankzij de brede reikwijdte, variërend van theater, muziek en dans tot tv- en filmproductie, wordt AMU beschouwd als een diverse en koesterende ruimte voor jonge artiesten om al hun talenten te ontdekken, te beheersen en verder te ontwikkelen. Studenten proberen hun specifieke vaardigheden te verfijnen onder begeleiding van actieve professionals uit de Tsjechische culturele en intellectuele scene, vooraanstaande filmmakers, theaterregisseurs en podiumartiesten, muzikale virtuozen en meesterdansers met de nadruk op een unieke individuele benadering.

Het inherent internationale karakter en de openheid van AMU bevorderen de wederzijds verrijkende uitwisseling van creatieve en educatieve ervaringen en ideeën en helpen bij het onderhouden en ontwikkelen van het portfolio van vreemde taalprogramma's bij AMU. We bieden internationale studenten veel bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's, evenals korte cursussen en verblijven. AMU is betrokken bij vele internationale professionele netwerken en creatieve en onderzoeksprojecten en is lid van vele internationale beroepsverenigingen. Het werkt samen met grote kunstacademies in Europa als onderdeel van gedeelde projecten.

Onze doelen zijn onder meer het helpen van internationale studenten om te integreren in het leven bij AMU, het opbouwen van een open en vriendelijke internationale omgeving en het consequent verbeteren van de studieomstandigheden voor internationale studenten in ons land.

De universiteit is verdeeld in 3 onafhankelijke afdelingen - elk gespecialiseerd in zijn eigen soort artistieke inspanning: theaterfaculteit (DAMU), film- en tv-school (FAMU), muziek- en dansfaculteit (HAMU). Elke afdeling biedt geaccrediteerde studieprogramma's in het Engels, maar ook korte individuele stages, uitwisselingsprogramma's, gespecialiseerde cursussen en mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

  1. Theaterfaculteit (DAMU) is een moderne kunstacademie gericht op het opleiden van artistieke persoonlijkheden die kennis van theatrale procedures en stijlen weten te combineren met de moed om creatieve experimenten aan te gaan. DAMU biedt studies aan op alle gebieden van theaterproductie: acteren, regisseren, dramaturgie, scenografie, theorie en kritiek, theaterproductie, auteurswerk en drama-educatie, zowel op het gebied van dramatisch theater als op het gebied van bedacht en objecttheater.
  2. Film and TV School (FAMU) is een van de toonaangevende filmscholen in Europa en de bakermat van veel van de meest geprezen Tsjechische filmmakers. De films van haar studenten worden elk jaar bekroond met tientallen prijzen op filmfestivals over de hele wereld. FAMU's studieprogramma's combineren zowel praktische als theoretische benaderingen, waardoor studenten een uitgebreide set vaardigheden en kennis verwerven die nodig is om te werken in alle beroepen van film, televisie, fotografie en nieuwe media.
  3. Music and Dance Faculty (HAMU) verkent de grenzen van de muziek- en danservaring met een breed aanbod aan studieprogramma's. De campus bevindt zich in het hart van het historische centrum van Praag en is verspreid over verschillende fascinerende gebouwen, waaronder verschillende muziekzalen, een openluchtpodium, een clubpodium, een onderzoeksfaciliteit en een opnamestudio. Afgestudeerden treden met succes op als solisten op vooraanstaande wereldpodia en vinden niet alleen werk als onafhankelijke professionals, maar ook in orkesten, theaters en onderwijsinstellingen over de hele wereld.

Alle drie de faculteiten bevinden zich in het hart van het historische centrum van Praag. Praag is de thuisbasis van een aantal beroemde culturele bezienswaardigheden met uitstekende verbindingen met de rest van Europa. Daarnaast is de hoofdstad van Tsjechië een van de beste studentensteden en staat het ook hoog op de lijst van 100 veiligste steden ter wereld!

Mocht je vragen hebben over internationale activiteiten en onze Engelstalige studieprogramma's, neem dan gerust contact op met onze International Department.

Locaties

  • Prague 1

    Malostranské náměstí,12, 118 00, Prague 1

    Vragen